۲۷ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۰۸

دانشیار گروه سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

میزان انباشتگی سموم در محصولات مخاطره‌آمیز است

میزان انباشتگی سموم در محصولات مخاطره‌آمیز است

ساری - دانشیار گروه سم‌شناسی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: میزان انباشتگی سموم ناشی از مصرف محصولاتی که بر روی آنها به میزان زیادی آفت کش استفاده شده، مخاطره آمیز است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکرزاده شامگاه پنجشنبه در حاشیه کنگره غذا و سلامت که به مدت دو روز به میزبانی داشنگاه علوم پزشکی مازندران در کجتمع پیامبر اعظم در حال برگزاری است در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: اهمیت سلامت مواد غذایی برای محققین و مسئولان دو چندان است و از این رو، اگر بخواهیم میزان دقیق آلودگی یک نوع ماده غذایی را ارائه کنیم شاید کار سختی باشد.

وی افزود: چون اشراف دقیق بر میزان آلودگی مواد غذایی و میزان سم باقیماند ه در آن وجود ندارد و سموم طیف‌های وسیعی دارند.

دانشیار گروه سم‌شناسی و فارموکولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، گفت: بحث و مطالعه بر روی آفت کش ها از این جهت که در محصولات کشاورزی به ناچار مقادیری از ترکیبات سمی وجود دارد و کشاورز برای عرضه محصول خود به بازار ناگزیر به استفاده از آفت کش ها است دارای اهمیت است.

دکتر شکرزاده، ادامه داد: میزان سم موجود در محصول و اینکه چه مقدار آن وارد بدن می‌شود قابل کنکاش و بررسی است و از این جهت نقطه خطر وجود دارد.

وی، با ابراز تأسف از اینکه کشاورزان به علت عدم آموزش کافی درباره اینکه چه نوع سم، چه میزان و در چه برهه‌ای زمانی برای محصولات خود استفاده کند و چه زمانی بر سر سفره ببرد تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی و جهاد کشاورزی به‌عنوان متولیان امر سلامت بایستی این آموزش‌ها را به کشاورز بدهند.

دانشیار گروه سم‌شناسی و فارموکولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه بابیان اینکه اقداماتی از سوی جهاد کشاورزی در حال انجام است که کافی نیست گفت: فارغ‌التحصیلان کشاورزی به‌عنوان مشاور باید زمینه آگاهی بخشی این قشر زحمتکش را فراهم کنند.

دکتر شکرزاده، بررسی میزان سم محصولات سیفی چون کدو، بادمجان، توت‌فرنگی، خیار و ... در حال انجام است و آنچه دارای اهمیت است میزان انباشتگی سموم ناشی از مصرف محصولاتی مانند خیار است که به‌مرورزمان مخاطره‌آمیز خواهد شد.

وی افزود: در اختلالات عصبی و اختلالات خواب و بیماری‌های بدخیم سرطانی، متأسفانه ردپای باقی‌مانده سموم به‌عنوان عامل مخاطره‌آمیز دیده‌شده است.

دانشیار گروه سم‌شناسی و فارموکولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در پایان تأکید کرد: ما وظیفه‌داریم با مدیریت زمان و برنامه‌ریزی درست باقی‌مانده سموم در انواع مواد غذایی را به مردم اطلاع‌رسانی کنیم و به مردم درباره سلامت مواد غذایی اطمینان دهیم.

کد خبر 3598961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha