به گزارش خبرگزاري مهر،موسسه مطالعاتي PINR آمريكا در تحليلي نوشت: درعمق روابط آمريكا و روسيه يك رابطه خصمانه وجود دارد كه با حمله سياست خارجي واقتصادي مسكو به واشنگتن نمايان شده است.اين حملات،قدرت جهاني واشنگتن را كاهش مي دهد. با تهيه فراوان منابع طبيعي و روابط مستحكم با ديگر كشورهاي غني ازمنابع طبيعي، روسيه ممكن است به رقيبي براي قدرت آمريكا طي 10 سال آينده تبديل شود.
نويسنده خاطر نشان مي كند: سياست خارجي روسيه ازسياست خارجي آمريكا طي چند سال گذشته جدا شده است. مسكو خواستار روابط مستحكم تر نظامي،سياسي واقتصادي با كشورهايي است كه از سوي واشنگتن براي تغيير نظام هدف قرار گرفته اند. اين كشورها شامل ايران، سوريه، ونزوئلا و تشكيلات خودگردان فلسطين است.
در ادامه اين تحليل آمده است : واشنگتن تلاش مي كند تا تهران را به انزوا بكشد وآن را مجبور كند كه از حق خود به عنوان امضا كننده معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته اي ( ان پي تي) دست بكشد . اين در حالي است كه روسيه همواره از تهران و حق آن براي غني سازي اورانيوم دفاع كرده است.اين حمايت به تغييرات سطحي و عميقي در جهت ديپلماسي آمريكا منجر شده است.
نويسنده مي افزايد: اگر چه آمريكا گفته است كه راه حل ديپلماتيك براي برنامه هسته اي ايران با شكست روبرو خواهد شد،اما مسكوهمواره ازمشوقها براي تعليق برنامه غني سازي ايران دفاع و پوتين اعلام كرده كه ازاعمال تحريمها حمايت نخواهد كرد. مسكو همچنين علاوه بر مشاركت در برنامه هسته اي غير نظامي ايران يكي از مهمترين تامين كنندگان تجهيزاتي آن به شمار مي رود و به ايران كمك مي كند تا براي دفاع از خود در برابر هرگونه حمله احتمالي آمريكا آماده شود.
به گزارش مهر، دربخش ديگري از اين تحليل آمده است : روسيه همچنين از تواناييهاي دفاعي سوريه و ونزوئلا حمايت مي كند. اين دو كشور مورد انتقاد آمريكا بوده اند. درحالي كه آمريكا در مي سال 2006 ممنوعيت فروش تسليحات به ونزوئلا را اعلام كرد، اما مسكو و كاراكاس اخيرا در مورد فروش تسليحات به توافق رسيدند.
از سوي ديگر،در زماني كه دولت بوش فكر مي كرد كه در به انزوا كشاندن دولت حماس موفق شده،اما"ولاديمير پوتين" رئيس جمهوري روسيه از رهبران حماس در فوريه سال 2006 دعوت كرد. روسيه همچنين مخالفت خود را در مورد توسعه " ناتو" اعلام و اين پيمان را متهم كرده كه با عضويت اوكراين و گرجستان، يك تغيير عظيم و ژئوپليتيك را ايجاد خواهد كرد.
به عقيده نويسنده،حمايت نظامي،اقتصادي و سياسي مسكو از كشورهاي مخالف واشنگتن بسيار بيشتر از بيانيه هاي چرب زباني كه نشان از روابط محكم آمريكا و روسيه است،سخن مي گويند. ازاقدامهاي روسيه مي توان نتيجه گرفت كه مسكو به سياست خارجي آمريكا در جهت توسعه دموكراسي در منطقه نگاه نمي كند، بلكه به آن در جهت براندازي آنها مي نگرد تا دولتهاي دوست آمريكا را در اين منطقه تشكيل دهد. از سويي روسيه داراي سلاحهاي محكم در جهت مبارزه با آمريكا و كنترل منابع عظيم انرژي است.
PINR ادامه مي دهد: بخش اعظم صادرات نفت روسيه به آسيا به چين مي رود. روابط بين چين و روسيه هم درحد بالايي قرار دارد. چين همچنين روابط انرژي خود را با ايران توسعه داده است. ايران، روسيه و ونزوئلا كه 25 درصد از صادرات نفتي جهان را بر عهده دارند، به راحتي مي توانند توافقي را براي هدايت تجارت نفت خام با چين ايجاد كنند.
به گزارش مهر،در پايان اين تحليل آمده است: موضع مستحكم روسيه در برابر سياست خارجي و جهاني آمريكا به كاهش هر چه بيشترمنابع نفتي جهان و بهاي بالاي انرژي منجر مي شود.مواضع متغير روسيه در بهاي انرژي جهاني درنهايت، اقتصاد جهاني را كنترل مي كند. سياست خارجي چند جانبه مسكو مي تواند كم كم آمريكا را به انزوا بكشاند و نفوذ آمريكا را در ديگر كشورها كاهش دهد. ظرف10 سال روسيه مي تواند رقيب آمريكا به عنوان يك قدرت سياسي خارجي و اقتصادي شود.
نظر شما