به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، کریم مهری با اظهار این مطلب افزود: خوشبختانه بعد از سالها آشفتگی و بی ثباتی در تنظیم بازار میوه شب عید، در سال ۹۵ شاهد نمود عینی آرامش و ثبات خاصی در تنظیم بازار میوه شب عید سالجاری بودیم.
وي گفت: از سال ۱۳۸۳ دولت مکلف به تهیه، توزیع و تنظیم بازار میوه شب عید شده است که این مهم در سالهای گذشته برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که بعد از قانون انتزاع، وزارت جهادکشاورزی عهده دار این مسوولیت شد در حالیکه در طول سال تامین و توزیع میوه بر عهده اصناف بوده و جا دارد از زحمات این عزیزان قدردانی کنم.
مهری افزود: اتحادیه تعاونی های روستائی که یک تشکل خصوصی می باشد و به عنوان عاملیت سازمان تعاون روستائی که از طرف دولت بعنوان مباشر و طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار محصولات کشاورزی و سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و براساس سقف تعیین شده، در این راستا انجام وظیفه نموده و این سازمان تنها به عنوان ناظر انجام وظیفه نموده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اضافه نمود: دولت در این موضوع به هیچ وجه نگاه تجاری نداشته و تنها رفاه حال مردم، تنظیم و آرامش بازار مورد نظر دولت بوده است.
وی گفت: برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز آحاد مردم در آستانه تحویل سال نو، از جمله مواد پروتئینی مانند گوشت مرغ و میوه که شامل پرتقال و سیب می باشد، با مباشرت سازمان تعاون روستائی و عاملیت شرکت های تعاونی سازمان مذکور و در جهت رفاه و ایجاد ثبات و آرامش و تنظیم بازار این وظیفه به سازمان جهادکشاورزی استان محول شده است.
مهری با اشاره به گزارش پخش شده از شبکه سهند در خصوص تلفات میوه های باقیمانده، تاکید کرد: متاسفانه بدلایلی از جمله عدم ارائه اعداد و ارقام واقعی و استاندارد در خصوص تلفات موجود، حلاوت و شیرینی بدست آمده از آرامش ایجاد شده از وفور و ارزانی میوه شب عید به خوبی منعکس نگردید.
وی تصریح کرد: طبق گزارشهای ستاد تنظیم بازار و برابر تناژ و نرم استاندارد، تلفات در حد معقول، قابل قبول و اصولی می باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با تقدیر و تشکر از زحمات بی شائبه و همکاری استانداری آذربایجان شرقی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان میادین میوه و تره بار و سازمان تعاون روستائی آذربایجان شرقی و با بیان اینکه امسال بیش از ۲هزار تن میوه توزیع و به فروش رفته است، ابراز امیدواری کرد: تا در سالهای آتی نیز شاهد ثبات و آرامش در تنظیم بازار میوه شب عید بوده و سال جدید را با خوشی و امید به روزهای خوش و مملو از موفقیت آغاز نمائیم.
مهری با اشاره به بارش برف و سرمازدگی محصولات باغی در اولین روزهای سال ۹۵، اظهار کرد: متاسفانه در اثر سرما و افت دما در سالجاری محصولات باغی استان در حدود ۳۶۹ میلیارد ریال دچار سرما زدگی و خسارت شده اند که این معضل در میوه های سردرختی و به ترتیب در شهرستانهای مرند، شبستر و میانه به وقوع پیوسته است.
وی افزود: با تلاش کارشناسان و کارگروه های تخصصی اطلاعات لازم جمع آوری و اقدامات مقتضی در این خصوص بعمل آمده، که در اسرع وقت از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی غرامت باغداران محترم پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به عمل نکردن دولت قبلی به تعهدات خود در قبال صندوق بیمه محصولات کشاورزی، گفت: کم لطفی دولت قبل نسبت به این صندوق در سالهای گذشته موجب شده تا صندوق بیمه محصولات کشاورزی به یک بدهکار واقعی در برابر کشاورزان و باغداران زحمتکش تبدیل شود و نتواند به موقع به تعهدات خود عمل نماید و نهایتاً موجبات رنجش و نارضایتی این عزیزان را بوجود آورد.
مهری در پایان سخنان خود تصریح کرد: این مشکل ناشی از بدهی و دیون دولت دهم به صندوق بیمه محصولات کشاورزی بود که بحمدالله بخش اعظم آن حل و پیگیر پرداخت مانده مطالبات باغداران از بابت غرامت خسارت از صندوق بیمه محصولات کشاورزی هستیم.
نظر شما