۳۰ فروردین ۱۳۹۵، ۱۳:۴۲

«سی ان ان» گزارش داد:

اقتصاد آفریقا در سراشیبی سقوط

اقتصاد آفریقا در سراشیبی سقوط

زمانی میزان رشد اقتصادی در آفریقا بسیار سریع بود اما هم اکنون وضعیت ۴ اقتصاد بزرگ آفریقا رو به افول گزارش می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از «سی ان ان»، رشد اقتصادی آفریقا به خاطر مشکلات بسیاری که اقتصادهای برتر این قاره را احاطه کرده، به سرعت در حال افول گزارش می‌شود، این در حالی است که این رشد در سال‌های اخیر از بسیاری از بازارهای در حال ظهور دیگر پیشی گرفته بود.

نفت ارزان، بی‌ثباتی سیاسی، و وجود بانک‌های ضعیف همگی در این میان مقصر هستند. کشورهای آفریقای جنوبی، نیجریه، آنگولا، و کنیا که اقتصادهای پیشرو در قاره آفریقا به شمار می‌روند، با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند.

آفریقای جنوبی

چشم‌انداز پیشرفته‌ترین اقتصاد قاره آفریقا یعنی کشور آفریقای جنوبی چندان خوب به نظر نمی‌رسد. بر طبق اعلام صندوق بین‌المللی پول، رشد این کشور تنها حدود ۰.۶ درصد برآورد می‌شود و این میزان یکی از کمترین رقم‌های رشد اقتصادی در یکی از سریع‌ترین مناطقی است که رشد اقتصادی را در دنیا تجربه می‌کنند.

ارزش پول آفریقای جنوبی «راند»، سال گذشته ۳۰ درصد کاهش داشت و این فقط به علت کاهش رشد اقتصادی این بازار در حال ظهور نبود، بلکه آشفتگی و هرج و مرج سیاسی نیز در این میان بسیار موثر بوده است.

البته امسال ارزش پول این کشور ثابت بوده و در نتیجه بالا رفتن قیمت‌ کالا حدود ۷ درصد افزایش را هم تجربه کرده اما هنوز این کشور از بحران بیرون نیامده است.

نیجریه

بزرگترین اقتصاد آفریقا یعنی نیجریه زیر بار قیمت پایین نفت در حال دست و پا زدن است. ۷۰ درصد منبع درآمد دولت در این کشور از نفت است و ۹۰ درصد درآمد صادراتی خود را نیز مدیون این مادۀ سیاه است.

رشد این کشور آفریقایی ۲.۳ درصد برآورد می‌شود که کمترین رقم در ۱۵ سال اخیر است. این در حالی است که بانک جهانی هم امکان دادن وام یا تسهیلات اعتباری به این کشور را به اصلاحات سیاسی در نیجریه گره زده است.

آنگولا

آنگولا که زمانی یکی از سریع‌ترین رقم‌های رشد اقتصادی را تجربه می‌کرد هم اکنون به زانو درآمده است و از صندوق بین‌المللی پول کمک می‌خواهد.

آنگولا دومین تولیدکننده نفت در قاره آفریقاست و ۹۵ درصد درآمد دولتی خود را از این راه تأمین می‌کند. صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده است که رشد اقتصادی این کشور امسال ۳.۵ درصد است، این در حالی است که در سال ۲۰۱۳ این رقم ۶.۸ درصد بوده است.

کنیا    

اگرچه وضعیت کنیا شاید در مقایسه با برخی کشورهای دیگر بهتر باشد اما از میان ۴۳ این کشور، بیشتر آنها با مشکلات متعددی در مورد وام‌ها و سپرده‌های خود مواجه هستند.

بانک جهانی در سال ۲۰۱۶ رشد ۶ درصدی را برای این اقتصاد بزرگ قارۀ آفریقا پیش‌بینی می‌کند، این در حالی است که این رقم در سال قبل ۶.۸ درصد بود.

کد خبر 3601830

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha