محمود رضا رسولی در گفتگو با مهر افزود: شایعه و جو روانی ایجاد شده بیشتر از شیوع حقیقی بیماری تب برفکی در میان دامها و بهویژه عشایر استان است و این جو روانی با واقعیت مطابقت ندارد.
وی بیان کرد: مرحله اجرایی واکسیناسیون فراگیر تب برفکی در میان دو میلیون راس دام سبک، یک هزار و ۵۰ روستای استان و دو هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری استان از ۱۷ بهمنماه سال ۹۴ آغازشده و همچنان ادامه دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان یادآور شد: تاکنون ۱۸۸ هزار رأس گاو بهعنوان دام سنگین و بیش از یکمیلیون رأس گوسفند بهعنوان دام سبک در استان همدان واکسینه شدهاند.
وی عنوان کرد: از اوایل زمستان سال گذشته پنج گروه تخصصی به مناطق عشایری استان اعزام و بیش از یکمیلیون دوز واکسن مقابله با بیماریها به دامهای عشایر داده شد.
رسولی با اشاره به اینکه دو رویکرد ایجاد قرنطینه به میزان ۸۰ درصد ضریب اثرگذاری و واکسیناسیون به میزان ۲۰ درصد ضریب اثرگذاری، مهمترین برنامههای مبارزه با بیماریهایی نظیر تب برفکی به شمار میروند، اضافه کرد: واکسن مقابله با بیماری تب برفکی به عشایر استان لرستان که وارد استان همدان میشوند نیز ارائه شد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان بابیان اینکه تلفات دامی استان همدان نسبت بهکل جمعیت دامی تنها چند هزارم درصد است و نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد، گفت: با کمک استانداری از ورود زودهنگام دامهای عشایری بیمار به استان همدان جلوگیری شد.
رسولی برخی کشورهای همسایه و کم برخوردار از تجهیزات و امکانات بهداشتی را از عوامل ورود برخی بیماریهای دامی به داخل کشور عنوان کرد و افزود: استان همدان به دلیل واقعشدن در دروازه ورودی غرب کشور از این لحاظ به توجه ویژه نیاز دارد.
نظر شما