محمدرضا همتی در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه کوچ عشایر ۱۵ اردیبهشت انجام میشود، اظهار داشت: فشار بر مراتع استان همدان زیاد است و دام ورودی به مراتع استان همدان بیش از ظرفیت مراتع بوده و دام عشایر و روستاییان فشار زیادی به مراتع همدان وارد میکند.
وی با اشاره به اینکه هدف و استراتژی اداره کل منابع طبیعی همدان ایجاد تعادل بین دام و مراتع است، بیان کرد: یکی از مواردی که باید در استان همدان توسط عشایر رعایت شود تقویم کوچ است و عشایر باید عادت کنند که در زمان مشخصی وارد و در زمان معینی از استان همدان خارج شوند.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با اشاره به اینکه دام مازاد و غیرمجاز به مراتع همدان آسیب وارد میکند، بیان کرد: عشایر استان همدان مجاز به ورود ۴۵ هزار واحد دامی به همدان هستند ولی بیش از ۴۵۰ هزار رأس دام وارد استان میکنند.
وی با اعلام اینکه اکیپهایی برای برخورد با دام غیرمجاز در استان همدان تشکیلشده است، افزود: این اکیپها برای برخورد با ورود دام غیرمجاز به همدان تشکیلشده است.
کنترل دام عشایر دشوار است
همتی بابیان اینکه دام و کوهستان غیرقابلتسخیر است، تأکید کرد: کنترل دام عشایر دشوار است ولی اگر عشایر و روستاییان کمک کرده و بر اساس پروانه دام را وارد مراتع استان همدان کنند، مشکلات مراتع کاهش مییابد.
وی با تأکید بر رعایت تقویم کوچ، عنوان کرد: عشایری که وارد استان میشوند در دودسته مجاز و غیرمجاز قرار دارند که تنها هزار و ۳۰۰ خانوار با ۴۵ هزار واحد دامی جزء عشایر مجاز دارای پروانه بهرهبرداری بوده و با منابع طبیعی همکاری دارند.
وی بابیان اینکه عشایر ورودی به استان همدان بیش از ۲ هزار خانوار با ۶۰۰ هزار واحد دامی است، افزود: عشایر مجاز و دارای پروانه بهرهبرداری در ۹۰ هزار هکتار از مراتع ییلاقی و کوهستانی استان حق سکونت دارند که این مراتع نیز در دامنههای شمالی و جنوبی الوند واقعشده است.
وی ضمن اینکه از عشایر خواست تا اصول استفاده از مراتع از قبیل رعایت تعداد مجاز دام و پروانه بهرهبرداری را رعایت کنند، افزود: در صورت رعایت نکردن این اصول با عشایر برخورد خواهد شد چراکه حداکثر ظرفیت مراتع استان ۹۰ هزار واحد دامی است.
نظر شما