به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، محمدرضا اسكندري در حاشيه مراسم امضاي يادداشت تفاهم كشاورزي با وزير كشاورزي دولت فلسطين با اشاره به اينكه امسال شايد در زمينه توليد جو به خودكفايي نرسيم ، افزود: براساس برنامه ريزي انجام شده براي كشت جو قاعدتا در سال زراعي 85-84 بايد واردات اين محصول كاملا قطع مي شد كه شايد اين اين امر در سال جاري صورت نگيرد .
وي با اشاره به افزايش 400 تا 500 هزار تني جو در سال جاري در مقايسه با سال گذشته ، افزود: اين درحالي است كه هنوز برداشت در تمامي مناطق پايان نيافته و كل توليد جو در سال جاري جمع بندي نشده است .
اسكندري سطح زير كشت جو را يك ميليون و 700 هزار هكتار (ديمي و آبي ) اعلام كرد و گفت: با توجه به برنامه ريزي صورت گرفته در مورد كشت ساير محصولات علوفه اي ( ذرت دانه اي و ذرت علوفه اي ) خيلي نياز به واردات نداريم به طوريكه در صورت لزوم آن هم در اواخر سال اقدام به واردات جو خواهيم كرد و تا كنون در زمينه جو واردات نداشته ايم
وي در مورد ساماندهي توليد علوفه ، افزود: هم اكنون برنامه ريزي لازم براي كل علوفه توليدي مورد نياز دام ها و تعيين ظرفيت براي تعادل ميان دام و مرتع انجام شده ولي به دليل عدم مشخص شدن چارچوب هاي اجرايي و نيازهاي عتباري ، اعلام نشده است .
اسكندري با اشاره به بهينه كردن خوراك دام، افزود: هم اكنون سبوسي كه براي كارخانجات آرد توليد مي شود ، يارانه دار است و در صورت بهينه كردن خوراك دام بايد سبوس به كنستانتره تبديل شده و سپس يارانه به كنستانتره پرداخت شود كه هم اكنون اين بحث در معاونت امور دام در حال پيگيري است .
وي آخرين ميزان گندم خريداري شده را 8 ميليون و 844 هزار تن اعلام كرد و افزود: خريد گندم در سال جاري حدود هفت در صد در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است و قاعدتا پيش بيني مي شود بيش از يك و نيم ميليون تن گندم تا پايان مرداد ماه ، 600 تا 700 هزار تن ديگر تا شهريور ماه و در دو تا سه ماه فصل پاييز نيز 300 تا 400 هزار تن گندم از كشاورزان خريداري شود .
اسكندري با تاكيد بر رسيدن به توليد پايدار در زمينه كشت گندم ، گفت : هم اكنون در توليد گندم به مرحله اي رسيده ايم كه تاثير شرايط اقليمي بر توليد بسيار كاهش يافته است .
وي با اشاره به افزايش 30 درصدي خريد كلزا در مقايسه با سال گذشته ، افزود: تا كنون حدود 280 هزار تن كلزا از كشاورزان خريداري شده كه در مقايسه با سال گذشته حدود 30 درصد رشد داشته و پيش بيني مي شود تا پايان خريد از مرز 320 هزار تن فراتر رود .
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به افزايش توليد كشت هاي همزمان برخي محصولات كشاورزي (جو، گندم،كلزا و چغندر)، افزود: افزايش عملكرد در واحد سطح ، برنامه ريزي در شرايط نامساعد و انتقال دانش فني به مزارع را از دلايل اصلي افزايش توليد محصولات كشاورزي است .
اسكندري در مورد راه كارهاي مناسب براي جلوگيري از افت بي رويه آب هاي زير زميني گفت: تقويت سفره هاي آب زير زميني بهوپژه در مناطق بحراني اين سفره ها (استان فارس ) بهينه سازي مصرف آب با احداث سيستم هاي آبياري قطره اي ( متوسط راندمان آبياري 35 تا 40 درصد ) و ترويج درخت كاري در اراضي شيب دار (براساس برنامه سالانه حداقل 200 هزار هكتار درخت كاري ) از راه كارهاي اساسي براي جلوگيري از افت بي رويه آب است .
وي در مورد پرداخت تسهيلات به تعاوني پسته كاران ، گفت: درخواست تعاوني پسته كاران براي خريد پسته از باغداران براي تامين اعتباراز حساب ذخيره ارزي ارسال شده و اين درحالي است كه به دليل اختلافات دست اندركاران پسته درمنطقه ، بحث پرداخت اعتبار به صورت مقطعي متوقف شد كه درحال حاضر و پس ازرفع اختلافات پرداخت اعتبار در دستور كار قرار گرفته و در جلسه هيئت امناي اين حساب مورد بررسي قرار خواهد گرفت .
نظر شما