به گزارش خبرنگار مهر، قاسم جان بابایی عصر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: هموطنان برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری مصرف مواد قندی و چربیها را کاهش، اضطراب و استرس خود را مهار و هرسال یکبار قند خون خود را کنترل کنند.
جان بابایی با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت با عنوان غلبه بر دیابت، اظهار داشت: یکی از برنامههای دانشگاه علوم پزشکی در سال جاری اطلاعرسانی مناسب درباره این بیماری و پیشگیری و کاهش آن است.
وی بابیان اینکه دیابت بیماری مزمنی است که تا آخر عمر با بیمار همراه است، گفت: بیمار با کنترل قند خون خود میتواند مثل یک فرد سالم زندگی کند و به دلیل آنکه این بیماری سیر پیشرونده دارد فرد مبتلا باید تحت مراقبت قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابیان اینکه میزان قند بین ۱۰۰-۱۲۶ دیابت مخفی و بالای ۱۲۶ دیابت در نظر گرفته میشود، افزود: با یکبار آزمایش نمیتوان تشخیص قطعی داد و نیازمند بررسی بیشتر و آزمایش مجدد است.
جان بابایی با اعلام اینکه در اکثر موارد فرد مبتلابه دیابت هیچ علامتی را نشان نمیدهد، گفت: پرنوشی، پر ادراری، پرخوری و دلدرد مکرر از علائم دیابت است.
وی نقش ژنتیکی را در دیابت نوع ۲ مؤثر دانست و ادامه داد: عوامل محیطی نامناسب به بروز این بیماری در افرادی که سابقه خانوادگی دارند کمک میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تأکید بر اینکه شیوه اشتباه زندگی ۷۰-۲۵ درصد احتمال ابتلا به دیابت را در افرادی که سابقه فامیلی دارند افزایش میدهد، بیان داشت: در افرادی که پیش از ۵۰ سالگی به دیابت نوع ۲ مبتلا میشوند احتمال ابتلای فرزندش به این بیماری ۱۴ درصد است.
جان بابایی بابیان اینکه احتمال ابتلای فرزندان در افرادی که دیابت نوع ۱ دارند کم است، گفت: کودکانی که والدین آنها دیابت نوع ۱ دارند اگر با شیر مادر تغذیه میشوند و شروع تغذیه کمکی آنها پس از شش ماهگی است احتمال ابتلای کمتری به دیابت دارند.
دکتر جان بابایی عدم تحرک، چاقی، مصرف دخانیات، افزایش فشارخون، چربی خون و استرس در بروز بیماری دیابت نقش مؤثری دارد، گفت: عدم تحرک نهتنها باعث افزایش قند خون است، بلکه عوارض دیابت مثل عوارض قلبی – عروقی را نیز افزایش میدهد.
وی بابیان اینکه پزشکان معاینات دورهای بیماران دیابتی و ارجاع آنان را جدی بگیرند، گفت: آزمایش قند خون تنها راه تشخیص قطعی دیابت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین بر کنترل قند خون، معاینه چشم، پیادهروی، نپوشیدن کفش تنگ، عدم مصرف دخانیات، استفاده از رژیم غذایی مناسب تأکید کرد و گفت: عوارض عمده بیماران دیابتی را عارضه چشمی، قلبی - عروقی، کلیوی عروقی- عصبی دانست و افزود: پس از نابینائی مادرزادی دیابت، شایعترین علت نابینائی در جهان است.
نظر شما