۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۸:۴۳

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیرنیرو:

تشکیل بازار آب دربخش کشاورزی راهکاری برای رفع مشکلات این بخش است

تشکیل بازار آب دربخش کشاورزی راهکاری برای رفع مشکلات این بخش است

سنندج- معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو یکی از طرح های ضروری برای برون رفت از مشکلات آب در کشورمان را تشکیل بازار آب در بخش کشاورزی ذکر کرد و گفت: این طرح باید در کشور اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا دائمی شامگاه پنج شنبه در اختتامیه ششمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزارشد، یکی از طرح های ضروری برای برون رفت از مشکلات آب در کشور را تشکیل بازار آب در بخش کشاورزی خواند و گفت: با تشکیل این بازار شاهد خصوصی سازی و کاهش دخالت دولت خواهیم بود چونکه تا زمانی که نگاه به آب دولتی باشد در اجرای برنامه ها موفق نخواهیم بود.

دائمی بیان کرد: برداشت بی رویه و آسیب به منابع طبیعی به واسطه صفر بودن قیمت و ارزش آب زیرزمینی برای کشاورزان است که با ایجاد بازار در این بخش شاهد مصرف بهینه و اصولی از منابع آبی خواهیم بود.

وی عنوان کرد: در زمان های گذشته قنات و رودخانه ها توسط خود مردم اداره و استفاده می شد و همین مسئله هم منجر به نتایج ارزشمندی هم چون مصرف بهینه شده بود، امروز هم باید این شیوه باردیگر احیا شود.

وی به اهداف تشکیل بازار آب اشاره کرد و افزود: مدیریت مصرف آب، مدیریت تقاضای آب، مدیریت تخصیص بهینه آب بین حوضه های مختلف، خصوصی سازی و کاهش دخالت دولت، تقویت مشارکت مردمی، احیای رازش اقتصادی آب و منظور کردن حقوق  از جمله اهداف تشکیل بازار آّ است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیرنیرو با اشاره به منافع حاصل از ایجاد بازار آّب، گفت: کمک به تخصیص بهینه منابع، لحاظ شدن هزینه ها و منافع اجتماعی، پایداری حوضه های آبریز در بلند مدت، کاهش تلفات آب و نمایان کردن میزان کمیابی آب از جمله منافع ایجاد بازار آّب است.

دائمی اضافه کرد: تجربه گذشت ۳۷ سال از عمر انقلاب نشان می دهد که هر عرصه، بخش و حوزه ای که توسط مردم مدیریت شده است، از شرایط بهتری برخوردارند.

وی بیان کرد: دولت باید روابط را تنطیم و از زیادخواهی جلوگیری و نظارت دقیقی بر حوزه ها و بخش های مختلف داشته باشد و مدیریت را به خود مردم واگذار کند.

وی با بیان اینکه تشکیل بازار آب مستلزم الزاماتی است، گفت: الزامات حقوقی و قانونی مانند تبیین و تصریح حقوق مالکیت آب، نحوه تفکیک آب از زمین و تامین حقوق اشخاص ثالث و تبیین جایگاه دولت از الزامات ایجاد بازار آب در کشورمان است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیرنیروادامه داد:  بسترسازی یا اقدامات اولیه برای راه اندازی بازار آّب شامل رفع تعارضات قانونی و تفکیک مالکیت آب از زمین و تدوین مکانیزم های قانونی لازم برای جلوگیری از عوارض خارجی است.

وی  به اصول نشست دوبلین اشاره کرد و اظهارداشت:  آب منبع محدود و گرانبهایی برای حیات، توسعه پایدار و محیط زیست، توسعه و مدیریت آب برمبنای رویکردی مشارکتی، زنان دارای نقش محوی در تدارک، مدیریت و حراست آب، آب دارای ارزش اقتصادی در تمامی استفاده های رقابتی آن، از اصول های نشست دوبلین است.

کد خبر 3604717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha