به گزارش خبرنگار مهر، سینا کلهرعصر پنجشنبه در نشست پیشرفت اسلامی ایرانی؛ نقشه راه تمدن نوین اسلامی در مشهد که در حرم مطهر رضوی برگزار شد با اشاره به بررسی و نقد پیش نویس لایحه ایرانی ـ اسلامی پیشرفت، ابراز کرد: این لایحه دارای دو بخش مقدمه و مواد اولیه است.
وی با اشاره به بخش مقدمه لایحه اسلامی ـ ایرانی پیشرفت، اظهار کرد: هستی شناسی و انسان شناسی الگو، معرفت شناسی الگو، روش شناسی الگو والزامات الگو از جمله چهار بخش بخش مقدمه لایحه ایرانی- اسلامی پیشرفت محسوب میشود.
کلهر همچنین به بخش مواد اولیه لایحه ایرانی- اسلامی پیشرفت اشاره کرد و گفت: پیشرفت اقتصادی، پیشرفت علم و فناوری، پیشرفت اجتماعی، پیشرفت سیاسی، پیشرفت دفاعی- امنیتی، پیشرفت فرهنگی، پیشرفت حقوقی قضایی، پیشرفت اداری- مدیریتی و الزمات اجرایی از جمله مواد اولیه این لایحه است.
نماینده مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به معیارهای بررسی سند الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، عنوان کرد: موقعیت مندی و در صحنه بودن نسبت با وضع موجود شامل نظام تصمیم گیری و فرایند تصمیم سازی در کشور، امکانات و مقدورات و توان اجرایی کشور، راهبردی کلان اجرایی (بنیان های فکری اقدامات اجرایی مثل اعتقاد به دست نامرئی بازار و یا دخالت دولت و تنظیم بازار)، نسبت به نقاط نزاع کلان نظام با نظام توسعه غربی از قبیل نحوه تامین استقلال کشور از طریق مقاومت یا اتحاد استراتژیک با اقتصاد های قدرتمند و نحوه تامین عدالت از طریق حمایت از گروه های نیاز مند و یا سرمایه گذاری و رشد اقتصادی میشود.
وی ادامه داد: مسئله ای که باعث طرح بحث الگوی اسلامی ـ ایرانی شده است و مسائل جاری پیش روی جامعه که در قانون اساسی و سایر اسناد سیاستی حکومت وظیفه برآورده کردن آن ها را بر عهده گرفته است،(داخلی-بین المللی) و تلقی از الگو و تعریف آن نیز از معیارهای بررسی سند الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت است.
این کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پیش نویس لایحه ارائه شده مصداق کامل یک طرح همیشه رستگار است زیرا موقعیتمند نبوده و ناظر به صحنه جاری جمهوری اسلامی تدوین نشده، همچنین باعث ایجاد هیچ تغییری در کلان حاکمیت نخواهد شد.
نظر شما