به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه واشنگتن پست در تحليلي نوشت : بمبهاي اسرائيل كه بر سر مردم روستاي " قانا" در لبنان فرود آمد ، به كشته شدن 36 كودك و چند بزرگسال منجر شد . اين امر به هسته سياست خارجي آمريكا در منطقه حمله كرد و نشان داد كه اين تصاوير اندوه آور خطرات عظيمي براي واشنگتن در بحران كنوني خاورميانه دارد.
به گفته كارشناسان منطقه، ديپلماتها و مقامهاي سابق آمريكا ، با هر صحنه جديد از كشتار در جنوب لبنان ، خشم و عصبانيت جهان عرب و اروپا از اسرائيل و حامي اول آن يعني آمريكا، شدت يافته و زمينه يك واكنش تند را در نتيجه بحران جديد
خاورميانه براي آمريكا افزايش مي دهد.
به عقيده نويسنده، آمريكا قويا ازحملات نظامي اسرائيل به عنوان يك واكنش معقولانه به حملات موشكي حزب الله دفاع كرده و اين موضعي است كه در مقابل همپيمانان آن كه اين حملات را يك واكنش افراطي تلقي مي كنند، قرار گرفته است.
به عقيده تحليلگران، اگر اين درگيري همچنان ادامه پيدا كند، مي تواند آمريكا را به انزواي بيشتري نسبت به سه سال گذشته و از زمان آغاز حمله به عراق بكشاند و مانع از اهداف سياست خارجي آن شود ، مثل متوقف كردن برنامه هسته اي ايران و توسعه دموكراسي در جهان.
به گزارش مهر، " ريچارد هاس" رئيس شوراي روابط خارجي آمريكا و مشاور سابق بوش، در اين باره مي گويد :" همه علائم نشان از حركت به سوي مسير اشتباه مي دهند.بزرگترين خطردر آينده نزديك اين است كه اين امر تنفر و انزجار از آمريكا را در جهان عرب افزايش مي دهد، البته نه تنها در جهان عرب، بلكه در اروپا وجهان. مردم به حوادث روزانه در لبنان توجه مي كنند و همين امر احساسات ضد آمريكايي را افزايش مي دهد."
در بخش ديگري از تحليل واشنگتن پست آمده است : در مركز اين بحران ، منازعه هر چه بيشترآمريكا با ايران براي نفوذ در خاورميانه وجود دارد و اين امري است كه از زمان انقلاب اسلامي ايران در سال 1979(1357) ادامه داشته و در دوره رياست جمهوري بوش افزايش يافته است. اين در حالي است كه آمريكا نه تنها از اسرائيل حمايت مي كند، بلكه انتقال سلاح به آن را افزايش داده است.
به نوشته واشنگتن پست، بوش اميدوار است كه اين درگيري به وي كمك مي كند تا رهبران جهان را عليه برنامه هسته اي ايران متحد كند، اما برخي چندان اميدوار نيستند .
در ادامه اين مطلب آمده است : تحليلگران نتيجه اين درگيري را به بهترين نحو پيش بيني مي كنند و آن اين است كه حزب الله از حملات هوايي اسرائيل جان سالم به در مي برد و روابط آمريكا با همپيمانانش به شدت تيره مي شود.
ريچار هاس در اين باره مي گويد: در نهايت اين موقعيت مي تواند اين حس را كه آمريكا طرفدار اسرائيل است، تقويت كند و سبب مي شود تا جوانان عرب ، آمريكا را به عنوان دشمن در نظر بگيرند.
به گزارش مهر، واشنگتن پست در بخش پاياني تحليل خود آورده است : اين در حالي است كه كاخ سفيد واقعا از خطرات افزايش احساسات ضد آمريكايي باخبر است.
نظر شما