۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۳۰

عضو هیئت مدیره جامعه آزمایشگاه داران مازندران:

وضعیت تعرفه آزمایشگاه های مازندران را دچار بحران کرده است

وضعیت تعرفه آزمایشگاه های مازندران را دچار بحران کرده است

ساری - عضو هیئت‌مدیره جامعه آزمایشگاه‌داران مازندران گفت: پرداخت‌های بیمه‌ای و وضعیت تعرفه‌ای آزمایشگاه‌ها را دچار بحران کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی یگانه صبح چهارشنبه در جمع مسئولان آزمایشگاه‌های استان مازندران گفت: با کشف میکروسکوپ در قرن ۱۷ و اندازه‌گیری آنزیم‌ها در قرن ۱۹، تحولی عظیم در علوم آزمایشگاهی رخ داد که امروزه این علم را مرهون دانشمندانی چون پاستور، آلبرت و کخ هستیم.

وی افزود: امروزه علم آزمایشگاهی به‌جایی رسیده است که ۷۰ تا ۸۰ درصد تشخیص متکی به آزمایش‌ها است و در برخی بیماری‌ها این میزان به ۹۰ درصد هم می‌رسد و این نشان از جایگاه بااهمیت این علم دارد.

یگانه، در ادامه، جاذبه‌های شغل آزمایشگاهیان را برشمرد و بیان داشت: با موافقت وزیر بهداشت، آزمایشگاهیان می‌توانند تا مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند و تا تصویب نهایی این خواسته مجدانه پیگیری خواهیم کرد.

قائم‌مقام معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: به اعتقاد بنده رشد و پیشرفت فنّاوری در بخش پزشکی و علوم آزمایشگاهی هم فرصت است، زیرا تست‌های جدیدتر با دقت بیشتر سبب تشخیص بهتر و سریع‌تر می‌شود و درنهایت درمان را به جلو انداخته و برای بیماران راحت‌تر است.

دکتر روحانی زاده، خاطرنشان کرد: هر روز وابستگی کلینیکال به پاراکلینیک زیادتر می‌شود و این در حالی است که درگذشته به خاطر نبود آزمایشگاه های متعدد پزشکان متکی به دانش خود بودند و معاینات بالینی و تجربه، نقش زیادی در تشخیص بیماری‌ها داشت و دست پزشک در معاینه بالینی و گوش او در شنیدن صداها (نبض و ضربان) و درنهایت تشخیص بیماری، نقش مؤثرتری داشت.

وی متذکر شد: اگر پیشرفت فناوری منجر به اتکا بیش‌ازحد به سیستم پارا کلینیک شد، مردم متضرر می‌شوند؛ لذا برنامه پایش و بررسی کنترل کیفی آزمایشگاه‌ها نقش مهمی پیدا می‌کند و باید با حساسیت بیشتری انجام شود.

قائم‌مقام معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران اضافه کرد: مسئولان آزمایشگاهی به‌عنوان کسانی که در خط اول این کار مهم نقش دارند، لازم است در این کار مهم همکاری کنند و البته ما نیز باید در این زمینه برنامه‌هایی داشته باشیم.

روحانی زاده در ادامه یادآور شد: در بخش دولتی وظیفه ماست در کنار ارتقاء کمی به کیفی بخشی آزمایشگاه‌ها توجه کنیم. در آزمایشگاه‌های خصوصی که در تشخیص و درمان به‌عنوان بازوان مؤثر بخش دولتی هستند در رقابت با دیگر همکاران در جهت ارتقاء کیفی مراکز خود تجهیزات به‌روز خریداری و استفاده می‌کنند.

وی تشخیص اشتباه را مقدمه درمان اشتباه دانست و افزود: هر دو مورد خطرات جبران‌ناپذیری را به بار می‌آورد و ازاین‌رو کنترل کیفی و نظارت بر آن دارای اهمیت است.

قائم‌مقام معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابیان اینکه در بحث کنترل کیفی ضروری است تیم‌های نظارتی با مشارکت همکاران آزمایشگاهی تشکیل شود، تصریح نمود: خود نظارتی در جامعه فرهیخته و تحصیل‌کرده آزمایشگاهی امکان‌پذیر است و می‌تواند به‌صورت منظم و منطقه‌ای انجام شود.

دکتر روحانی زاده یادآور شد: اداره امور آزمایشگاه‌ها و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران به‌عنوان رسالت سازمانی همواره در کنار جامعه آزمایشگاهیان استان است تا کارها هرروز بهتر از روز قبل انجام شود.

 وی، در ادامه سختگیری‌های این اداره را حرکتی روبه‌جلو عنوان کرد و تصریح کرد: برای ارتقاء کیفی کار آزمایشگاهیان، تیم‌هایی متشکل از باسابقه‌های این رشته تشکیل شود تا در تیم‌های نظارتی و برنامه‌ریزی حضور یابند.

 قائم‌مقام معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، اظهار امیدواری کرد: در سال جاری در راستای سیاست‌های وزارت بهداشت در واگذاری آزمایشگاه‌های دولتی به بخش خصوصی، خدمات‌دهی به مردم به نحو مطلوبی صورت گیرد.

همچنین، حجت‌الاسلام اندرخورا استاد حوزه و دانشگاه نیز، راهنمایی کافی به بیمار، تأمین رفاه بیمار در سالن انتظار و محل نمونه‌برداری، درک شرایط مالی بیمار و رعایت مسائل محرم و نامحرمی را ازجمله محورهای ارتباط با بیمار عنوان کرد.

وی، رعایت عدالت (به معنای هر چیز را در جای خود قرار دادن)، تنبیه و تشویق به‌موقع، مشورت در عین قاطعیت را در ارتباط درون بخشی و پرسنلی مؤثر دانست و گفت: در ارتباط آزمایشگاه با پزشک، احترام و اعتماد به کار و تخصص یکدیگر و اتکا به دانش هم از مسائلی است که باید در این بخش رعایت شود.

کد خبر 3609260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha