مسعود پزشکیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: مسئله در مورد محصولات تراریخته کاملا روشن است، هرکس با علم مخالفت کند عقب میماند.
وی ادامه داد: اینکه برای مثال بتوانیم گیاهی را در برابر شرایط نامساعد محیطی مقاوم کنیم خیلی هم خوب است. امروزه در پزشکی هم تلاش بر این است که بتوانیم ژنهایی که باعث ابتلا به سرطان یا انواع بیماریهای دیگر میشوند را شناسایی و حذف کنیم.
پزشکیان افزود: در واقع علم به سمتی میرود که نیازی به مصرف داروهای شیمیایی نباشد و اگر بخواهیم با این روند مخالفت کنیم درست نیست.
نماینده مردم تبریز در مجلس دهم شورای اسلامی با توضیح اینکه در طبیعت هم ژنهای معیوب به تدریج حذف شده و ژنهایی که سازگاری بیشتری با محیط دارند به بقای خود ادامه می دهند، ادامه داد: در این شرایط انسان میتواند با علم به شرایط و بر اساس تناسب و تعادل برای استفاده بشر و برای حفظ آینده کره زمین حداکثر استفاده را از دانش و فناوری ببرد.
پزشکیان با خطاب قرار دادن مخالفان مهندسی ژنتیک و با طرح این پرسش که اگر بخواهیم ژنهای مولد سرطان را از چرخه زندگی حذف کنیم آیا کار بدی کردهایم، گفت: اگر کسی قصد نگه داشتن این صفات نامطلوب را داشته باشد این روش مورد سئوال است و ما باید برای ساختن آیندهای بهتر و سالمتر از دانش و فناوری حداکثر بهره را ببریم.
وزیر اسبق بهداشت، از هجمههای بی اساس مطرح شده انتقاد کرد و گفت: من از شنیدن برخی مخالفتها تعجب میکنم. اینکه مخالفان تا حالا هیچ مستند علمی برای مخالفت خود ندارند، جای سوال است.
وی افزود: باید دید چه کسانی از واردات محصولات تراریخته سود میبرند و با تولید داخلی آن مخالفت میکنند. مخالفت با تولید داخلی تراریختهها یک بحث تجاری است و روشن شدن پاسخ این سوالات کمک بزرگی به حل این مسئله خواهد بود.
نظر شما