به گزارش خبرنگار مهر، گودرز افتخار جهرمی در چهارمين همايش ملي اخلاق و شيوههاي نوين درمان ناباروري كه در دانشگاه علوم پزشكي جهرم در حال برگزاری است، گفت: مسائل مربوط به طلاق، ارث و وصيت در بسياري از كشورها منوط به مذهب است.
وی با بيان اينكه در قانون اساسی ايران مسائل مربوط به اقليتهای مذهبی و ساير اديان بر اساس قوانين همان كشور مطرح میشود، افزود: در ايران ۴۰ سال پيش وقتی صحبت از لقاح مصنوعی شد مراجع تقليد با احتياط بسيار حتی گرفتن اسپرم در مرد را حرام و ممنوع اعلام كردند.
وی با بیان اینکه به تدریج فتاوا تغيير پيدا كرد و اقدام آن بدون واقع شدن كار حرام جائز دانسته شد، بيان كرد: سال ۸۲ نيز در رابطه با اهدای جنين، دستورالعمل و آئين نامهای توسط ثبت احوال ارائه و به تصويب فقهای شورای نگهبان رسيد.
افتخارجهرمی با اشاره به اينكه بايد در رابطه با قانونهايی كه ذكر نشده ارائه طريق كرد، گفت: باید موازین شرعی در اهدای جنین و در مواردی که قانون مسکوت است، رعایت شود.
عضوسابق حقوقدانان شورای نگهبان مسئله خانواده را بسيار مهم دانست كه هم در دين اسلام و هم با اخلاق ايرانیها عجين است و در اين راستا بايد با حفظ نسبها، مقررات الهی رعايت شود.
وی اظهاركرد: براساس قانوني كه در سال ۸۲ به تصويب مجلس رسيده به قانونگذار اجازه داده شده كه به زن و شوهرهای نابارور جنين اهدا شود.
استاد حقوق دانشگاه شهيد بهشتی گفت: وضعيت نسب فرزند متولد شده و اينكه جنين به چه كسي تعلق دارد، مسائلی است كه در اين راستا مورد بحث قرار ميگيرد.
نظر شما