به گزارش خبرگزاری مهر، محمد سلیمانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به مسئله مدیریت جهادی به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای مورد نظر رهبر معظم انقلاب جهت تحقق اقتصاد مقاومتی است، گفت: انتظار داریم مدیریت جهادی را در میدان عمل، با فرهنگسازی و ایجاد بستر مناسب الگوسازی کرد و کمکم به همه مدیریتهای بخش دولتی و خصوصی ترویج داد.
وی با اشاره به سابقه درخشان رویکرد و همت جهادی در زمان جنگ تحمیلی تصریح کرد: ما تجربه این نوع مدیریت را در دفاع مقدس داشتهایم؛ در حقیقت کشور ما در مدتزمان هشت ساله جنگ تحمیلی به خوبی این نوع مدیریت را در عمل اجرا و پیادهسازی کرده است. تحقق عملی مدیریت جهادی نیازمند ملزوماتی است که اولین ویژگی در این خصوص توانمندی خود مدیر است؛ اینکه مدیر بتواند با توجه به حداقل امکانات کارهای بزرگ را انجام دهد. در واقع ابتکار، خلاقیت و نوعی شجاعت است که از یک فرد، مدیری جهادی میسازد. این شرایط در مدیریت جهادی حاکم است.
سلیمانی در تعریف مدیر موفق اضافه کرد: میگویند مدیری موفقتر است که بتواند پرداخت مالی بیشتری داشته باشد؛ که به طریق پرداخت مالی افراد بیشتری را به خود جذب کند، در صورتی که در مدیریت جهادی، این معنویت و فضای معنوی است که حاکم میشود و افراد را جذب میکند؛ یعنی افراد به خاطر اخلاق و ایثارگری مدیر شیفته او میشوند. مدیر جهادی خودش در صحنه عمل است و اینطور نیست که پشت میز نشسته باشد و فرمان بدهد.
سلیمانی در تشریح احیای مدیریت جهادی خاطرنشان کرد: مدل مدیریت جهادی که ما هشت سال تجربه کردیم، به فرمایش مقام معظم رهبری اگر احیا و اجرا شود نه تحریم میتواند اثری در کشور بگذارد، نه دیگران میتوانند چشم طمع برای آسیب زدن به نظام ما داشته باشند. از طرف دیگر به پشتوانه مردم، مقبولیت مدیریت انقدر تقویت خواهد شد که خود مردم هم در میدان وارد میشوند و اقتصاد و بازار و تکنولوژی را به دست میگیرند و به پیشرفت کشور بیشازپیش کمک میکنند. همین مدیریت جهادی باعث شد ابتکارات و اختراعات یکی پس از دیگری به صحنه عمل آمده و کشور ایران را از نظر علمی، فنی و تکنولوژی جلو ببرد.
خودتان را در این چهار سال وقف کنید و برای خودتان کار تجاری و اقتصادی انجام ندهید
وزیر ارتباطات دولت سابق در خصوص وظیفه دولت در مدیریت جهادی گفت: کاری که دولت میتواند انجام دهد این است که وزرا واقعاً خود را وقف کنند. درصورتیکه خود را وقف کنند، کارها و اتفاقات بزرگی محقق خواهد شد. این توصیه را از مقام معظم رهبری داریم. ما در اولین جلسه در دولت نهم که خدمت ایشان رسیدیم، ۱۵-۱۶ توصیه داشتند. یکی از مطالبی که فرمودند این بود که خودتان را در این چهارسال وقف کنید، برای خودتان کار تجاری و اقتصادی انجام ندهید. اگر آنان که دور میز دولت مینشینند اراده کنند که کار اقتصادی برای خودشان نکنند و خود را وقف این کار کنند باور کنید با مدیریت جهادی قدمهای بزرگی بر خواهند داشت. کسی که خودش را وقف کرده و بههیچ وجه به فکر منفعت مادی خود و اطرافیان و آشنایان نیست تلاش میکند از مدیریت جهادی الگو بگیرد و به زیر دستانش هم منتقل کند.
شایان ذکر است، دبیرخانه دائمی مدیریت جهادی در نظر دارد به منظور بررسی موانع و چالشهای پیشروی فرهنگ و مدیریت جهادی در شرایط کنونی و ارائه راهکارهای اجرایی برای تحقق فراگیر فرهنگ و مدیریت جهادی در نظام مدیریتی کشور و نیز معرفی و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در این حوزه دومین گردهمایی سراسری مدیریت جهادی را با حضور شخصیتهای کشوری، لشکری، دانشگاهیان و دانشجویان در روز دوشنبه مورخه ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) برگزار نماید.
نظر شما