به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ظهر امروز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت با حضور سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، امیر مسعود شهرامنیا قائم مقام و معاون اجرایی نمایشگاه، محمدرضا توکل صدیق مدیر کمیته ناشران داخلی و دبیر شورای برنامهریزی تشکلهای نشر، همایون امیرزاده رئیس کمیته نظارت و ارزشیابی نمایشگاه و حسین صفری مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه امسال در محل شهر آفتاب در تهران برگزار شد.
در این کنفرانس امیرمسعود شهرامنیا قائم مقام و معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به زمان اندکی که برای آماده سازی شهر آفتاب جهت برگزاری نمایشگاه بیست و نهم وجود داشته است، تلاش مجموعه مدیران شهرداری، پیمانکاران و همچنین ستاد اجرایی نمایشگاه را جهادی توصیف کرد و در ادامه با اشاره به راههای دسترسی به نمایشگاه کتاب گفت: مسیر اول از طریق خط یک مترو است که از شمال تا جنوب تهران توسعه پیدا کرده. در همین راستا قرار شده است که تعدادی خودرو ون، کار انتقال مردم را از انتهای خط ۳ مترو یعنی ایستگاه نعمت آباد به شهر آفتاب انجام دهند.
وی افزود: علاوهبر اینکه با ساخت واستقرار پایگاه اتوبوسرانی در شهر آفتاب، شهروندان میتوانند با استفاده از ۱۵ خط اتوبوس از نقاط مختلف شهر به نمایشگاه کتاب بیایند. راه سوم هم استفاده از تاکسی ها و وسایل نقلیه شخصی است که در این همین زمینه پایانهای برای تاکسیها در شهر آفتاب ساخته شده است.
همچنین حدود ۲۰ هزار پارکینگ مشتمل بر ۱۲ هزار پارکینگ در شمال دانشگاه شاهد و ۸ هزار پارکینگ در جوار حرم امام خمینی(ره) برای کسانی که با خودرو شخصی به نمایشگاه کتاب میآیند، طراحی شده است.
به گفته شهرامنیا چندین دستگاه خودرو برقی شاتل هم در فضای نمایشگاه کتاب، بازدیدکنندگان را در این محیط جابجا میکنند.
وی همچنین فضای مستقف نمایشگاه کتاب امسال را ۴۵ هزار متر مربع و فضای موقت احداث شده را ۶۵ هزار متر مربع اعلام کرد و اطمینان داد که در ساخت فضاهای موقت از بهترین سازه های نمایشگاهی که از کشور ترکیه وارد ایران شده، استفاده شده است.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به تفاهم نامه ای که میان این نمایشگاه و نمایشگاه کتاب مسکو در سال گذشته امضا شد، گفت: همانطور که ایران در نمایشگاه کتاب مسکو فضایی در حدود ۲۷۰ متر مربع را به صورت رایگان در اختیار گرفته بود، در نمایشگاه امسال هم، به همین میزان فضا در اختیار کشور روسیه قرار گرفته است.
هیئت نمایشگاهی روسیه از فردا وارد تهران میشوند که در میان آنها دستیار ویژه روسیه در امور فرهنگی هم حضور دارد.
شهرامنیا همچنین از حضور فعال عمان (مهمان ویژه نمایشگاه کتاب) و ایتالیا (مهمان ویژه نمایشگاه آتی) در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران خبر داد.
گرانترین کتابی که در نمایشگاه امسال عرضه میشود، به گفته شهرام نیا، قرآنی است ۸۰ هزار یورویی که دارای تذهیب و طلاکاری خاصی است.
وی همچنین از حضور روسای نمایشگاههای کتاب مکزیک، تونس، عمان، مدیر انتشارات ویکلی پاپلیشرز، رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه سوربن و همچنین هیئت هایی از آلمان، کویت و کویت در نمایشگاه امسال خبر داد.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران همچنین در پاسخ به سئوالی درباره امنیت عملیات بانکی در شرکت پیمانکار دستگاههای کارتخوان نمایشگاه امسال گفت: این شرکت، آسان پرداخت است که دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی است و از آنجا که برخی امور مربوط به جابجایی مالی برای این شرکت، نیازمند کسب اطلاعات کاربران است، برخی اطلاعات افراد از آنها اخذ شده است اما از آنجا که این شرکت، شرکتی است که به صورت رسمی از طرف بانک عامل نمایشگاه کتاب یعنی بانک شهر به ما معرفی شده است لذا ما به آن اعتماد کردهایم.
وی در عین حال گفت: البته تایید امنیت فعالیت مالی در این شرکت بر عهده ما نیست و بانک مرکزی در این خصوص مسئولت است ابراز امیداری کرد که هیچ گونه مشکلی از این جهت بوجود نیاید کما اینکه این شرکت در دورههای قبلی نمایشگاه کتاب تهران هم، با بانک عامل قبلی نمایشگاه یعنی صادرات، طرف قرارداد بوده است.
شهرامنیا در پاسخ به سئوال دیگری در مورد آینده مکان برگزاری نمایشگاه بعد از اتمام مدت تفاهم نامه میان ارشاد و شهرداری تهران گفت: نمایشگاه کتاب تهران باید به تدریج بتواند روی پای خود بایستد و خودگردان شود و با استفاده از درآمدهایش، هزینههای خود را تامین کند. به عنوان مثال ما در حالی که سال گذشته تمامی هزینههای کشور مهمان ویژه یعنی عمان را پرداخت کرده بودیم، امسال روسیه خودش هزینه های حضور در نمایشگاه کتاب تهران را برعهده گرفته است که این خود، امیدواری به خودگردان شدن نمایشگا کتاب تهران را افزایش میدهد.
در ادامه این نشست خبری محمدرضا توکل صدیق دبیر شورای برنامه ریزی تشکلهای نشر در نمایشگاه امسال و مدیر کمیته ناشران داخلی نمایشگاه بیست و نهم در سخنانی با دفاع از سیاست وزارت ارشاد در واسپاری امور حوزه نشر و از جمله نمایشگا کتاب به صنوف مرتبط با آن در عین حال به شرایط ویژه ای که نمایشگاه کتاب بیست و نهم دارد، اشاره کرد و خواستار همکاری بیشتر ناشران با متولیان نمایشگا امسال شد.
همچنین همایون امیرزاده مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و رئیس کمیته نظارت و ارزشیابی نمایشگاه کتاب تهران در پاسخ به سئوالی در مورد تمهیداتی که برای جلوگیری از عرضه قرآن های فاقد مجوز در نمایشگاه کتاب امسال اندیشیده شده است، گفت: ما در روزهای پایانی سال گذشته تفاهم نامه ای را با سازمان دارالقرآن کریم امضا کردیم که مطابق آن تنها قرآن هایی قابل عرضه هستند که از این سازمان مجوز داشته باشند که مشکلی در این خصوص در نمایشگاه کتاب امسال پیش نیاید.
در این نشست خبری همچنین حسین صفری مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه متاسفانه موضوع انتقال عوارضی اتوبان تهران – قم به بعد از فرودگاه امام خمینی(ره)، میسر نشده است، گفت: با این وجود پارکینگ های متعدی که به تعداد حدود ۲۰ هزار عدد برای استفاده بازدید کنندگان از نمایشگاه کتاب تعبیه شده است که می تواند بخشی از مشکلات مربوط به تردد را حل کند.
نظر شما