۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۷:۵۰

نيمی از متوفيات حوادث رانندگی در محل حادثه كشته می‌شوند

نيمی از متوفيات حوادث رانندگی در محل حادثه كشته می‌شوند

در سال ۱۳۹۴، ۱۶ هزار و ۵۸۴ نفر در حوادث رانندگي كشته شده‌اند، اين تعداد نسبت به مدت مشابه در سال ه قبل از آن ۱.۷ درصد كاهش يافته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به بررسي هاي گروه آمار اين سازمان، در سال گذشته بيشترين کشته هاي حوادث رانندگي مربوط به شهريور ماه با يكهزار و ۷۱۸ نفر و پس از آن مردادماه با يكهزار و ۶۹۹ نفر و کمترين آن مربوط به دي ماه يا يكهزار و ۵۰ نفر بوده است. 

همچنين روز ۱۲ خرداد با ۹۹ كشته،۲۶ شهريور با ۸۰ كشته و ۲۸ شهريور با ۷۵ كشته پرتلفات ترين روز هاي امسال بوده است.

بيشترين مرگ ها در جاده های برون شهری

در اين گزارش با تأكيد بر اينكه بيشترين تلفات مربوط به مسيرهاي برون شهري است، آمده است: ۶۵.۵ درصد كشته هاي تصادفات مربوط به جاده هاي برون شهري، ۲۶.۸ درصد در راه هاي درون شهري ،۷.۲درصد در جاده‌هاي خاكي و روستايي و محل تصادف نيم  درصد موارد نامعلوم بوده است. 

به بيان ديگر در سال ۹۴، ده هزار و ۸۶۰ نفر در محورهاي برون شهری (هشت دهم درصد کاهش نسبت به سال ۹۳)، چهار هزار و ۴۵۳ نفر در مسيرهاي درون شهری (۲.۹ درصد کاهش نسبت به سال ۹۳)، يكهزار و ۱۸۸ نفر در مسيرهاي خاکی روستايی (۵.۱ درصد کاهش نسبت به سال ۹۳) و ۸۳ نفر نيز در مسيرهايي نامعلوم جان باخته‌اند.

بيشترين تلفات در استان فارس

بر اساس اين گزارش در سال گذشته استان‌هاي فارس  با ۱۳۷۴ نفر، خراسان رضوي با ۱۲۹۶نفر  و تهران با ۱۲۱۳ نفر بيشترين و استان‌هاي كهكيلويه و بويراحمد با ۱۶۸ نفر، ايلام  با ۱۷۵ و اردبيل با ۱۹۹نفر كمترين تعداد كشته هاي ناشي ازحوادث رانندگي را داشته‌اند.

بيشترين درصد افزايش در استان كردستان

بيشترين افزايش در مرگ‌هاي ناشي از حوادث رانندگي درسال۹۴ نسبت به سال قبل از آن در استان هاي كردستان (۱۶.۱درصد) و ايلام (۱۲.۹درصد) و بيشترين كاهش مربوط به استان هاي سيستان و بلوچستان(۱۲.۱ درصد) و خراسان جنوبي (۱۰.۹درصد) بوده است.

بيش از سه چهارم كشته شده ها مرد هستند

اين بررسي ها نشان مي دهد كه ۷۷.۲ درصد از كشته هاي ناشي از حوادث رانندگي در سال ۹۴ مرد (۱۲۸۰۷نفر) و۲۲.۸درصد زن (۳۷۷۷ نفر) بوده‌اند. همچنين در افراد ۱۸ سال به بالا: ۷۲.۶ درصد متأهل و ۲۵.۸ درصدد مجرد هستند و  وضعيت تاهل ۱.۶ درصد نامشخص بوده است. 

رانندگان؛ بيشترين قربانی

در زمان وقوع تصادف ۴۰.۷ درصد از افراد راننده وسيله نقليه،۲۲.۲ درصد عابر پياده و ۳۵.۷ درصد سرنشين يا ترك وسيله نقليه بوده اند.

از مجموع تلفات رانندگی سال ۹۴ (۱۶ هزار و ۵۸۴ نفر)، ۲۲.۲ درصد يعنی سه هزار و ۶۸۸ نفر عابر پياده و ۲۲.۸ درصد يعنی سه هزار و ۷۸۳ نفر موتورسيکلت سوار بودند.
 
۵۰ سال به بالا بيشترين تلفات

از لحاظ سني ۸.۳ درصد افراد فوت شده در حوادث رانندگي سال گذشته ۱۰ سال و كمتر، ۵.۳ درصد ۱۷-۱۱ سال، ۲۶ درصد ۲۹-۱۸ سال، ۳۰.۱ درصد ۴۹-۳۰ سال، ۳۰.۲ درصد كشته هاي تصادفات ۵۰ سال به بالا داشته‌اند.

سواري؛ خودروي مورد استفاده ۴۱.۲ درصد متوفيان

نحوه وقوع تصادف ۴۵.۱ درصد از افراد متوفي ناشي از برخورد دو وسيله نقليه، ۲۲.۲ درصد ناشي از برخورد وسيله نقليه به عابر متوفي و ۲۳.۷ درصد واژگوني وسيله نقليه بوده است. خودرو مورد استفاده۴۱.۲ درصد از افراد متوفي خودرو سواري، ۲۲.۸ درصد موتورسيكلت، ۶.۸ درصد وانت بار، ۳.۳درصد كاميون، كاميونت و تريلي و ۱.۶ درصد اتوبوس و ميني بوس بوده است.

همچنين بر اساس اين آمار سه هزار و ۶۸۸ نفر از متوفيان تصادفات (۲۲.۲درصد) عابر پياده بودند.

ضربه به سر علت اصلي مرگ

علت اصلي مرگ ۵۰.۷ درصد از افراد ضربه به سر، ۲۴.۵درصد شكستگي‌هاي متعدد،۷.۷  درصد به دليل خونريزي و ۱۰.۵ درصد به دليل علل اشتراكي (موارد داراي بيش از يك علت)، ۱.۱درصد سوختگی، دو دهم درصد نرسيدن اکسيژن، ۵.۳ درصد ساير موارد بوده است.

نيمي از متوفيات حوادث رانندگي در محل حادثه كشته مي شوند

محل فوت ۵۰.۹ درصد از افراد در محل حادثه، ۶.۸ درصد حين انتقال به بيمارستان و محل فوت ۴۰.۹ درصد از افراد در بيمارستان بوده است. همچنين نجوه انتقال ۸۸.۱ درصد افراد متوفی از طريق آمبولانس، ۸.۱  درصد توسط وسايل نقليه عبوری، ۰.۵ درصد خودروی پليس، يک درصد ساير خودروها و ۲.۳ درصد نامعلوم بوده است.

افزايش ۲.۸ درصدي مصدومين ارجاعي به پزشكي قانوني

بر اساس اين گزارش در سال ۹۴ ، ۳۱۳ هزار و ۱۷ مصدوم تصادف به مراكز پزشكي قانوني مراجعه كرده اند كه اين تعداد نسبت به سال گذشته ۲.۸ درصد افزايش يافته است.

کد خبر 3614903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha