۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۶:۳۱

یادداشت؛

پیشنهاد صدور گذرنامه برای طبیعت‌گردان دریاچه گهر

پیشنهاد صدور گذرنامه برای طبیعت‌گردان دریاچه گهر

خرم‌آباد - با توجه به ظرفیتهای طبیعت گردی لرستان به خصوص دریاچه گهر لازم است که کارهای مقدماتی صدور گذرنامه برای طبیعت گردان واقعی دریاچه گهر توسط مسئولان انجام شود.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها- محمدهادی رستمی*: در خبرهای سازمان جهانی ملل آمده که عده‌ای از دولت‌های عضو اعلامیه‌ای را امضا کرده و به اکو توریسم به‌عنوان زمینه‌ای برای مبارزه با فقر و حفظ محیط‌زیست توجه اساسی کرده‌اند.

تردیدی نیست که اکو توریسم نه‌تنها درزمینهٔ نامبرده شده دارای اثربخشی پایدار و درازمدت است بلکه می‌تواند نقشی بی‌بدیل در اشتغال جوانان کشور ما که دچار مشکلات اقتصادی و بیکاری هستند ایفا کند.

یکی از اهداف سازمان حفاظت محیط‌زیست توسعه پایدار است، حال با توجه به ظرفیت‌های اکو توریسمی طبیعت لرستان به‌خصوص دریاچه گهر هر چه زودتر لازم است که کارهای مقدماتی صدور ویزای دریاچه گهر توسط مسئولان انجام شود.

این موضوع می‌تواند توسط استاندار لرستان که دغدغه‌های اشتغال و همچنین جذب سرمایه‌دارند با کمک محیط‌زیست لرستان و سازمان گردشگری و همچنین آژانس‌های گردشگری ملی و محلی عملی شود تا هم محیط‌زیست با ورود گردشگر حرفه‌ای حفظ شده و هم زمینه جذب سرمایه‌گذار و گردشگر و رونق طبیعت‌گردی را در منطقه شاهد باشیم.

مطابق برآوردهای صورت گرفته توان طبیعت گردی در منطقه دریاچه گهر سالانه تنها یک هزار و ۵۰۰ نفر است و روزانه تعداد طبیعت گردان نباید از چند ده نفر تجاوز کند در حالیکه این منطقه طی فصل گردشگری میزبان بیش از ۷۰ هزار گردشگر است و همین امر مدیریت این منطقه را با دشواری هایی مواجه کرده است.

گردشگر حرفه‌ای به طبیعت‌گردی می‌گویند که هنگام ورود به طبیعت فقط برای لذت بردن نه بهره بردن و تخریب مناظر طبیعی وارد می‌شود، یعنی با خود در این زیست‌بوم‌ها هیچ‌گونه مواد شوینده شیمایی حمل نمی‌کند، هیچ‌گونه وسیله همانند اره یا تبر با خود ندارد و در کل همانند بخشی از همان زیست‌بوم است که طبیعت را بکر می‌بیند و از آن لذت می‌برد؛ البته عکاسی از جاذبه‌های طبیعت‌گردی حرفه‌ای است که می‌تواند خاطره خوش آن را ثبت کند.

همچنین ماهیگیری حرفه‌ای چند سالی است در برنامه‌های جهانی برگزار می‌شود یعنی ماهیگیران حرفه‌ای با قلاب‌های خود ماهیان را صید و بعد دوباره رهاسازی می‌کنند که با توجه به ظرفیت دریاچه گهر و همچنین امکاناتی که محیط‌زیست لرستان در دریاچه گهر فراهم کرده است امکان چنین مسابقه‌ای وجود دارد که امید است هر چه زودتر با توجه مسئولان استانی این ایده عملی شود.

از مقایسه‌ ابعاد گردشگری در شاخه‌ی اکو توریسم با سایر زمینه‌های گردشگری، درمی‌یابیم درحالی‌که سایر شاخه‌ها به توریسم انبوه، شرکت‌ها، آژانس‌ها و هتل‌های بزرگ می‌اندیشند، فعالان شاخه اکو توریسم و بوم‌گردی به‌ندرت با گروه‌هایی بیش از 30 نفر برای هر برنامه سروکار دارند و نیز از طریق شرکت‌های کوچک و با استفاده از راهنمایان محلی و امکانات محدود در محیط‌های طبیعی فعالیت می‌کند.

بنابراین یکی از مهم‌ترین اصول برای اکو توریسم و اکو توریست‌ها این است که: «رد پا» باید تنها اثری باشد که از اکو توریسم در طبیعت به‌جا گذاشته می‌شود و عکس‌ها و خاطرات سفر نیز تنها یادگاری‌هایی باشند که از طبیعت نزد اکو توریست‌ها باقی می‌ماند؛ در حالیکه با حجم کنونی ورود گردشگر به دریاچه گهر انبوه زباله‌های به جا مانده تنها یکی از مخاطرات برای این اکوسیستم منحصر به فرد است.

* مدیر روابط عمومی محیط زیست لرستان/ فعال محیط زیست

کد خبر 3616724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha