۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۲۰

رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود:

بند خاکی غرب بیارجمند شاهرود آبگیری شد/جنگلانه میهمان ابر

بند خاکی غرب بیارجمند شاهرود آبگیری شد/جنگلانه میهمان ابر

شاهرود-رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود از آبگیری بند خاکی بزرگ غرب بیارجمند از توابع این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین شوکتی نیا صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران به میزبانی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود، از آبگیری بند خاکی بزرگ غرب بیارجمند خبر داد و گفت: به دنبال بارش های اخیر در منطقه بیارجمند و جاری شدن سیلاب ها در این ناحیه بند خاکی غرب بیارجمند بالاخره پس از مدت ها رنگ آب را به خود دید.

وی افزود: این مهم باعث خوشحالی و شکرگزاری مردم بویژه دامداران و کشاورزان بیارجمندی شد که سال های اخیر برای ذخیره آب در بند خاکی این بخش، امیدوارانه دست به دعا برداشته بودند.

مهمترین دغدغه شهرستان شاهرود مقوله آب است

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود همچنین با بیان اینکه آب مهمترین دغدغه شهرستان شاهرود و بخش بیارجمند است، گفت: آب یکی از اصلی ترین عناصر حیات بوده و کم آبی یکی از عمده ترین مشکلاتی است که کشاورزان و دامداران با آن مواجه هستند لذا با پیشرفت های حاصله در حوزه آبخیزداری، روش های قابل اتکایی برای جلوگیری از هدر رفت آب ابداع شده که یکی از آنها احداث بندهای خاکی است.

شوکتی نیا افزود: یکی از بندهای خاکی بزرگ موجود در شهرستان شاهرود، بند خاکی غرب بیارجمند است که به همت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان، با حجم عملیات خاکی بند بیارجمند پنج هزار و ۸۰۰  متر مکعب، به طول ۵۷۵ متر، به ارتفاع هشت متر که با اعتبار پنج میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی احداث شده است.

وی ادامه داد: این بند خاکی قادر است هر بار  بیش از ۱۵۵ هزار متر مکعب  یا ۱۵۵هزار متر مکعب سیلاب و روان آب های منطقه را کنترل کند.

کنترل سیلاب ها انگیزه ساخت بند خاکی

رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود درباره لزوم احداث بند خاکی بیارجمند، توضیح داد: آبگیری این بند خاکی علاوه بر کنترل و کاهش اثرات خسارت زای سیلاب در مناطق پایین دست، اثرات قابل توجهی بر ذخایر آب زیرزمینی منطقه دارد.

شرکتی نیا افزود: در حال حاضر آب ذخیره شده در این بند خاکی مورد استفاده دامداران و کشاورزان منطقه قرار می گیرد.

وی درباره هدف از ساخت این بند خاکی، افزود: هدف اصلی از احداث بندهای خاکی کنترل سیلاب و جلوگیری از تخریب و فرسایش منطقه و تغذیه سفره های آب زیرزمینی است که بند خاکی بیارجمند نیز از این قاعده مستثنی نیست.

جنگلانه در شاهرود اجرا شد

رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود درباره طرح جنگلانه نیز گفت: طرح جنگلانه همزمان با دهمین روز از اردیبهشت ماه۹۵ و به میزبانی جنگل ابر شاهرود اجرا شد و  در این مراسم بیش از ۱۵۰ اصله نهال از گونه های پهن برگ و بومی جنگل های هیرکانی از جمله «بلوط اوری و کچف» با هدف بازسازی بخش های تخریب شده جنگل ابر کاشته شد.

شوکتی نیا درباره سابقه اجرای این طرح، توضیح داد: این طرح در سال گذشته نیز در چند نقطه شهرستان شاهرود و میامی از جمله قلعه بالای بیارجمند انجام شد که در آن جوامع محلی، سمن های محیط زیستی و کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری همکاری مناسبی را با هدف ارتقاء پوشش گیاهی انجام داده اند.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین معضلاتی که کاهش پوشش گیاهی برای جنگل ها به همراه می آورند، فرسایش خاک است که با توجه به نیاز امروز و فردای جامعه به محیط زیست و طبیعت، منابع طبیعی با همکاری مردم نسبت به تقویت این پوشش های گیاهی اقدام می کند که این طرح به جنگلانه موسوم است.

کد خبر 3618417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha