به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، زهرا رضایی ملکوتی گفت: در فاصله ۱.۵ کیلومتری از مرکز روستای نوغاب پسکوه سه سرو کهنسال بسیار زیبا وجود دارد که از فاصله دور قابل مشاهده اند.
وی افزود: مردم در گذشته علاوه بر برگزاری مراسم مذهبی خاص در پای این درختان، هر هفته چهارشنبه ها به این منطقه می آمدند و نذری می پختند همچنین ایام عزاداری ماه محرم از شاخه و برگ های این درختان جهت بستن عَلَم استفاده می کردند.
ملکوتی ادامه داد: وجود ۲ امامزاده در روستاهای مجاور روستای نوغاب پسکوه باعث شده در طول سال به ویژه در ماه های محرم و صفر، فصل تابستان و تعطیلات نوروز این روستا پذیرای کاروان های سیاحتی و زیارتی از مسافران و گردشگران باشد که این افراد پس از زیارت امامزاده ها در حسینیه روستای نوغاب پسکوه اسکان می یابند و برای دیدن درختان سرو به این منطقه سفر می کنند.
وی گفت: این درختان کهنسال به لحاظ وضعیت ظاهری کاملا شاداب و سبز بوده و تاج پوشش زیبای آنها به همراه قطور بودن تنه و وجود فضای باز در اطراف آن موجب شده است تا از جاده دسترسی قابل مشاهده باشند.
وی بیان کرد: پرونده پیشنهاد ثبت سروهای کهنسال نوغاب پسکوه قاین در جلسه کمیته ثبت و حریم میراث طبیعی که در هشتم اردیبهشت ماه سال جاری در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور برگزار شد تایید و در فهرست آثار طبیعی- ملی ثبت شد.
نظر شما