۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۰۷

فعالیت‌های کمیته امداد مبتنی برمددجومحوری با رویکرد مددکاری است

فعالیت‌های کمیته امداد مبتنی برمددجومحوری با رویکرد مددکاری است

شیراز- مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس فعالیت های کمیته امداد مبتنی برمددجومحوری با رویکرد مددکاری دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی کمیته امداد استان فارس، دکتر محمد بذرافشان در همایش مددکاری اقدام و عمل ضمن تبریک روز مددکار و تقدیر از تلاش دلسوزانه این قشر در دستگیری از نیازمندان گفت: در دنیای امروزکه سرنوشت افراد بیش از پیش به هم گره خورده است وبا توجه به معضلات حاصل از دوری از معنویات، شاهد افزایش آمارهای مربوط به مشکلات اجتماعی مثل فقر، بیکاری، جرم، مصرف مواد مخدر، طلاق، خشونت و... در سطح جهانی هستیم، نیاز به توسعه و ترویج دیدگاه مدکارانه و نهضت مددکاری برای رویارویی کارساز با این معضلات ومشکلات بیش از گذشته احساس می شود.

وی تصریح کرد: مددکاری قبل از اینکه علم باشد یک هنر و حرفه است، حرفه ای مبتنی بر دانش، اصول، مهارت و روشهایی است که می تواند با تکیه بر توانایی ها و امکانات وجود برای حل مشکل و یا رفع نیازمددجو اقدام کند.

بذرافشان افزود: مدد کاری فعالیتی است مبتنی بر علم و هنر و مهارت و هدف، که در آن مددکار کمک می‌کند تا مددجو مشکل خود را شناخته و به توانایی‌های خود پی ببرد و با استفاده از منابع و امکانات موجود در جهت حل مشکل خود بر آید و بر این اساس قطعا می توان کمیته امداد را نهاد مددکاری نامید زیرا محور تمام فعالیت های آن مبتنی بر مددجو محوری با رویکرد مددکاری برای توانمند سازی است.

وی با اشاره به اینکه مهمترین شاخصه یک مددکار مهروزی و مهربانی کردن است و ایثار،ازخودگذشتگی،از خودرستن و داشتن نگاه جهادی برای خدمت به جامعه بشری از ویژگی های بارز مددکاران است، اضافه کرد: تمام این صفات نیکو و ارزشمند در شخصیت والای پیامبر گرانقدر اسلام جمع شده و ایشان بیش از هرکس بر کمک و یاری رساندن به نیازمندان تاکید کرده اند.

وی ضمن تقدیر اززحمات این تلاشگران افزود: نرم خویی، مهرورزی و مهربانی باید در شخصیت و رفتار همه مددکاران متبلور و متجلی باشد و مفتخریم که نام امدادگر به عنوان خادم ،دلسوز و پشتیبان نیازمندان همواره همچون نگینی برتارک مجموعه مقدس کمیته امداد می درخشد.

مدیر کل کمیته امداد فارس با بیان اینکه ما باید در تمامی موارد خودمان را جای مددجو قرار دهیم، تاکید کرد: مدارا کردن، مهربان بودن ،رازداربودن و... از اولویت های مددکاری است ، نگاه به مددجویان در کمیته امداد براساس رنگ،جناح و قومیت نبوده و در حوزه ماموریتی مددکاری تعلق خاطر به جناح های سیاسی و قومیتی معنی پیدا نمی کند.

وی یادآور شد: نباید این‌گونه تصور کرد که در رابطه مددکار و مددجو این فقط مددجو است که با برآورده شدن نیازش خرسند می‌شود بلکه مددکار از اینکه نیاز یک مددجو را برآورده کرده و به وظیفه بزرگ انسانی و اسلامی خود عمل کرده بیشتر لذت می‌برد و حس احساس مسئولیت او نیز اشباع می‌شود و امیدواریم با برنامه ریزی مناسب بتوانیم در خدمات رسانی بهتر به مددجویان بیش از گذشته موفق ظاهر شویم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس گفت: بدیهی است که با توسعه نگرش حرفه ای به مددکاری،غنی سازی رشته مددکاری و ارتقاء سطح دانش وافزایش مهارت و تخصص حرفه ای مددکاران شاهد تحول مددکاری حرفه ای در کمیته امداد و سایر نهاد ها باشیم. 

مددکاران  سفیران سلامت اجتماع هستند

رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران نیز در همایش مددکاری اقدام و عمل با بیان اینکه مطالبه گری مخالفت با دولت نیست تاکید کرد: زمانیکه مطالبه ای مطرح می شود به معنی هم افزایی با دولت برای رسیدن به حقوق شهروندی است.

دکترموسوی چلک ادامه داد: آنچه که باید همواره مد نظر قرار داده شود توجه به مباحث اجتماعی است که هر اقدامی در جامعه باید پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشد.

وی اضافه کرد: یکی ازویژگی های جامعه کنونی، گستردگی نیاز ها و پیچیدگی مسایل اجتماعی است و درچنین شرایطی توجه به ارتقای کیفیت زندگی مردم و توسعه شاخص های سلامت اجتماعی،بیش ازپیش ضروری به نظر می رسد.

وی بهره گیری جامعه مددکاری اجتماعی از دانش و تجارب جهانی،تسهیل دسترسی مردم به خدمات تخصصی مددکاری، مطالبه گری، پرسشگری و پاسخگویی در حوزه اجتماعی و توجه به مسئولیت های اجتماعی سازمان ها در قبال جامعه را برای ارتقای جایگاه مددکاران ضروری دانست و افزود: مددکاری عملی است که به‌خاطر دستمزد یا مزایایش برگزیده نمی‌شود، بلکه مددکاری حرفه‌ای برآمده از عشق به بشریت و همه انسان‌هاست و اجر چنین تلاش‌ها و اقداماتی را هیچ کس جز خدا نمی‌تواند بدهد.

مددکاران مددکاری اجتماعی در همه مقاطع زندگی انسان وجود داشته است

مدیرکل بهزیستی استان فارس نیز در این همایش با بیان اینکه همدلی، همزبانی و همراهی دو دستگاه دو مجموعه بزرگ کمیته امداد و بهزیستی همواره راه گشای مشکلات زیاد نیازمندان و محرومان بوده است، افزود: مددکار اجتماعی کسی است که با شناخت عمیق مسائل و مشکلات فردی، گروهی و اجتماعی بر اساس امکانات درونی و بیرونی فرد و جامعه سعی در کاهش و برطرف شدن مشکلات دارد.

سید مرتضی موسوی با بیان اینکه مددکاری یک دید جامع‌نگر و سلامت ‌محور دارد، افزود: در مددکاری اجتماعی محور اصلی سلامت روحی، روانی و اجتماعی افراد است و در این دوران مبحث مددکاری اجتماعی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

وی گفت: مددکاران مددکاری اجتماعی در همه مقاطع زندگی انسان وجود داشته است و نقش ان ها همواره در سلامت مادی و معنوی جامعه نقشی مهم و تاثیرگذار است.

در این مراسم از تلاش های صادقانه مددکاران کمیته امداد و بهزیستی با اهدای هدایا و لوح سپاس تجلیل شد.

کد خبر 3620394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha