۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۰۲

جشن مبعث رسول اکرم (ص) در مرکز اسلامی هامبورگ

جشن مبعث رسول اکرم (ص) در مرکز اسلامی هامبورگ

همزمان با سالروز بعثت فرخنده پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمّد مصطفی(ص) مراسم با شکوهی در روز پنجشنبه ۵ مای ۲۰۱۶ با حضور مسلمانان از ملیتهای مختلف مقیم ایالت هامبورگ در مرکز اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با سالروز بعثت فرخنده پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمّد مصطفی(ص) مراسم با شکوهی در روز پنجشنبه ۵ مای ۲۰۱۶ با حضور مسلمانان از ملّیتهای مختلف مقیم ایالت هامبورگ در مرکز اسلامی برگزار گردید. این مراسم شامل برنامه های متنوعی از جمله: تلاوت قرآن کریم، اجرای تواشیح، مسابقه، مداحی، سخنرانی و اهداء جوایز بود.

در این مراسم آیت الله رمضانی، امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ با تبریک این عید خجسته به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در بخشی از سخنان خویش با تاکید بر اهمیت رسالت انبیای الهی برای هدایت بشر و رسیدن به سعادت حقیقی که همان قرب الهی است، افزودند: اگر پیامبران الهی برای هدایت بشریت برانگیخته نمی شدند، قطعاً بحث هدایت بشریت تکمیل نمی شد. انسان در همه زمان ها نیاز به راهنما دارد و اگر پیامبران الهی نبودند نقض غرض پدید می آمد. هدف از خلقت رسیدن به قرب الهی است و اگر پیامبران نبودند تحقق این امر محال بود.

رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ های شیعه در بخش دیگری از سخنان خویش در پاسخ به این سوال که «آیا بشر امروز با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی نیازمند انبیای الهی می باشد؟» اظهار داشت: وقتی کتب، افکار و عقاید گوناگون در رابطه با شخصیت پیامبر اسلام را بررسی می کنیم مشاهده می کنیم که هر کسی از جهتی خاص پیامبر اکرم (ص) را معرفی می کند. یکی می گوید پیامبر (ص) معلّم بود. دیگری می گوید مربّی بود، جامعه شناس بود، فرمانده ای شجاع، حاکمی عادل، سیاست مداری زاهد و ... بود. برخی نیز پیامبر(ص) را یک نخبه و دانشمندی دلسوز می دانند که از جایی علم آموخته و به دیگران منتقل کرده است. در حالی که وجود نازنین پیامبر اسلام جامع همه این صفات به ظاهر ناهمگون بود و به واسطه عنایت خدای متعال و عصمت ویژه انبیاء الهی از علم کامل برخوردار بود و آنچه بر زبان جاری می نمود و در عمل بدان ملتزم بود، کاملا با فطرت و قانون الاهی منطبق بوده است.

برخی از به اصطلاح روشنفکران امروزه این نظریه را مطرح می کنند که پیامبر اسلام یک نخبه دلسوز جامعه بوده که خدمات فراوانی را در عصر خود به بشریت ارائه نموده و امروزه در عصر بلوغ علم و تمدّن، نیازی به او و آموزه های قدیمی اش نداریم. مخاطب پیامبر (ص) اعراب جاهلی بودند که از علم و ادب و مَدَنِیّت به دور بودند و لذا بشر متمدّن امروز مخاطب نخبگان دوران گذشته نیست و باید به دنبال نخبگان فرهیخته مدرن باشد. برخی نیز می گویند امروزه تجربیات بشر از تجربیات پیامبر (ص) بیشتر و بهتر است و حتی امروزه امور معنوی برتر و عمیق تر از عصر پیامبران است.

در پاسخ چنین سخنانی باید گفت: اینکه پیامبر(ص) فقط به عنوان یک نخبه و دانشمند دلسوز معرفی شود درست نیست. قرآن کریم خطاب به خود پیامبر اکرم (ص) می فرماید که آنچه تو در این مکتب آسمانی یاد می گیری جای دیگری یافت نمی شود. « وَ أَنزَلَ اللَّهُ عَلَيْكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ وَ كَانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ عَظِيمًا، نساء/ ۱۱۳». ما مسلمانان معتقدیم خدای متعال شایسته ترین فرد عالم را از روی علم و حکمت، انتخاب نمود و او را به مقام نبوّت و رسالت منصوب نمود و او را معصوم قرار داد تا معلّم و راهنمای بشریت به سوی هدایت و سعادت در دنیا و آخرت باشد و آنچه در این مکتب عرضه می شود از آنجا بر اساس فطرت و نیاز همیشگی بشر است، هیچ گاه رنگ و بوی کهنگی به خود نخواهد گرفت. وقتی پیامبر (ص) معصوم باشد، در راس قلّه معنویت، علم و قدرت نیز قرار دارد که این امور نیز در جای خود قابل اثبات است.

لذا بشر امروز به مثل دیروز نیازمند پیامبر اکرم(ص) آموزه های نبوی(ص) است. البته منظور حضور فیزیکی وی نیست، بلکه منظور حضور فکری و تربیتی آن حضرت است. آموزه هایی چون اخلاق، علم، عقلانیت، معنویت، شریعت و ... البته بدیهی است برای شناخت چنین شخصیتی باید به سراغ منابع معتبر رفت. در این راستا در قرآن کریم و سخنان اهل بیت (ع) مطالب بسیاری برای معرفی جایگاه و شخصیت پیامبر (ص) بیان شده است که باید مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد.  

وی در پایان سخنان خود برخی از وظایف مسلمانان نسبت به پیامبر(ص) را برشمردند که مهمترین آنها عبارت است:

۱. ایمان به پیامبر(ص) به عنوان فرستاده خدا و مربی و معلم هدایت و وسیله نجات و سعادت. البته در این زمینه فرقی بین انبیاء الهی نیست. « آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَ كُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ »

۲. تسلیم شدن نسبت به فرمایشات پیامبر(ص) و باور آنها. بدون شک این تسلیم شدن ارتجاع و عقب­گرد به عصر حجر نیست، بلکه تسلیم در برابر سخن خدا مخالفت با حکم عقل است؛ چراکه خدای متعال می فرماید: « وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانتَهُوا » لذا ما به حکم عقل و دستور قرآن، سخنان پیامبر(ص) را می پذیریم و به آنها باور داریم.

۳. معرفت و شناخت نسبت به سیره آن حضرت. برخی از مسلمانان اهل رمان خوانی هستند اما تا به حال داستان زندگی پیامبر (ص) را نخوانده اند و این درست نیست.

 ۴. محبت به پیامبر(ص) و فرزندان و دوستان آنحضرت و نیز نفرت از دشمنان رسول خدا(ص)؛ چراکه دشمنی با پیامبر(ص) دشمنی با عقل، معنویت و علم است.

۵. اطاعت از رسول الله (ص) : « مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ وَمَنْ تَوَلَّى فَما أَرْسَلْناكَ عَلَيْهِمْ حَفيظاً »

۶. احترام به پیامبر(ص) : قرآن کریم در رابطه با احترام به پیامبر(ص) دستوراتی را بیان می کند، از جمله اینکه برای مدّتی این دستور صادر شده بود که : « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نَاجَيْتُمُ الرَّسُولَ فَقَدِّمُوا بَيْنَ يَدَيْ نَجْوَاكُمْ صَدَقَةً ذَلِكَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَأَطْهَرُ فَإِن لَّمْ تَجِدُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ» ای کسانیکه ایمان آورده اید، هرگه خواستید با پیامبر(ص) نجوا کنید، پیش از نجوا کردنتان صدقه بدهید این برای شما بهتر و پاکیزه تر است و اگر برای صدقه چیزی نیافتید، خدا آمرزنده و مهربان است.

و یا اینکه در آیه ای دیگر آمده است «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ وَلَا تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ كَجَهْرِ بَعْضِكُمْ لِبَعْضٍ أَن تَحْبَطَ أَعْمَالُكُمْ وَأَنتُمْ لَا تَشْعُرُونَ» اى كسانیكه ايمان آورده‌ايد صدايتان را بلندتر از صداى پيامبر مكنيد و همچنانكه بعضى از شما با بعضى ديگر بلند سخن مى‌گوييد با او به صداى بلند سخن مگوييد مبادا بى‌آنكه بدانيد كرده ‌هايتان تباه شود.

۷. دفاع از پیامبر (ص) : قرآن کریم یکی از مهمترین وظایف مسلمانان را یاری و حمایت پیامبر اکرم (ص) و ارج نهادن به مقام و جایگاه والای آن حضرت می داند. «وَتُعَزِّرُوهُ وَتُوَقِّرُوهُ» (فتح / ۹). امروزه همه مسلمانان متعهّد و خصوصاً جوانان عزیز باید با غیرت دینی به دفاع منطقی و مستدّل از آموزه های آن پیامبر رحمت و معنویت بپردازند.

کد خبر 3620531

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha