به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری ظهر دوشنبه در دیدار رئیس و جمعی از مسئولان و هیئت علمی دانشگاه صنعتی قم، که در دفتر مدیر حوزه علمیه برگزار شد، اظهار داشت: قم به یک مرکز علمی و دانشگاهی تبدیل شده است و این امر مایه خرسندی است و از اینکه دانشگاه و حوزه در قم توسعه پیدا میکند باید مسرور باشیم چرا که قم حرم اهل بیت(ع) است و اهل بیت(ع) همواره مبلغ علم و دانش بودهاند.
وی گفت: گاهی تصور میشود در قم باید به یک سری علوم خاص دانشگاهی در زمینه علوم انسانی توجه ویژه شود اما اگر قم را پیشرفته میخواهیم باید جوانان قم در کنار معنویت حرم اهل بیت(ع) در سایه حوزه و مرجعیت به دانشهای دیگری چون فنی و پزشکی که در سطح کشور تأثیرگذار است، نیز توجه کنند.
معاون جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه خوشبختانه در سالهای اخیر اقدامهای خوبی در قم انجام شده است، افزود: دانشگاههایی که جنبه ملی دارند در این استان رو به گسترش هستند و حوزه و دانشگاه نیز بر اساس برنامه ریزیهای مشخص خود باید بتوانند فارغ التحصیل خوب و نمونه به جامعه تحویل دهند.
وی با تأکید بر اینکه روحانی باید معتمد مردم باشد و مردم او را در همه مسائل محرم خود بدانند، ادامه داد: تاریخ گذشته حوزههای علمیه نشان میدهد که این حوزهها تا حد بالایی خروجیهای شاخصی چون امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و سایر مراجع تقلید داشتهاند که در پیشرفت کشور بسیار موثر بودهاند.
دانشجویان باید از فضای معنوی قم بهرهمند شوند
آیت الله حسینی بوشهری بیان کرد: دانشگاهها نیز شخصیتهای تأثیرگذاری را برای کشور تربیت کردهاند و کسی که به عنوان دانشجو به قم میآید انتظار آن است که از فضای معنوی قم به شیوه مناسبی بهرهمند شود.
وی با تأکید بر اینکه هر فردی در هر محیطی تحت تأثیر فضای محیط قرار میگیرد، ادامه داد: بیش از اینکه محیط تأثیرگذار باشد برنامه ریزیهای دست اندرکاران دانشگاهها برای بهرهمند کردن دانشجو از فضای معنوی قم مهم است که باید مورد توجه ویژه مسئولان باشد.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه دانشگاهها باید در بخش فرهنگی در مناسبتهای مذهبی و ملی فعال باشند، افزود: تأثیر کار شعاری مقطعی است بنابراین باید سیر مطالعاتی خوبی در زمینه کتابهای اشخاصی چون شهید مطهری انجام گیرد.
وی بیان کرد: اگر برنامه ریزیها درست باشد حتی با ازدیاد ورود دانشجویان به قم نیز جای نگرانی نیست.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: روسای دانشگاهها باید دلسوزانه و با دغدغه کار کنند، همچنین مسائل فرهنگی و دینی دانشجویان رها نشود که در این صورت انجام اقدامات فرهنگی نه تنها تأثیر منفی بر روی دانشجویان نمیگذارد بلکه در کنار برنامههای مناسب میتوانند تاثیرپذیر باشند.
وی عنوان کرد: حوزه به سهم خود اعلام آمادگی میکند تا برنامههای مشترک با دانشگاهها برای رفع دغدغههای فرهنگی و دینی دانشجویان در فضایی مناسب مطرح کند.
نظر شما