۱۴ مرداد ۱۳۸۵، ۱۰:۰۵

در گفتگو با مهر

مصطفي خرامان : خانواده ها را بايد با لذت " كتاب خواندن " آشنا كرد

مصطفي خرامان : خانواده ها را بايد با لذت " كتاب خواندن " آشنا كرد

جنگ تازه اي كه فلسطين و لبنان را در بر گرفته است ،توطئه اي حساب شده و موذيانه است ، توطئه اي كه از مدتها پيش براي درهم شكستن مقاومت و اجراي نقشه پليد راه ، طراحي شده بود و تمام مراحل آن گام به گام تا حمله به سرزمين لبنان به اجرا در آمد .

مصطفي خرامان در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، ضمن بيان اين مطلب افزود : مشكل اصلي ما اين است كه چه بزرگترها و چه كوچكترها كتابخوان نيستند. كتابي مثل حافظ در همه خانه ها - حتي آناني هم كه كتاب نمي خوانند - وجود دارد و يك دليل آن اين است كه در راديو و تلويزيون اشعار حافظ و بحث هايي درباره او گفته مي شود و اين مساله باعث شده است تا حافظ خواني در فرهنگ مدرن ما نيز جا بيفتد.

وي اضافه كرد : به واقع چه مقدار در سريال ها و فيلم ها آدم هايي را مي بينيم كه كتاب دست بگيرند و مطالعه داشته باشند؟ پاره اي شخصيت ها در فيلم ها و مجموعه هاي تلويزيوني ما اگر روشنفكر و فرهيخته باشند يا نقاش اند يا نويسنده اما با اين وجود كمتر ميلي به كتاب خواندن دارند و وقتي را به آن اختصاص مي دهند. در واقع هيچ تصويري ارائه نكرده ايم كه از وراي آن به خانواده ها اعلام كنيم كه كتاب هم جزو نيازها و ابزار لذت است.

اين نويسنده حوزه كودك و نوجوان ادامه داد : ما در كودكي و نوجواني هم به ورزش و تفريح مي پرداختيم و هم به كتاب خواني و اين گونه نيست نيست كه بگوئيم ساير تفريحات جايگزين كتاب شده اند. كتاب پديده اي است كه اگر بچه ها لذت آن را درك كنند آن را با هيچ چيز ديگر عوض نمي كنند.

وي با تاكيد بر لزوم ترويج فرهنگ مطالعه توسط رسانه هاي مكتوب و تصويري گفت : هيچ يك از مسئولان سياسي و اجتماعي و فرهيخته ما توصيه به كتاب خواندن نمي كنند. فرهنگ سازي چندان هم كه فكر مي كنيم دشوار نيست. به عنوان نمونه در بحث اتفاقات لبنان و فلسطين اگر نياز به كمك رساني باشد تلويزيون اين كار را انجام مي دهد و مردم نيز كمك مي كنند. به همين شكل اگر بخواهيم مي توانيم در مورد مساله كتاب هم وارد عمل شويم.

خرامان تصريح كرد : با ترويج فرهنگ كتابخواني تمام مشكلات نشر و پخش و معضلات اقتصادي بازار كتاب نيز مرتفع مي شود. اما مادامي كه اين مشكل پابرجاست ناشر هم اصول و معيارهاي فرهنگي را كنار مي گذارد و به كاغذفروشي در بازار روي مي آورد.

اين نويسنده با نمونه آوردن ساير كشورهاي دنيا و تخصيص بودجه از سوي دولت ها براي اشاعه فرهنگ كتابخواني در ميان مردم افزود : در خبرها خوانديم كه زماني كه واقعه يازدهم سپتامبر رخ مي داد رئيس جمهور آمريكا در يكي از مدارس اين كشور مشغول كتاب خواندن براي بچه ها بود. آيا ما هم براي بچه هايمان در مدارس كتاب مي خوانيم؟ متاسفانه نظام آموزش و پرورش ما برنامه اي در اين باره ارائه نكرده است.

وي تاكيد كرد : زماني كه نويسنده اي در مدرسه حاضر شود و براي بچه ها كتاب بخواند و يا ساعتي به كتابخواني اختصاص يابد تا بچه ها با لذت خواندن آشنا شوند، اهميت كتاب نيز براي آنان روشن مي شود. چنين برخوردهايي كودك و نوجوان ما را از تفريحات كاذب دور كرده و به سمت كتاب سوق مي دهد.

 

کد خبر 362781

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha