به گزارش خبرگزاري"مهر"، عليرضا طهماسبي در جمع اعضاي سازمان نظام مهندسي با تاكيد بر اينكه نگاه به بخش صنعت و معدن كشور بايد يك نگاه كلان باشد، گفت: ما درتدوين استراتژي صنعت كشور، سند چشم انداز بيست ساله را لحاظ نموده ايم. همچنين در اين خصوص با دفترمقام معظم رهبري و دفتر تشخيص مصلحت نظام، كميسيون صنايع و معادن، مركز پژوهشهاي مجلس و سازمان مديريت و برنامه ريزي همكاري داشتيم.
وي افزود: يكي از كارهايي كه براي اولين دروزارت صنايع و معادن انجام گرفت كمي نبودن اهداف استراتژي صنعتي و معدني بوده است.
وي افزود: با عنايت به سياستهاي كلان قابليت هاي زيادي در صنايع دريايي، هايتك و صنايع انرژي بر وجود دارد.
طهماسبي ادامه داد: براي رسيدن به قدرت اول اقتصادي منطقه بايد تلاش مضاعفي را انجام دهيم و كلان نگر باشيم.
وي رشد 5 تا 6 درصدي اقتصاد كشور را با عنايت به اهداف چشم انداز بيست ساله ناكافي دانست وبا اشاره به اينكه مجموعه مديريتي كشور بايد نگاه يكساني به صنعت و معدن كشور داشته باشد، گفت: نگاه سنتي به اين بخش بايد تغيير كند و سرمايه گذاري ها بايد منجر به صادارت پايدار شود و از شبكه هاي بين المللي فروش سهمي از بازارهاي منطقه را طلب كنيم.
وي افزود: خوشبختانه در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال پيش صادارت 70 درصدي رشد كرده است و ما در بخش صنعت و معدن و خودرو سازي توانستيم با سرمايه گذاري 400 ميليارد توماني صنعت خودرو سازي را به كشورهاي مختلف و به خصوص آذربايجان صادر كنيم و در صدد افتتاح كارخانه خوروسازي خود در چهار قاره جهان هستيم البته در صدد آنيم تا صادراات خود را از طريق شبكه هاي بين المللي فروش به انجام رسانيم.
وزير صنايع ومعادن كشورمان گفت: با انجام سرمايه گذاري در صنايع پايه، هايتك و غذايي و ... در پايان برنامه پنجم توسعه كشور تراز بازرگاني صادرات بدون نفت از 10 تا 15 ميليارد دلار كنوني به 35 ميليارد دلار خواهد رسيد.
طهماسبي نقش بخش معدن را درتوسعه توليدات صنعتي و معدني مهم ارزيابي نمود و گفت: بخش معدن به طور مستقيم در بخش صنايع معدني وسنگ هاي صادراتي به طور غير مستقيم و در بخش فولاد و مس وآلومينيوم كه مواد اوليه ساير صنايع مي باشد تاثير گذار است.
وزير صنايع و معادن با اشاره به ضرورت بهره برداري بهينه از معادن گفت: بايد با استفاده از نيروهاي متخصص معدني از اين ثروتهاي خدادادي بنحو احسن استفاده نماييم ضمن آنكه در حال حاضر نيروهاي متخصص كافي دراين زمينه دركشور وجود دارد.
وي همچنين بر استفاده از معادن كوچك و دور افتاده تاكيد كرد و افزود: در حال حاضر از اين معادن كمتر استفاده مي شود. وي با اعلام اينكه نظام مهندسي معدن در حال حاضر ارتباط تنگاتنگي با اين وزارتخانه دارد، افزود: ضمن حمايت از اين تشكل متناسب با پتانسيل وتوان آن اختيارات لازم از سوي اين وزارتخانه به اين نهاد تفويض خواهد شد.
دراين جلسه همچنين رئيس سازمان نظام مهندسي معدن با اشاره به انتخاباتي بودن اعضاء پتانسيل هاي اين سازمان را در حد بالايي ارزيابي نمود وگفت: توليد علم وسرمايه از اهداف اصلي سازمان محسوب مي شود. در پايان اين مراسم، وزير صنايع ومعادن به يازده نفر از اعضاي اين سازمان لوح تقدير اهدا كرد.
نظر شما