۲۳ مرداد ۱۳۸۵، ۱۷:۱۶

/ متن كامل جديدترين مقاله سيمور هرش در نيويوركر /

بوش مجبور به صرف نظر كردن از حمله به ايران شد / مقامات امنيتي آمريكا طرح حمله اتمي به ايران را غيرقابل قبول دانستند

بوش مجبور به صرف نظر كردن از حمله به ايران شد / مقامات امنيتي آمريكا طرح حمله اتمي به ايران را غيرقابل قبول دانستند

سيمور هرش روزنامه نگار معروف آمريكايي نوشت كه جرج بوش و معاونش تحت فشار وزارت دفاع آمريكا ناگزير شدند از طرح حمله اتمي به ايران صرفنظر كنند.

به گزارش خبرگزاري مهر، نشريه نيويوركرچاپ آمريكا مقاله اي ازسيمورهرش به چاپ رسانده كه وي دراين نوشتاربا بررسي شرايط تصميم گيري در كاخ سفيد و فشارهاي سياسي موجود دراين زمينه تاكيد نمود : جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا و ديك چني معاون وي ناگزير شدند، تحت فشار وزارت دفاع ازطرح حمله اتمي به ايران صرف نظر كنند درمقابل نيروي هوايي آمريكا پيشنهاد كرده است نطنز را هدف حملات سريع و متعدد بمب هاي عظيم سنگركوب و ضد پناهگاه  قرار دهد.

نيويوركر در ادامه مطلب خود به نقل از يك كارشناس وزارت دفاع آمريكا نوشت : اين طرح هم ممكن است با شكست روبرو شود. به نوشته هرش درطول دوسال گذشته مسئولان حكومت ايران با پيش بيني حمله احتمالي آمريكا، بخش عمده دستگاهها و تجهيزات اتمي حساس خود را به نقاط مسكوني انتقال داده اند.

هرش به نقل از يك مشاور وزارت دفاع اعلام كرد : حدود دو ماه پيش به امير قطردر ديدار از تهران گفته شد كشورش كه مقر فرماندهي منطقه اي آمريكا است، نخستين هدف درصورت هرگونه حمله آمريكا به ايران خواهد بود.

در اين مقاله از يك مقام سابق امنيتي نقل شده است كه بوش و معاونش سخت درباره يك طرح اتمي درباره ايران جدي بودند، اما ژنرال "پيتر پيس" رئيس ستاد مشترك ارتش با اين طرح مخالفت كرده و در نتيجه به گفته اين مقام سابق امنيتي،چنين نتيجه گيري شده بوده كه طرح حمله اتمي به ايران از نظر سياسي غيرقابل قبول است.

پيشترنيزهرش از حمله آمريكا به ايران خبر داده بود.هرش طي مقاله اي در اواسط تيرماه نيز نوشت: نظاميان آمريكا سرانجام موفق شدند كه در اواخر آوريل گذشته كاخ سفيد را براي كنار گذاردن گزينه حمله اتمي قانع كنند.

هرش در ادامه مقاله اخير خود مي گويد: فرماندهان ارشد وزارت دفاع آمريكا طرح حمله بوش را به اين دليل به چالش گرفتند كه هرگونه حمله اتمي به ايران در ازميان بردن برنامه هسته اي جمهوري اسلامي بي اثرخواهد بود و مي تواند عواقبي جدي درزمينه هاي اقتصادي، سياسي و نظامي داشته باشد.

از سوي ديگر برخي از مقام هاي وزارت دفاع آمريكا معتقدند هرگونه حمله عليه ايران سبب بروز خطر بيشتر براي نيروهاي آمريكا درعراق خواهد شد.

ژنرال بازنشسته ويليام نش مي گويد : بمباران ايران توسط آمريكا نه تنها به عنوان حمله به يك كشور شيعه ، بلكه حمله به كل مسلمانان و در سراسر خاورميانه به عنوان نمونه اي ديگر از امپرياليسم آمريكا تلقي خواهد شد و احتمالا دامنه جنگ را گسترش خواهد داد.

 سيمورهرش در خاتمه نوشت: احتمال آمريكا از حمله نظامي به ايران منصرف شده، به اين دليل كه هيچگونه اطلاعات دقيقي از فعاليت هاي مخفي و تاسيسات پنهان شده ايران ندارد.

به گزارش مهر، طرح حمله به ايران دستور كاري است كه هراز چند گاه در رسانه هاي خارجي به ويژه برخي از رسانه هاي محافظه كار مطرح مي شود.

"جوزف سيرينسيوني" Joe Cirincione تحليلگروكارشناس مسائل منع تكثير سلاح هاي هسته اي در مؤسسه كارنگي در اواسط فروردين ماه سال جاري اعلام كرد كه نومحافظه كاران در آمريكا درصدد وارد كردن اين كشوردرجنگي ديگر در رابطه با ايران هستند.

درهمين رابطه و پيش از اين درميزگردي درباره احتمال حمله به تاسيسات هسته اي ايران كه در آلمان برگزار شد و دكتر "علي اصغرسلطانيه" سفير جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي نيزدرآن شركت كرده بود،"سم گاردينر" متخصص استراتژي نظامي از دانشكده ملي جنگ ارتش آمريكا گفت : آمريكا براي حمله به تاسيسات هسته اي ايران تحت فشار فزاينده اي قرار دارد و به زودي تصميمي را در اين مورد اتخاذ خواهد كرد.

گاردينر بدون اشاره به اينكه آمريكا از سوي چه گروهي تحت فشار قرار دارد،اظهار داشت: من فكر مي كنم كه ممكن است طي 6 الي 9 ماه آينده قبل از انتخابات (ميان دوره اي كنگره ) نوامبر آمريكا چنين تصميمي را اتخاذ كند. اين در حالي بود كه پيشتر روزنامه واشنگتن پست و ساندي تلگراف با انتشار گزارشهاي مشابهي براين مسئله دامن زدند.

در همين رابطه سيرينيسوني در مقاله اي كه در مجله "سياست خارجي"(Foreign policy) تحت عنوان "دو بار حماقت" به چاپ رساند، نوشت: " براي ماهها من به مصاحبه كنندگانم مي گفتم هيچ مقام ارشد نظامي و يا سياسي حمله به ايران را به صورت جدي مورد بررسي قرار نمي دهد. در چند هفته گذشته من ديدگاه خود را تغيير دادم و به طور كلي اين تغيير از سوي همكارانم بر من حادث شد كه روابط نزديكي با پنتاگون داشتند و مرا متقاعد كردند كه برخي از مقامهاي ارشد اخيراً ديدگاه خود را تغيير داده اند و آنها مي خواهند به ايران ضربه بزنند".

گرچه وي نامي ازاين افراد نبرده است، اما كمي پس ازاين ماجرا سيرينسيوني درگفتگو با مهر، "ديك چني" معاون رئيس جمهور آمريكا را يكي از كساني معرفي كرد كه بر طبل جنگ با ايران مي كوبد.

اين كارشناس آمريكايي درگفتگو با "مهر"اظهار داشت :  بسياري از محافل نزديك به قدرت هنوز بر اين باورند كه چني نفوذ اصلي و مهمي را در سياست خارجي آمريكا دارد و بسياري نيز بر اين باورند كه معاون رئيس جمهور طرفدار اصلي حمله به ايران است.

به گزارش مهر، گرچه پس از انتخاب دور دوم بوش و خروج دو يهودي معروف به نامهاي "پل ولفوويتز" معاون وزير دفاع و يكي ازاصلي ترين نومحافظه كاران به همراه "داگلاس فيث" از مشاوران "دونالد رامسفلد" وزير دفاع از اين وزارتخانه ( از اين دو به عنوان معماران جنگ عراق ياد مي شد ) و همچنين خروج"جان بولتون" ديگر يهودي و صهيونيست از دفتر وزارت خارجه در واشنگتن و محل اقامت وي در دفتر سازمان ملل، برخي تحليلگران براين عقيده بودند كه بوش در تلاش است تا با دور كردن آنها از كانون اصلي قدرت در واشنگتن،درتصميم گيريها اصلاحاتي صورت دهد. اما با باقي ماندن طيف عظيمي از اين گروه در رده هاي پايين تر قدرت و همچنين درسطح مشاورين،همچنان واشنگتن وسياست خارجي  آمريكا متاثر از عملكرد مخرب آنها مي باشد.

سيرينسيوني همچنين با اشاره به اين نفوذ مي گويد: مشاورين چني از جمله چند نومحافظه كار براي مدتي طولاني بر اين باور بودند كه براي تغيير شكل درخاورميانه بايد چند حكومت در اين منطقه را سرنگون كرد و لذا  آنها تلاشهايشان را پس از عراق، بر ايران و سوريه متمركز كرده اند.

اين تحليلگر آمريكايي با اشاره به نوشته هاي چند تن از اين محافظه كاران همچون"مكس بوت"، "چارلز كروتهامر"، و "ويليام كريستول" كه همگي از مشاوران دولت بوش در مؤسسه " امريكن اينترپرايز" هستند،اضافه مي كند: تمام نئومحافظه كاران در نوشته هاي اخيرخود در خارج از دولت ، خواستارحمله نظامي به ايران هستند و بسياري از آنها طرفدار حمله هوايي- نه تهاجم تمام عيار- به تاسيسات هسته اي ايران هستند.

وي همچنين مي گويد: نئومحافظه كاران با وجود سياست هاي شكست خورده خود همچنان درصدد حفظ نفوذ خود در اين دولت هستند.

پايگاه اينترنتي "فارين پاليسي اين فوكوس"10 آگوست (19 مرداد) در تحليلي تحت عنوان " در جنگ با سوريه و ايران: نومحافظه كاران ممكن است، به آرزوي خود برسند" نوشت: بدون هيچ گونه شرمي نومحافظه كاراني همچون "ريچارد پرل" (مشاور سابق وزير دفاع) "ويليام كريستول" و "چالز كروتهامر" از كارشناسان مؤسسه "امريكن اينترپرايز" - بوش به داشتن مشاورين همچون اين افراد افتخار مي كند - كه سه سال و نيم پيش آمريكا را به باتلاق عراق بردند، اسرائيل و آمريكا را به سوي جنگ با ايران و سوريه سوق مي دهند و به رغم گرفتاريها در عراق بوش و تيم سياست خارجي وي، واقعاً به آنها گوش مي دهند.

در همين رابطه كارشناسان سازمان آمريكايي غير دولتي "شبكه جهاني ضد سلاح و انرژي هسته اي در فضا" تاييد مي كنند كه طراحان استراتژي آمريكا و اسرائيل،هم اكنون مشغول  برنامه ريزي حمله اي مشترك به سوريه و ايران هستند.

روزنامه لبناني "السفير" نيز به نقل از "بروس گاگنون" مسئول هماهنگي هاي بين المللي شبكه نامبرده مصرانه به تمام سازمان هاي اجتماعي آمريكا كه خواهان صلح در خاور نزديك هستند، توصيه نمود كه با نمايندگان خود دركنگره آمريكا تماس حاصل نمايند تا آنان نيزباهرگونه گسترش درگيري لبنان-اسرائيل مخالفت كنند. وي همچنين آنان را فراخواند كه هرچه سريعتر تظاهراتي گسترده را نيز عليه سرايت دادن جنگ به كشورهاي همسايه سازمان دهي كنند.

شبكه تلويزوني"MSNBC" با پخش برنامه اي كوتاه مي گويد: نومحافظه كاران درصددند تا با انتقال اطلاعات محرمانه به اسرائيل جنگ را در خاورميانه طولاني كرده و آن را گسترش و توسعه دهند.

"جيمز بمفورد"(James Bamford) متخصص اطلاعاتي از آمريكا اخيراً در گفتگو با اين شبكه مي گويد: اسرائيل پس از صدام درصدد حركت عليه ايران و سوريه است .وي مي گويد: افرادي همچون چني كه مشاورخاورميانه بوش هستند به اين سمت حركت مي كنند و بحران اخير به نظر مي رسد آنها را به اهدافشان نزديكتر مي كند.

برخي از كارشناسان و به ويژه "بمفورد" يكي از درگيري نومحافظه كاران با ايران را تصور اين گروه بر رو دست خوردن از ايران در جنگ عراق مي دانند.

اين كارشناسان بر اين باورند كه ايران با استفاده از "احمد چلبي" ناراضي در تبعيد عراق و دادن اطلاعات غلط به وي آمريكا را وارد جنگ عراق كردند و اين مقدمه اي بر شكست سياست نومحافظه كاران در خاورميانه تلقي مي شود.

کد خبر 365444

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha