به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن وتجارت استان لرستان محمدرضا صفیخانی اظهار داشت: ۲۷ هزار نفر بافنده فرش در استان وجود دارد که سالانه ۱۱ هزار مترمربع فرش را تولید میکنند.
وی با بیان اینکه این میزان تولید با این تعداد بافنده در استان هم خوانی ندارد، ادامه داد: عمدتاً فرشبافان برای دلالهای استانها و شهرهای دیگر فرش میبافند و در ازای بافت دستمزدی را دریافت و فرش را از استان خارج میکنند.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان یادآور شد: برنامه مدونی در ارتباط با فرش تدوین شده است و سه بند از ۱۸ پروژهای را که در حوزه اقتصاد مقاومتی به استانداری لرستان پیشنهاد دادیم و در سند اقتصاد مقاومتی ثبت شده، منحصراً در ارتباط با بحث فرش است.
صفی خانی مهمترین مشکلات فرش را عدم تولید مواد اولیه در استان برشمرد و گفت: صنعتگران استانهای دیگر پشم را از استان میبرند و پس از رنگآمیزی تبدیل به مواد اولیه میکنند و سپس به خود ما میفروشند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات استان در حوزه فرش پرداخت و بازار آن است.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان اضافه کرد: عمده مشکل صنعت فرش لرستان این است که نقشه فرش نداریم و عمده طراحیها را همدان و استانهای دیگر به اسم خود ثبت کرده اند.
صفی خانی با اشار به اینکه انجمن طراحان فرش را در لرستان تشکیل دادیم تا کارگاههای رنگرزی و تولید نخ در استان شکل گیرد، اظهار داشت: تاکنون مقدمات این مهم انجام شده و با تشکیل شرکتهای تجاری نسبت به فروش این محصول اقدام می کنیم.
وی تصریح کرد: همچنین یک شرکت تخصصی تجاری راهاندازی شده تا صنعت فرش را رونق دهد چراکه این صنعت ارزش افزوده بالایی دارد.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان با تاکید بر اینکه با ظرفیتی که در استان وجود دارد قصد داریم با برنامهریزی دقیق این صنعت را رونق و حداقل در بازارهای داخلی و خارجی فرش لری را به عنوان صنعت لرستان به فروش برسانیم، افزود: در بحث فرش سیاست گزار نداریم و فاقد شرکت فرش هستیم و فقط اتحادیهها فعالیت دارند.
صفی خانی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در صنعت فرش لرستان وجود دارد فقدان نمایشگاه دائمی فرش در خرمآباد است، گفت: با راه اندازی نمایشگاه دائمی فرش، محصولات استان را میتوان عرضه کرد.
وی افزود: زمانی خرمآباد مرکز تجارت فرش بود و نیاز است امروز نیز به خاطر رونق این صنعت در لرستان بازارچه یا نمایشگاه دائمی فرش ایجاد شود.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان خاطرنشان کرد: در کنار ثبت نقشه فرش لری نیاز است کارگاههای فرش ایجاد شود که البته مجتمع کارگاهی را در الشتر شکل دادیم تا این مهم به استان تعمیم داده شود.
نظر شما