۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۲:۴۲

سیدحسن خمینی با فیلم کوتاهی‌ها دیدار کرد/ دریافت یک کارت سینمایی

سیدحسن خمینی با فیلم کوتاهی‌ها دیدار کرد/ دریافت یک کارت سینمایی

سیدحسن خمینی در دیدار با فیلمسازان حوزه فیلم کوتاه بیان کرد که تا زمانی که تعیین نکنید برای چه کسی فیلم می سازید، ذهن خلاق به کار نمی افتد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحسن خمینی نوه بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، صبح روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت در دیدار با فیلمسازان حوزه فیلم کوتاه و برخی مسئولان سینمایی گفت: تا زمانی که تعیین نکنید برای چه کسی فیلم می سازید، ذهن خلاق به کار نمی افتد چون باید مشخص کرد که قرار است خیال چه کسی را به کار بگیریم.

این دیدار با حضور محمد آفریده دبیر جشنواره فیلم روح الله، علیرضا تابش مدیر بنیاد سینمایی فارابی، فرید فرخنده کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان، امیر تاجیک مدیر مستعفی شبکه مستند سیما و برخی فیلمسازان این حوزه برگزار شد و در ابتدای جلسه سیدحسن خمینی ترجیح داد به جای آنکه برای حضار سخنرانی کند، شنونده سوال ها، ابهام ها و پرسش های آنها باشد. فیلمسازان در سوال های خود درباره مسائلی از قبیل مغفول ماندن شخصیت امام پیش از قیام ۱۵ خرداد، کمبود روح پژوهش و آموزش در فیلمسازی و برگزاری جشنواره ها، چگونگی فیلمسازی درباره شخصیت امام(ره) و ... مطرح کردند.

در ادامه آیت الله سید حسن خمینی نیز صحبت خود را با توضیح پیرامون تخیل، توهم و اخلاق آغاز کرد و گفت: بزرگان فلسفه اخلاق می گویند توهم علت بی اخلاقی است و در مقابل تخیل به زیست اخلاقی کمک می کند. توهم به این معناست که تصور کنیم خودمان در مرکز هستی قرار داریم. در این صورت هرکس به اندازه ای که به ما نزدیک است، برای ما ارزش و اهمیت دارد و هرچه دورتر باشد، کمتر اهمیت پیدا می کند. با این وضع توهم نمی دانیم چه بر سر دیگران می آوریم و به عنوان مثال مقاله ای می نویسیم و نمی دانیم چه مصیبتی بر سر دیگران می آید.

یادگار امام(ره) با اشاره به اینکه در نقطه مقابل توهم، تخیل  قرار دارد، عنوان کرد: تخیل یعنی انسان ها بتوانند خود را جای دیگران قرار دهند. اگر هنرمند توانست داغ یک مادر روستایی را که فرزندش به اجبار در جنگ جهانی شرکت داده درک کند، تلخی آن حادثه را بهتر متوجه می شود. تخیل به انسان توانمندی ذهنی می دهد و او را به شخصیت خود نزدیک می کند. در فلسفه اخلاق در تمام ادیان روی این مسأله تأکید شده است که هرچه برای خود نمی پسندی برای دیگران نیز نپسند. برای این کار باید از مرزهای خودم عبور کنم و بررسی کنم کاری که انجام می دهم چه بدی هایی دارد.

آیت الله سیدحسن خمینی یادآور شد: یکی از کارهای بزرگ سینما، ادبیات، رمان و شعر این است که خیال را از ذهن فرد به ذهن اشخاص گسترش دهد. معمولا اگر فیلم ها بر اساس داستان واقعی باشد به سرعت با مخاطب ارتباط برقرار می کند چون حس همذات پنداری را در او بر می انگیزاند. بنابراین تخیل یکی از شروط اخلاقی زیستن است و بزرگترین ابزاری که می تواند اخلاق خوب ایجاد کند، سینماست.

آیت الله سیدحسن خمینی درباره اهمیت مخاطب شناسی بیان کرد: هر چیزی را باید با توجه به مخاطبش تعریف کرد و سنجید. شما هم ببینید برای چه کسی فیلم می سازید. خود انسان می تواند در فضای ذهنی خودش مخاطبش را تصویر کند. تا زمانی که تعیین نکنید برای چه کسی فیلم می سازید، ذهن خلاق به کار نمی افتد چون باید مشخص کنیم قرار است خیال چه کسی را به کار بگیریم. زمانی که جشنواره برگزار می کنیم مهم است که هدف خودمان را مشخص کنیم. اگر هدف ایجاد یک حرکت فرهنگی عمیق باشد، موفق می شویم.

وی درباره سوژه هایی که فیلمسازان می توانند به آن بپردازند نیز گفت: لازم نیست هر فیلمسازی راجع به خود امام خمینی فیلم بسازد بلکه می تواند اتفاقی در حاشیه زندگی امام را بگیرد و از آن فیلم بسازد. گاهی یک حاشیه مغفول مانده، تمام حوادث بزرگ را پیش می برد. «جنگ و صلح» لئو تولستوی و برخی فیلم های بزرگ نیز از یک مساله جزئی بهره گرفته اند و مسائل مهم را در کنار آن مطرح کرده اند.

در ادامه حجت السلام علی کمساری معاون فرهنگی و هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) در گزارشی از روند جشنواره «روح الله» گفت: جشنواره روح الله سابقه ۷ دوره ای دارد و طی سال های گذشته به نام جشنواره «آیینه و آفتاب» برگزار می شد. پس از آن این جشنواره چند سال تعطیل و قرار شد در کنار دیگر فعالیت های فرهنگی احیا شود. پس از آن محضر یادگار حضرت امام(ره) رفتم و ایشان فرمودند، بهتر است این جشنواره به سمت ساخت فیلم کوتاه برود چون امروز با پیشرفت فضای مجازی، بیش از هر زمان دیگری احتیاج داریم که اندیشه حضرت امام(ره) در کوتاه ترین زمان ممکن با بیشترین اطلاعات و کیفیت با بهره گیری از فضای مجازی گسترش پیدا کند. حمایت از تولید فیلم کوتاه سیاست جشنواره است. برای اینکه در این عرصه شاهد حضور جدی تر باشیم، ضروری دانستیم تنها به جشنواره اکتفا نکنیم و همزمان با جشنواره و پس از پایان آن تولید فیلم کوتاه خواهیم داشت.

در ادامه محمد آفریده دبیر جشنواره فیلم«روح الله» با بیان اینکه نسل ما هنگام ورود به جماران قلبش می تپد، گفت: متولد ۴۱ هستم و هنگام انقلاب شاهد اتفاقاتی بودم که به نظر تکرار نشدنی است. امامی آمد که در دوران نوجوانی با ایشان زندگی کردیم و از خداوند می خواهم زمینه ای برای الگوگرفتن فرهنگی در نسل جدید ایجاد شود. نسل جدید به رغم تمام توانمندی ها محجور مانده است. متأسفانه ساختارهای ما روزآمد نیستند و عمدتا به دنبال روزمرگی های خود هستیم.

دراین دیدار کارت عضویت «پاتوق فیلم کوتاه» از طرف رییس انجمن سینمای جوانان ایران به یادگار امام اهدا شد. در پایان نیز با حضور آیت الله سیدحسن خمینی از پوستر جشنواره روح الله رونمایی شد.

نخستین جشنواره فیلم «روح الله» به دبیری محمد آفریده سوم تا پنجم خردادماه امسال در اصفهان و ۱۳ شهر دیگر برگزار می‌شود. معاونت هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) برگزارکننده اصلی این جشنواره است. شبکه مستند، انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، دانشگاه آزاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، روزنامه اعتماد، بنیاد سینمایی فارابی، بیمه البرز و عروج فیلم نیز در برگزاری آن مشارکت دارند.

کد خبر 3657224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha