به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، مشاور وزیر فرهنگ تاجیکستان در دیدار با رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: این نمایشگاه باید نمونه و عبرت دست اندرکاران فرهنگی تاجیکستان برای برگزاری نمایشگاه کتاب قرار گیرد.
عبدالغفار عبدالجبار در این دیدار با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران از باشکوهترین نمایشگاههای کشور به شمار میآید، عنوان کرد: من از تماشای قدرت، توان و تلاش بالای ناشران ایران و چاپ کتابهای متنوع آنها لذت بردم.
وی افزود: دو روز توانستم به نمایشگاه بیایم و در این دو مرتبه از حضور هزاران هزار مردم در سنین مختلف به وجد آمدم. من دیگر نمایشگاههای کتاب را دیدهام و در این میان نمایشگاه تهران در زمره بزرگترین و پرمخاطبترین نمایشگاههای کتاب جهان است.
عبدالجبار با بیان اینکه از این ظرفیت باید برای کشور تاجیکستان تجربه بزرگی بیاندوزیم، یادآور شد: زبان، فرهنگ و سنت مشترک بین تاجیکستان، ثروت بزرگ معنوی بین دو کشور است که با تکیه بر آنها میتوانیم کارهای بزرگی انجام بدهیم.
همچنین عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز بر لزوم تعاملات فرهنگی بین دو کشور دولت و همسایه تاکید کردند.دیدار رایزن فرهنگی چین با رئیس نمایشگاه کتاب
کتابدوستی ایرانیها، چینیها را شگفت زده کرد
همچنین رایزن فرهنگی چین در ایران با حضور در سالن تشریفات با سید عباس صالحی رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دیدار و گفتوگو کرد و در این دیدار بر لزوم تعاملات فرهنگی در کشور تاکید شد.
در این دیدار ینهاگنگ، رایزن فرهنگی چین در سخنانی با بیان اینکه نخستین بار است به نمایشگاه کتاب تهران میآید، گفت: استقبال و حضور گسترده مردم ایران از این نمایشگاه من را به شوق و هیجان آورد.
وی ادامه داد: من عاشق کتابخوانی هستم. از اینکه میبینم مردم ایران نیز کتاب را دوست دارند. بسیار خوشحال هستم. چون در این فضا میتوانیم تعاملات بین فرهنگی خوبی داشته باشیم.
هاگنگ با بیان اینکه کتابخوانی باعث رشد و اعتلای فرهنگ یک کشور میشود عنوان کرد: ما به دنبال مجموعهای از تبادلات فرهنگی در عرصههای مختلف هستیم. معتقدم نمایشگاه کتاب میتواند در این زمینه گام مهم و موثری بردارد.
وی تاکید کرد: معتقدم به دلیل علاقه ایرانیان به کتاب دو کشور فرصت تعامل بیشتری با یکدیگر خواهند داشت تا جاده ابریشم فارغ از مسیر بازرگانی، مسیر فرهنگی در کشور هم باشد.
در ادامه این نشست عباس صالحی ینز بر لزوم استمرار این دیدارها تاکید کرد و خواستار افزایش سطح تعاملات بین دو کشور شد.
دیدار استادان دانشگاه های عربی با رئیس نمایشگاه کتاب تهران
جمعی از استادان دانشگاه های کشورهای عربی و نمایندگان جامعه دانشگاهی عربی هم امروز جمعه 24 اردیبهشت با سید عباس صالحی رییس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار که با حضور دوازده تن از استادان برجسته دانشگاههای عربی همراه بود، رایزنیهایی برای ایجاد شکلگیری شبکه نخبگان ایرانی و عربی برای پیگیری و انجام فعالیتهای علمی و فرهنگی در دو کشور انجام شد.
همچنین با توجه به بعد بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران زمینه گفتوگوهای فرهنگی بین دو کشور در حاشیه نمایشگاه و در سالهای آینده مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این دیدار صالحی با علی عبدالله محمد آل محمود از کشور قطر، محمد ابوعامی از بلغارستان، عده فلاحی از الجزایر، احمد عبدالجبار، فلاح حسن عبدالحسین و محسن عودمحسن از عراق ، فروزی علوی و فوزی محفوظ از تونس، طالب بن اسالمی از عمان، حماش حسین از الجزایر و صالح محسن و کامل حبیب از لبنان دیدار و گفتگو کرد.
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «فردا برای برای خواندن دیر است...» از ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار میشود. مجموعه شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.
نظر شما