۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۶:۲۷

در دانشگاه تبریز

همایش بررسی راهبردهای ازدواج ساده و پایدار برای جوانان برگزار شد

همایش بررسی راهبردهای ازدواج ساده و پایدار برای جوانان برگزار شد

تبریز- بعداز ظهر امروز شنبه در دانشگاه تبریز همایش بررسی راهبردهای ازدواج ساده و پایدار در جوانان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بعداز ظهر امروز شنبه، همایش بررسی راهبردهای ازدواج ساده، سالم و پایدار در جوانان با مشارکت و همکاری اداره کل ورزش و جوانان، مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه تبریز و فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد.

محمدرضا پور محمدی رئیس دانشگاه تبریز ضمن اشاره به نقش و جایگاه ازدواج جوانان در جامعه با بیان اینکه انتخاب موضوع و بحث در جایگاه خود بسیار ارزشمند است، اظهار داشت: به یقین یکی از مسائل مهم ما، پرداختن به موضوع تشکیل خانواده، بحث خانواده و ازدواج سالم است.

وی در این راستا ضمن مقایسه آمار ازدواج در سال های اخیر، بحث دیر ازدواجی و بدفرجامی ازدواج ها را از معضل های امروز جامعه دانست و با بیان اینکه نسبت به دهه های ۶۰ و ۷۰، سن ازدواج جوانان پنج، شش سال بالا رفته است، گفت: متاسفانه بر اساس آمار سال گذشته تبریز از هر پنج ازدواج یکی به متارکه منجر شده و از ۴۰ هزار ازدواج رخ داده، ۸ هزار مورد طلاق ثبت شده  و بیش ترین آمار ثبت شده متعلق به سال های اول زندگی بوده و نیازمند پردازش بیش تر است.

رئیس دانشگاه تبریز با تاکید بر آموزش و تعلیم پیش از ازدواج جوانان ادامه داد: ما برای هر چیز کوچک تخصصی یا غیرحرفه ای آموزش و تعلیم می بینیم و با کارشناسان مرتبط با آن مشاوره کنیم، اما در مورد این مسئله مهم و انتخاب همسر و زندگی؛ آموزش و تعلیم نمی بینیم.

وی در این خصوص با بیان اینکه متاسفانه این نارسایی در نظام آموزشی ما وجود دارد و به تعلیم در مورد خانواده و تشکیل زندگی سالم کم تر توجه می شود، ابراز داشت: کسی که خواهان ازدواج است حتما باید برای تشکیل خانواده و انتخاب همسر، قبل از ازدواج خود آموزش و تعلیم ببیند و مهارت ها و آموزش های قبل از ازدواج را از طریق نظام آموزشی فرا بگیرد.

وی در این راستا با مقایسه کشورهای هند، پاکستان، آلمان، دانمارک و کلمبیا ادامه داد: بعد ازجنگ جهانی دوم، ۶ میلیون نفر از هند به پاکستان رفتند و معادل همان تعداد از آلمان شرقی به آلمان غربی رفتند و نتیجه این مهاجرت در پاکستان به علت بی تعلیمی افراد منجر به طاعون و وبا شد و بر عکس در آلمان به علت معجره تعلیم و تربیت این کشور منجر به خلق معجزه آلمان، رفاه و پیشرفت بی سابقه آلمان در دنیا شد.

وی در این خصوص پیشرفت چشمگیر دانمارک، شکست و بدهکاری کلمبیای پراقتصاد و موفق آن دوره را مدیون تعلیم، تربیت و آموزش دانست و با بیان اینکه مهم ترین سرمایه هر کشور توسعه یافته ای، سرمایه انسانی تعلیم دیده است، ادامه داد: متاسفانه خیلی از اصطلاحات عامیانه و ضرب المثل هایی چون؛ «سوبایلیق سلطان لیق»(مجردی و سلطانی)، یا«خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو»، و یا«کس نخارد پشت من، جز ناخن انگشت من» به شکل استعماری وارد فرهنگ ما شده اند و نیاز به پالایش دارند و ضروری است که در فرهنگ خودمان کار کنیم.

پور محمدی با اشاره به اینکه ما در بسیاری از موارد با فرزندان خود عامیانه رفتار می کنیم و به جای همراهی و دوستی، به آن ها دستور می دهیم، ابراز داشت:در عصری که همه واقف بر مهم ترین آماج دشمنان خود هستیم و می دانیم که اصلی ترین خواسته های آنان ضربه زدن به بنیان خانواده هاست، باید بر اساس نظام آموزشی جدید باید خیلی از مهارت های زندگی را در قالب دوستی و همراهی برای جوانان آموزش دهیم. چرا که نظام اجتماعی گسترده از همین خانواده ها شروع می شود و اگر آنان موفق به سست نمودن این بنیان شوند دیگر بنیان های اجتماعی ما را نیز سست و بی بنیان خواهند کرد.

کد خبر 3658263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha