۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۹:۵۵

رئیس فراکسیون عشایری مجلس:

بودجه بخش عشایری کشور ۱۰۰ درصد افزایش داشته است

بودجه بخش عشایری کشور ۱۰۰ درصد افزایش داشته است

سبزوار- رئیس فراکسیون عشایری مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه بخش عشایری کشور ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگارمهر، هادی قوامی ظهر شنبه،  در بازدید از منطقه عشایری ذوالفرخ بخش روداب سبزوار اظهار کرد: در قانون بودجه امسال ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های بخش عشایری اختصاص داده شد.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه امسال بخش عشایری کشور به ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است، افزود: ۱۵ میلیارد ریال از اعتبارات تخصیص داده شده به بخش عشایری به حوزه عمران و توسعه زیرساخت‌ها اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: عشایر کشور یک درصد از جمعیت کشور با بیش از ۲۳۰ هزار خانوار و جمیعیتی بالغ‌بر یک میلیون نفر هستند که با در اختیار داشتن ۲۳ رأس میلیون دام، بیش از ۲۵ درصد گوشت کشور را تولید می‌کنند.

قوامی با بیان اینکه در اعتبارات بودجه امسال توجه جدی به حوزه عشایر شد، افزود: با پیگیری فراکسیون عشایری مجلس قرار شد که عشایر را نه براساس تعداد جمعیت بلکه براساس ظرفیت‌های موجود آن‌ها ببینند.

وی با بیان اینکه عشایر نقش موثر و مهمی در اقتصاد مقاومتی دارند، گفت: بیش از ۳۵ درصد از اشتغال صنایع دستی کشور مربوط به عشایر است.

تولیدات صنایع دستی عشایر در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است

رئیس سازمان امور عشایری کشور نیز گفت: عشایر دارای ظرفیت مهمی در زمینه تولیدات دامی، صنایع دستی و پرورش گیاهان دارویی هستند.

کرمعلی قندالی افزود: موضوع گردشگری و تولیدات صنایع دستی عشایر هم زمینه اشتغال آن‌ها را فراهم و نیز در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.  

وی گفت: در راستای اجرای زنجیره تولید گوشت در کشور ۱۳۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت به بخش عشایری کشور اختصاص یافته است.

قندالی ادامه داد: در سال گذشته همچنین بالغ‌بر ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در زمینه ایجاد شغل در حوزه صنایع دستی، پروش گیاهان دارویی و...  به بخش عشایری تسهیلات پرداخت شده است.

وی افزود: با تلاش‌های صورت گرفته در سال گذشته ۵۶ هزار کیلومتر راه عشایری در سطح کشور احداث شده است.

قندالی همچنین گفت: یکی از برنامه‌های ما در حوزه عشایر اجرای دو طرح اسکان و ارائه خدمات کوچندگان به عشایر است.

وی افزود: درطرح اسکان، عشایری که دیگر قادر به کوچ نیستند در یک کانون توسعه مورد مطالعه قرار می‌گیرند و به صورت داوطلبانه در محلی ساکن می‌شوند.

قندالی افزود: در طرح ارائه خدمات به کوچندگان سه خدمت شاخص ما، ارائه خدمات سوخت، آبرسانی با تانکر و ارائه خدمات زیربنایی است.

یکی از مهمترین مشکلات عشایر استفاده از تسهیلات بانکی است

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات عشایر ما استفاده از تسهیلات بانکی است.

رمضانعلی سبحانی‌فر افزود: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و تاکید دولت بانک‌ها بایستی مجوزها و پروانه‌های بهره‌برداری عشایر را به عنوان ضامن قبول کنند که متاسفانه بانک‌ها در این زمینه کم‌کاری می‌کنند.

وی خشکسالی‌های اخیر و بیماری تب برفکی را از مشکلات جدی دامداران این منطقه دانست که حل آن نیازمند همکاری دولت و ارائه تسهیلات  است.

سبحانی‌فر اظهار کرد: در بودجه امسال نیز با تلاش صورت گرفته توسط فراکسیون عشایری مجلس شورای اسلامی ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخته‌های بخش عشایری کشور اعتبار اختصاص داده شده است.

وی آنتن‌دهی تلفن همراه  در منطقه عشایری سبزوار را نیز از مشکلات منطقه عشایری دانست.

کد خبر 3658423

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha