به گزارش خبرنگار مهر، نبی الله شاه محمدی پیش از ظهر یکشنبه در جلسه مبارزه با مواد مخدر شهرستان محلات اظهار داشت: در زمینه مبارزه با مواد مخدر باید سه کمیته مقابله، درمان و فرهنگی در این شهرستان تشکیل شود که به صورت زنجیروار همدیگر را پشتیبانی کنند تا بتوان معضل موادمخدر را تحت کنترل درآورد.
وی افزود: در حوزه مقابله با مواد مخدر، مبارزه با عرضه مواد مخدر و روان گردان ها، توسعه اقدامات اطلاعاتی، افزایش توان عملیاتی و ارتقای دانش مقابله و توسعه و تجهیز امکانات سخت افزاری و نرم افزاری نقش بسیار تعیین کننده ای دارند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی با بیان اینکه باید پلیس و تجهیزات آنها برای مقابله با مواد مخدر تقویت شود و خلاءهای قانونی مبارزه با مواد مخدر توسط مقامات قضایی رفع گردد، از آمادگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان به منظور حمایت در این زمینه خبر داد.
شاه محمدی تصریح کرد: طی بررسی کارشناسی در ماده تریاک، سرب مشاهده شده که این ماده مسمومیت زا است و تا کنون چند مورد مسمومیت ناشی از سرب بر اثر مصرف ماده تریاک در استان مشاهده شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی خاطرنشان کرد: در این خصوص با دانشکده علوم پزشکی استان مرکزی هماهنگ شده تا با کار کارشناسی نسبت به این معضل تدابیر لازم را انجام دهد و تا زمان رفع این مشکل، به صورت مقطعی در مراکز درمانی شربت تریاک توزیع شود تا مصرف کنندگان به سمت استفاده از مواد صنعتی و روان گردان ها گرایش پیدا نکنند.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی مقابله با اعتیاد، باید اقداماتی انجام شود تا بروز اعتیاد خصوصا در بین جوانان و زنان کاهش پیدا کند و از اصول تبلیغاتی و ایجاد نشاط سالم برای جوانان بهره گرفته شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته، میزان شیوع اعتیاد در زنان به شدت افزایش یافته و از شش درصد به 10 درصد رسیده که باید اقدامات فرهنگی و برگزاری جلسات آموزشی در این خصوص انجام شود.
شاه محمدی افزود: در حوزه درمان، اقدامات لازم در راستای کاهش سوء مصرف مواد مخدر و روان گردان ها باید در دستور کار قرار گرفته و در جمعیت 15 تا 64 سال اجرایی شود.
وی با اشاره به لزوم توسعه مشارکت های مردمی در امر مبارزه و کنترل مواد مخدر خاطرنشان ساخت: سازمان فنی و حرفه ای در زمینه آموزش به افراد بهبود یافته و افزایش مهارت این افراد همت گمارد تا زمینه اشتغال افراد و بازگشت آن ها به سوی جامعه و خانواده فراهم شده و فرد بهبود یافته بر اثر بیکاری مجددا به مصرف مواد مخدر آلوده نشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی افزود: با سوق دادن پایان نامه های دانشجویی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به سوی موضوعات مرتبط با مواد مخدر می توان به اقدامات مبارزه با مواد مخدر سمت و سوی علمی داد تا اثربخشی فعالیت ها افزایش یابد.
وی با بیان اینکه شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهر می توانند در این موضوع موثر باشند افزود: شهرداری ها می توانند 10 درصد اعتبارات فرهنگی را به امر مبارزه با مواد مخدر اختصاص دهند و با تامین امکانات و کمک به مراکز ترک اعتیاد به کنترل این معضل کمک شایانی داشته باشند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی بیان داشت: با توجه به نبود کمپ ترک اعتیاد در سطح شهرستان محلات، لازم است هر چه سریع تر مرکز درمانی و کمپ اقامتی با پیگیری اداره بهزیستی و فرمانداری محلات در سطح شهرستان دایر شود تا علاوه بر رفع نیاز شهرستان، خانواده ها با مشکل رفت و آمد و خطرات ناشی از آن مواجه نشوند.
شاه محمدی در پایان اظهار امیدواری کرد: در سال اقتصاد و مقاومتی، اقدام و عمل در خصوص مبارزه با مواد مخدر نیز اقدامات عملی موثری اجرا شود تا بتوان این معضل اجتماعی را در کنترل درآورد.
کار فرهنگی لازمه مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر است
فرماندار شهرستان محلات نیز در این جلسه اظهار داشت: شهرستان محلات به واسطه موقعیت جغرافیایی بیشتر در زمینه مصرف مواد مخدر دچار آسیب است و بحث توزیع مواد مخدر در این شهرستان بیشتر به صورت خرد انجام می شود.
سید احمد سجادی بر لزوم کار فرهنگی به منظور کنترل مصرف مواد مخدر تاکید کرد و افزود: باید راهکارهای عملی برای مقابله با شیوع مصرف مواد مخدر خصوصا در بین جوانان از طریق اقدامات فرهنگی اندیشیده شود تا جوانان به سمت مصرف این گونه مواد گرایش پیدا نکنند.
وی افزود: نیروی انتظامی با جدیت بحث مبارزه با مواد مخدر را پیگیری می کند و با اقدامات خود در سطح شهرستان، توانسته این موضوع را به حیطه کنترل خود درآورد.
نظر شما