به گزارش خبرگزاری مهر، امپراتوریها به مثابه شناخته شده ترین شکل نظم در تاریخ بین الملل بار دیگر به عنوان مشخصه های اصلی صحنه بین الملل ظاهر شده اند. با خاتمه رقابت ایدئولوژیک جنگ سرد؛ کاهش اعتبار ساختارهای جایگزینی همچون جنگ علیه ترور و یا برخورد تمدنها؛ و حتی وضعیت ابهام آلود تک قطبی بودن آمریکا؛ رقابت میان امپراتوریها اعتبار مجدد یافتند.
از اینرو، کتاب «امپراتوری و نظم بین الملل» یک آزمون انتقادی و قابل تأمل را از فایده مندی مفهوم امپراتوری برای فهم و درک متغیرهای موجود در نظم بین الملل در طول زمان و مکان ارائه می دهد.
در این کتاب، یک گروه از پژوهشگران برجسته بین المللی با تحلیل مجموعه ای غنی از رویکردهای نظری در کنار موضوعات معاصر خواننده را قادر می سازند که گرایش برای تغییر زمینه تحلیل از ادبیات رایج- پیرامون بحث آمریکا- به سوی رشته های علمی روابط بین الملل، علوم سیاسی و نظریه های سیاسی/ جامعه شناختی را درک نماید.
این کتاب مشتمل بر یک مقدمه با عنوان «امپراتوریها و نظام بین الملل – در تاریخ و یا سراسر تاریخ» به قلم نوئل پارکر و دو بخش است.
بخش اول کتاب «امپراتوری و نظم بین الملل» در سه فصل به معرفی مکانیزمهای امپراتوری و نظام بین الملل می پردازد که این فصول به ترتیب عبارتند از: فصل اول- امپراتوریها، گذشته و حال: اقتضاء امپراتوری به عنوان یک مفهوم تحلیلی نوشته هندریک اسپرویت؛ فصل دوم- مدیریت امپراتوری: مقایسه امپراتوری روم شرقی و اتحادیه اروپا به قلم ماگالی گراویر؛ و فصل سوم- امپراتوریها و نظم دولت مقتدر: یک تاریخ تجدیدنظر طلب نوشته نوئل پارکر.
بخش دوم با عنوان «مفصل بندیهای جدید امپراتوری در سیاست بین الملل» مشتمل بر سه فصل است: فصل چهارم- امپراتوری، ویژگی متمایز آن: کشف فصول مشترک میان روابط امپراتوری و روابط ویژه به قلم کریستین اُم. هاگویک؛ فصل پنجم- گفتمان امپراتوری در روسیه پسا امپراتوری نوشته آندری ماکاریچف؛ و فصل ششم- لیبرالیسم آمریکایی و وسوسه امپراتوری به قلم پال موسگریو و دان نکسون.
لازم به ذکر است که نوئل پارکر، مؤلف این کتاب، دانشیار رشته نظریه سیاسی و تاریخ اندیشه در دانشگاه کپنهاک دانمارک است. مهمترین حوزه های پژوهشی وی عبارتند از ساخت فضایی، ژئوپلتیکی و هویتی نظمهای اجتماعی- سیاسی: مرزها، حدود و حواشی آنها؛ و امپراتوریها به مثابه هویتهای سیاسی متمایز از دولت.
نظر شما