۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۴۶

آیت‌الله جوادی آملی در پیامی به کنگره حکمت:

حکمت، پزشک را به سمت فرشته شدن سوق می دهد

حکمت، پزشک را به سمت فرشته شدن سوق می دهد

اهواز - آیت‌الله جوادی آملی در پیامی به نخستین کنگره ملی حکمت و خرد جندی‌شاپور در اهواز گفت: کاری که حکمت می کند این است که پزشک را به سمت فرشته شدن سوق می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در پیام خود که به اولین کنگره ملی حکمت و خرد جندی‌شاپور و بزرگداشت علی بن عباس اهوازی که امروز سه شنبه در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز برگزار شد ارسال کرد، ضمن تبریک ایام شعبانیه و قدردانی از برگزارکنندگان این کنگره اظهار کرد: این کنگره که جهت شکوفایی این مطلب از منظر ایران و اسلام برگزار می‌شود وقتی به جامعیت خود می‌رسد که مشترکات انسان و فرشته مشخص شود؛ در آغاز سوره مبارکه علق ما را به مکتب کرامت فرا می‌خواند و جامعه کریم، جامعه فرشته است. بسیاری از فرشتگان محو جلال و جمال الهی‌اند و بسیاری از بزرگان نیز راه حکمت را طی کرده، به معرفت رسیده و فرشته‌خوی شده‌اند.

وی افزود: جامعه‌ای که در سایه پزشکی حکیمانه باشد جامعه فرشته است. اگر مشکلاتی مانند اختلاس، رشوه، ربا و ... وجود دارد، همه به این دلیل است که انسان در بدن خلاصه شده و اگر انسان مشترکات بین خود و دام را در یک سو و مشترکات بین خود و فرشته‌ها را در سوی دیگر بنهد این جامعیت هم خواسته تن و هم خواسته روح را تأمین می‌کند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه آنچه می‌تواند جامع بین حکمت و خرد در یک سو و شکوفایی ایرانی و اسلامی این حکمت و خرد از سوی دیگر باشد، جریان پزشکی را به حکمت و جامعیت می‌رساند گفت: اگر پزشکی در محدوده تن خلاصه شود مشترکات فراوانی بین انسان و دام وجود دارد که تفاوت در مقدار مصرف دارو را سبب می‌شود.

جوادی آملی همچنین عنوان کرد: کاری که حکمت می‌کند، این است که پزشک را به جامعیتی می‌رساند که مشترکات بین انسان و فرشته را بررسی می‌کند و به سمت فرشته‌شدن حرکت کند. اگر انسان به مکتب وحی دست پیدا کند، فرشته‌خوی می‌شود؛ نه بیراهه می‌رود و نه راه کسی را می‌بندد.

جوادی آملی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم و با بیان این‌که قرآن ما را گذشته از آن‌که از لذائذ ظاهری برخوردار می‌کند از لذت معنوی آگاه می‌کند، عنوان کرد: در آیه‌ای آمده است که "ما به نام دوست شراب می‌نوشیدیم و مست شدیم و این دو کار ما قبل از آن بود که خدای سبحان درخت انگور را خلق کند"؛ این موضوع برای همه‌ ما صدق می‌کند، نه زمان دارد تا ما را متزمن معرفی کند و نه مکان دارد که ما را متمکن معرفی کند. گفته‌اند در اینجا منظور درخت انگور نیست بلکه کل نظام هستی و آسمان و زمین مدنظر است.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کنگره حکمت و خرد جندی شاپور با موضوع شکوفایی پزشکی ایرانی - اسلامی و بزرگداشت حکیم علی بن عباس اهوازی از ۲۸ تا ۳۰ اردیبهشت ماه جاری در تالار شهدا دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حال برگزاری است.
این کنگره صبح سه شنبه در اهواز گشایش یافت.

کد خبر 3661312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha