خبرگزاری مهر، گروه استانها - مهدی بخشی سورکی: مسجد مقدس جمکران همانند سالهای گذشته در شب نیمه شعبان شاهد قدمهای هزاران نفر از عاشقان و شیفتگان به حضرت حجت بود که از نقاط مختلف کشور خودشان را به این مکان شریف که روزگاری حسن بن مثله جمکرانی مأموریت یافت تا به دستور امام زمان(عج) مسجدی بنا کند، برسانند.
گرداگرد مسجد مقدس جمکران با پرچمهای فیروزهای و به رنگ گنبد خوش سیمای مسجد که بر روی آنان یا مهدی ادرکنی نقش بسته بوده آذین شده بودند و اهتزاز آنان در روزهای منتهی به آخرین ماه از فصل بهار خودنمایی میکرد.
شبستان اصلی مسجد نیز با ریسههایی از چراغهای خوش رنگ؛ تزیین شده بود و چشمان هر زائری را به خود خیره میکرد و زیبایی حضور هزاران نفری ارادتمندان و دلدادگان به حضرت صاحب الامر را دو چندان میکرد.
همزمان با طنینانداز شدن اذان مغرب به افق قم، همه شبستانهای مسجد مقدس جمکران مملو از جمعیت نمازگزار شد و نماز مغرب و عشاء با شکوه و عظمت وصف نشدنی به امامت آیت الله العظمی نوری همدانی و با حضور خیل منتظران موعود اقامه شد.
برگزاری مراسم نورافشانی در شبستان مسجد مقدس جمکران نیز شکوه و زیبایی خاصی به مراسم نیمه شعبان داده و شادی میلاد مهدی امم را دو چندان کرده بود که مورد استقبال زائران و مجاوران حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) قرار گرفت.
سخنران مراسم نیمه شعبان در مسجد مقدس جمکران آیت الله سید احمد خاتمی امام جمعه تهران بود که محور سخنان وی ابعاد مختلف بیعت با امام زمان(عج) بود.
بعد از برگزاری مراسم نیمه شعبان و همچنین قرائت دعای کمیل، آیین احیای نیمه شعبان در مسجد مقدس جمکران برگزار که این مراسم در حرم مطهر حضرت معصومه(س) و چند مسجد مرکزی شهر قم نیز برگزار شد.
مراسم ختم هزار صلوات برای سلامتی امام زمان(عج) نیز در برخی از مساجد و با حضور جوانان و نوجوانان برگزار شد.
موکب حضرت معصومه(س) که هر ساله در اربعین حسینی با استقرار در کربلای معلی به زائران قمی خدمت رسانی میکند امسال برای اولین بار چادرهای خود را در بلوار پیامبر اعظم(ص) علم کرد و در بخشهای مختلف رفاهی، فرهنگی و خدماتی به زائران در مسیر مسجد مقدس جمکران از روزهای قبل نیمه شعبان خدمت رسانی میکرد که بسیار مورد توجه اهالی قم و زائران از شهرهای دیگر قرار گرفت و تصاویر منعکس شده از این موکب صحنههای به یادماندنی اربعین حسینی را برای هر بینندهای تداعی میکرد.
کرمانیها در جمکران نذر خود را ادا کردند
دویست نفر از زن و مرد دیار کرمان و از ارادتمندان به حضرت ولیعصر(عج) که به رسم هر ساله از یکی از روستاهای دور افتاده کرمان در ایام نیمه شعبان به قم و مسجد مقدس جمکران میآمدند، امسال نیز با حضور در جمکران نذر هرسالهشان را ادا کردند و نانهای محلی پخت کردند که در بین زائران توزیع شد و در روز نیمه شعبان نیز دیگهای آش بار میگذارند و از منتظران ظهور پذیرایی میکنند.
تعدادی از ارادتمندان امام زمان(عج) نیز برای زائران و نمازگزاران مسجد مقدس جمکران مبادرت به پخت غذا کردند که تنها در یک ایستگاه صلواتی در اطراف مسجد مقدس جمکران، تعداد ۲۰ هزار غذا طبخ و در بین مردم توزیع شد.
تعدادی از عاشقان امام زمان(عج) نیز از عصر روز شنبه با پای پیاده به صورت انفرادی، خانوادگی و یا در قالب هیئتهای مذهبی، مسیر حرم تا جمکران را که بیش از ۷ کیلومتر است را با در دست داشتن پرچمهای منقش به نام مهدی(عج) و زمزمه کردن دعای فرج و اذکار دیگر خود را به مسجد مقدس جمکران رساندند تا در مراسم شب نیمه شعبان حضور داشته باشند و گروههای مختلف دیگر نیز همانند کاروان دوچرخه سواری رفسنجان در مسیر به چشم میخوردند.
خدمت رسانی بیمارستان سیار عاشقان ولایت در جمکران
بیمارستان سیار عاشقان ولایت نیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی قم از روز شنبه فعالیت خود را در مسجد مقدس جمکران آغاز و به بیماران خدماترسانی میکرد که در این بیمارستان سیار متخصص جراحی و بیهوشی هم حضور داشتند و اورژانس، اتاق احیا، آی سی یو، داروخانه و آزمایشگاه از بخشهای مختلف این بیمارستان بود که در هر شیفت کاری ۳۰ پزشک و کادر درمانی به زائران مسجد مقدس جمکران خدماترسانی میکردند که در همان ساعات ابتدایی فعالیت دو عمل جراحی انجام داده و در حدود ۸۰ بیمار را پذیرش داشتند.
بیش از ۸۰ ایستگاه صلواتی در اطراف مسجد مقدس جمکران و در مسیرهای منتهی به این مسجد از سوی مردم قم و همچنین سایر نقاط کشور ایجاد شده بود که در بین زائران در مسیر، نذورات توزیع میکردند.
شهرداری قم نیز ۱۲ پارکسوار به مساحت ۱۵۰ هکتار در فضای اطراف مسجد مقدس جمکران را برای پارک خودروهای زائران فراهم کرده و در اقدامی ابتکاری با اهتزاز پرچمهای رنگی پارکینگهای مختلف را رنگبندی کرده بودند تا زائران راحتتر بتوانند محل پارک خودروی خود را پیدا کنند.
ترافیک و کمبود فضای اقامت دو مشکل زائران در نیمه شعبان هر سال
اما آنچه که از مشکلات هر ساله مراسم نیمه شعبان میتوان از آن یاد کرد و در طی سالهای اخیر فکری اساسی برای آن صورت نگرفته است؛ ترافیک بسیار سنگین در مسیر بلوار پیامبر اعظم(ص) به سمت مسجد مقدس جمکران از عصر شب نیمه شعبان تا ساعات پایانی شب است که تردد در این مسیر را به سختی ممکن میکند.
اوج این ترافیک نیز در تقاطع شهر قائم است که متأسفانه با وجود اینکه در شبهای قبل نیز این نقطه به دلیل اخلال در چراغ قرمز و عدم حضور نیروهای انتظامی گره ترافیکی سنگینی را شاهد بود؛ در شب نیمه شعبان نیز وضعیت به همین گونه بود و زائران را با سختیهای بسیاری مواجه میکرد.
البته نیروی انتظامی عنوان کرده بود در آماده باش کامل است و هزار و ۶۰۰ نفر از نیروهای سایر استانها را نیز به کمک گرفته است؛ هر چند که نمیتوان از خدمات نیروهای انتظامی در حفظ امنیت برگزاری جشنهای نیمه شعبان گذشت و خدماتشان جای تقدیر دارد.
از دیگر مشکلات جدی زائران در ایام نیمه شعبان مشکل اقامت است بهگونهای که بسیاری از زائران نه تنها در شبستانهای اطراف مسجد بلکه در بیرون از مسجد نیز جایی برای نشستن پیدا نمیکنند چه اینکه بخواهند شب را هم در این مکان شریف به صبح برسانند.
احمد حاجیزاده، معاون اجرایی مسجد مقدس جمکران نیز در روزهای گذشته نسبت به کمبود فضاهای اقامتی در قم و جمکران انتقاد داشت و معتقد بود که مسجد مقدس جمکران به تنهایی نمیتواند پاسخگوی نیازهای خیل عظیم زائران باشد و در این راستا میبایست اعتبارات ملی در نظر گرفته شود که متأسفانه مسئولان کشوری نگاهی در این زمینه ندارند.
نظر شما