۲۳ مرداد ۱۳۸۵، ۱۴:۳۵

استاد دانشگاه اصفهان در همايش گفتگوي تمدنها و فرهنگهاي عمان مطرح شد:

مسلمانان در بالاترين نقطه و در اوج علوم و هنر قرار دارند/ گفتگو وسيله اي براي تفاهم و اطلاع از حقايق است

مسلمانان در بالاترين نقطه و در اوج علوم و هنر قرار دارند/ گفتگو وسيله اي براي تفاهم و اطلاع از حقايق است

استاد زبان و ادبيات عرب دانشگاه اصفهان در همايش بين المللي" گفتگوي تمدنها و فرهنگها" كه در عمان برگزار شد، اظهار داشت: مسلمانان طي اعصار گذشته در بالاترين نقطه و اوج علوم و هنر در زمينه هاي مختلف قرار داشته اند كه از ميوه هاي آن طي قرنها استفاده كرده و از آن بهره برده اند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از منابع اينترنتي، ديروز يكشنبه دومين روز از همايش بين المللي " گفتگوي فرهنگها و تمدنها" درعمان با حضور انديشمندان و كارشناسان برجسته جهان برگزار شد. طي اين همايش دكتر محمد خاقاني اصفهاني استاد بخش زبان و ادبيات عرب دانشگاه اصفهان با عنوان" ديدگاه اسلام در گفتگوي تمدنها" سخنراني كرد و گفت: جوامع بشري از زماني كه كره خاكي كوچك نور را به خود ديد، تجارب زيادي از طريق زندگي به دست آوردند . اين جامعه زندگي اش را از بسيط ترين شكل يعني زندگي اجتماعي آغاز كرد و به تدريج صورتهاي پيچيده آن روز به روز خود را نه تنها نشان داد بلكه افزايش نيز يافت تا اينكه انسان خود را شناخت و ملاحظه كرد كه در كوران مشكلات و جدالها گرفتار آمده است.

وي افزود: اين انسانها ابتدا امتي واحد بودند، اما پس از مدتي در آنچه كه در اطرافشان رخ مي داد اختلاف پيدا كردند. اختلاف نظر گسترش يافت و به اختلاف تفكر تعميم داده شد.

اين استاد دانشگاه در ادامه با بيان اينكه حقيقت داراي دو چهره است، ياد آور شد: يكي از اين چهره ها تكثر و تعدد است كه هر ملتي بر اساس صبغه خود به آن اختصاص مي دهد و ملتي را از ملتهاي ديگر متمايز مي كند، وجه ديگر آن وحدت و انسجام است كه با ديگران ادغام شده و وحدت را به وجود مي آورد كه البته انسجام و هماهنگي از وحدت و كثرت ايجاد مي شود.

علي عزت بگويچ انديشمند مسلمان نيز در اين همايش اظهار داشت: فرهنگ با گفتگوهاي آسماني شروع شده كه اين گفتگوها گفتگوهاي دين، هنر، اخلاق و فلسفه را در بر مي گيرد.  تمدن ادامه زندگي حيواني است كه داراي ابعاد واحد و تبادل مادي ميان انسان و طبيعت است. فرهنگ تأثير دين بر انسان يا تأثير انسان بر انسان است و تمدن تأثير استعداد انسان بر طبيعت يا بر جهان خارج است .

وي در ادامه گفت: اسلام به گفتگو تشويق مي كند و آن را وسيله مهمي براي تفاهم، ارتباط و اطلاع از حقايق بر مي شمرد و تعليم و آموزش انسان در چگونگي تفهيم، گفتگو و قبول ديگري، حفظ ادب گفتگو و احترام به ديگران بسيار مهم خواهد بود.

کد خبر 366594

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha