۲۳ مرداد ۱۳۸۵، ۱۸:۰۲

متولي خاصي براي اجراي سياستگذاري هاي بنياد ملي نخبگان وجود ندارد / بنياد ملي نخبگان در حد اساسنامه و مفاهيم متعالي باقي مانده است

متولي خاصي براي اجراي سياستگذاري هاي بنياد ملي نخبگان وجود ندارد / بنياد ملي نخبگان در حد اساسنامه و مفاهيم متعالي باقي مانده است

خبرگزاري مهر - گروه حوزه و دانشگاه: رهبر معظم انقلاب اسلامي با توجه به ضرورت حمايت از نخبگان در مهر ماه سال 1385 در جمع نخبگان علمي بر ايجاد بنياد نخبگان تاكيد كردند. شوراي عالي انقلاب فرهنگي 9 ماه پس از فرمان رهبري اساسنامه بنياد ملي نخبگان را به تصويب رساند. گروه دانشگاهي خبرگزاري مهر با توجه به اهميت حمايت از نخبگان درصدد است روند اجراي فرمان مقام معظم رهبري را در دولت هاي هشتم و نهم پيگيري كند در همين راستا اين گزارش به بازخواني برخي از مشكلات برگزيدگان جشنواره ها و المپيادهاي علمي مي پردازد.

دكتر "امير حمزه حقي آبي" - مدير كل آموزشي دانشگاه لرستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر افزود: اساسنامه بنياد ملي نخبگان در سال 1384 تصويب شد اما اكنون پس  از گذشت بيش از يك سال بنياد نتوانسته است ساختار اجرايي خود را مشخص كند.

وي اظهار داشت: در حال حاضر بنياد سياستگذاري مي كند اما بايد ساختاري داشته باشد كه سياست هاي تدوين شده اجرايي شوند. اكنون متولي اجرايي خاصي در بنياد وجود ندارد و سياستگذاري ها عملي نمي شوند.

عضو كميته فني مدل و شبيه سازي موسسه بين المللي توسعه علم و فناوري گفت: بنياد تاكنون ساختار اجرايي پيدا نكرده است و معرفي نشدن فرد نخبه از سوي بنياد تاكنون به دليل اين است كه بنياد وجود خارجي اجرايي ندارد و عملياتي نشده است. تنها در حد اساسنامه و مفاهيم متعالي باقي مانده است. در حالي كه بايد به صورتي فوريتي راهكارهاي اجرايي شدن مباحث مطرح شده در جلسات بنياد ارائه شود.  

وي با تأكيد بر اينكه مديريت بنياد نيز بايد اجرايي و قوي باشد، گفت: شخص علمي به تنهايي و بدون داشتن قدرت اجرايي نمي تواند كاري از پيش ببرد. براي مديريت ساختار بنياد بايد افرادي را در نظر گرفت كه علاوه بر اينكه علمي باشند، سوابق اجرايي و قدرت تعامل با ساير دستگاه هاي اجرايي را نيز داشته باشد.

عضو كميته علمي آكادمي جهاني علمي و مهندسي اظهار داشت: متأسفانه تعريف نخبه در كشور لوث شده است و در اساسنامه نيز نخبه به عنوان فردي كه در توليد علم كشور نقش عمده دارد، تعريف شده اما  تعريف نخبه در دستگاه هاي مختلف سليقه اي انجام مي شود و هنوز ضابطه مند نشده است و متولي مشخصي ندارد.

"حقي آبي " اضافه كرد: بنياد ملي نخبگان بايد ساز و كار اجرايي خود را به تمام مراكز و استان هاي كشور تسري دهد و هماهنگي لازم را در زمينه ارائه تسهيلات از سوي ارگان هاي مختلف به وجود آورد.

کد خبر 366797

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha