به گزارش خبرنگار مهر، محمد برزگری صبح پنجشنبه در دومین روز از اجلاس معاونان پژوهشی دانشگاههای کشور با اشاره به برخی مشوقهای پیشبینیشده برای پژوهشگران تصریح کرد: در حال حاضر امور مالیاتی برخی معافیتهای پژوهشی و تحقیقاتی را در فعالیتهای پژوهشی، فناوری و مهندسی اعمال میکند.
وی افزود: لازمه این معافیت فعالیت در پارکهای علم و فناوری است و فعالیت نیز باید با اخذ مجوز همراه باشد.
معاون مدیرکل دفتر فنی و حسابرسی سازمان امور مالیاتی با اذعان به اینکه در پارکها پژوهشگران فعالیت میکنند و این فعالیت هزینهبر بوده و درآمد مشمول است، اضافه کرد: با تغییراتی که از هشت فرودین ماه اعمال شده است فعالان پژوهشی با مجوز فعالیت میتوانند از معافیتهای مالیاتی برخوردار باشند.
برزگری یکی از مشکلات فعلی حوزه پژوهش را نبود مشتری برای تولیدات پژوهشی عنوان و اضافه کرد: در قالب ماده ۳۱ قانون رفع موانع تولید، ماده ۱۳۲ تغییراتی اعمال شده که با هدف ایجاد بازار کار است.
وی متذکر شد: در این بند سعی شده تا آنجا که امکانپذیر است پژوهش موردحمایت قرار گیرد و به رویکرد دانشگاه محور بودن پژوهش نیز توجه شود.
به گفته معاون مدیرکل دفتر فنی و حسابرسی سازمان امور مالیاتی بر این اساس معادل هزینهای که برای تحقیق و پژوهش در واحد تولیدی انجام میشود بخشودگی مالیاتی اعمال میشود.
وی هدف از این طرح را ایجاد ظرفیت و فرصت برای فعالیتهای پژوهشی برشمرد و افزود: در واقع پژوهشهایی که از اول فرودین ماه امسال آغاز شدهاند مشمول این بخشودگی هستند و برای تحقیقات ماقبل این تاریخ کارایی ندارد.
برزگری تغییر دیگر را توجه به فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها عنوان و اضافه کرد: در قاعده قبلی دانشگاه از اشخاص ماده ۲ محسوب میشد اما در قاعده جدید فعالیت اقتصادی پژوهش محور در قالب اظهارنامه و نگهداری اسناد و مدارک اعلام میشود.
وی افزود: علاوه بر این خدمتی که در قالب پژوهش است از مالیات بر ارزشافزوده معاف است.
نظر شما