به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از میراث فرهنگی استان مرکزی، سید محمد حسینی، مدیر کل میراث فرهنگی در حاشیه این مراسم گفت: گردشگران می توانند با مراجعه به کارگاه های گلاب گیری از نزدیک گل چینی و گلاب گیری به شیوه سنتی و صنعتی را مشاهده کنند.
وی افزود: از آنجا که این مراسم یکی از منحصربه فردترین و زیباترین آیین های کهن سرزمین ما به شمار می رود که با گل و عطر و نوعی شادمانی و شکرگزاری همراه است، همه ساله تعداد زیادی از گردشگران را به این مراکز جذب می کند.
حسینی اظهارداشت: با توجه به شرایط کم آبی در کشور و استان مرکزی بایستی محصولات کشاورزی را به سمت کشت های کم آب بر سوق دهیم که با شرایط اقلیمی منطقه سازگاری داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی تصریح کرد: نمونه کشت های کم آب بر، گل محمدی است که درختچه های این گل با شرایط اقلیمی این منطقه سازگاری دارد و در مقابل کم آبی بسیار مقاوم است و همچنین شرایط اشتغال اهالی روستاهای اطراف را فراهم کرده است.
حسینی افزود: مسافران و گردشگران می توانند پس از دیدن آثار و اماکن تاریخی و مذهبی ساروق و مراسم گل چینی و گلاب گیری سنتی، شاهد موسیقی سنتی و بازی های بومی محلی باشند و از محصولات با کیفیت گیاهی این مجموعه به عنوان سوغات خریداری کنند.
وی خاطرنشان کرد :حدود ۲۰ هکتار از اراضی شهر ساروق به کشت گل محمدی اختصاص دارد و بیش از ۳۵ نفر در زمینه کاشت و برداشت گل محمدی در این منطقه فعالیت دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی بیان داشت: شهر ساروق دارای کارگاه های بزرگ گلابگیری، فرآوری گلاب و گیاهان دارویی و عرقیات است.
گفتنی است گل محمدی در استان مرکزی علاوه بر ساروق در شهر خمین نیز کاشت میشود.
نظر شما