۹ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۳۲

گزارش از روستاهای شهرستان سیریک؛

چشم انتظاری روستائیان برای اجرای طرح‌های هادی/اعتبارات کافی نیست

چشم انتظاری روستائیان برای اجرای طرح‌های هادی/اعتبارات کافی نیست

سیریک - وعده توسعه و آبادانی در قالب طرح هادی روستایی به دلیل نبود اعتبار سال‌هاست روستائیان سیریک را چشم انتظار تغییر گذاشته است.

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها - مختار رحیمی: انتظار اجرای طرح هادی در روستاهای سیریک پایانی ندارد. یکی از مهمترین طرحها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران «طرح هادی روستایی» در راستای ساماندهی روستاها است. با گذشت بیش از سه دهه و وعده و قول و قرارهای بی شمار هنوز این طرح به ایستگاه آخر نرسیده است.

«طرح هادی» نمونه ای کوچک از طرح جامع شهری است که در روستاها به اجرا درآمده است. در این طرح ساماندهی و اصلاح بافت های فرسوده روستایی و نحوه استفاده از زمین های روستایی برای عملکردهای مختلف از قبیل تجاری، تاسیساتی، مسکونی، تولیدی و کشاورزی و نیازمندیهای عمومی روستاها مشخص می شود و از ساختار اولیه خود که غیرقابل سکونت رسمی بوده خارج می شود و ایجاد محیطی مناسب برای زیست و ارتقاء سطح کیفی زندگی برای یک روستایی را ایجاد می کند.

با گذشت سه دهه، این طرح همواره با مشکلات و چالشهای متعددی مواجه بوده است و هنوز فاصله بسیاری تا شرایط مطلوب دارد. اجرای این طرح به صورت لاک پشتی در حال حرکت است و به نظر می رسد برای تحقق این طرح باید مسئولان اهتمام بیشتری داشته باشند. شهرستان سیریک دارای ۷۵ روستا است که مشمول طرح هادی هستند.

کمبود اعتبار از دلایل عقب افتادگی طرح هادی روستایی

از دلایل عقب افتادن و کند بودن این طرح پرهزینه بودن آن است و با توجه به اینکه این طرح از برنامه های فراوان توسعه و عمران روستاها به شمار می آید به همین منظور به اعتبار کلانی نیاز دارد و نیاز به اعتبارات کلان کشوری باعث زمان بر شدن اجرای این طرح شده است از طرفی مشارکت چند دستگاه اجرایی برای پیاده کردن آن، از دیگر دلایل کندی طرح است .

 

احساس رضایت در مردمانی که روستایشان طرح هادی اجراء شد

رئیس بنیاد مسکن سیریک در گفتگو با خبرنگار مهر ،با بیان اینکه در اجرای طرح هادی روستاهای سیریک عقب هستیم و هنوز فاصله بسیاری تا شرایط مطلوب وجود دارد گفت : از ۷۵ روستا تمام آنهایی که مشمول طرح هادی قرار می گیرند طرح هادی برای آنها ارسال و مصوب شده است

مسعود بازبین ، رئیس بنیاد مسکن شهرستان سیریک با اشاره به تاریخچه اجرای طرح هادی در روستاهای سیریک یادآور شد: از زمان اجرای طرح هادی در کشور، شهرستان سیریک که در آن زمان یکی از بخشهای شهرستان میناب بوده، اداره بنیاد مسکن در این زمینه شروع به فعالیت کرد اما چون روستاهای میناب تعداد بالایی است، به همین دلیل زمان زیادی باید در نوبت باشند .

وی طرح هادی را یکی از موضوعات مهم و نیمه تمام در برنامه پنجم توسعه کشور دانست و افزود : یک سال دیگر برای اجرای این طرح در برنامه پنجم توسعه فرصت داده شده است تا تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار طرح های هادی مصوب شود که در شهرستان سیریک به طور صددرصد ارسال و مصوب شده است.

وی با بیان اینکه کمبود اعتبار ، اجرای طرح هادی روستاهای سیریک را معطل گذاشته است عنوان کرد : طرح هادی از طرح های مهم و استراژیک و قدیمی در کشور است که در روستاها پیاده می شود، و چون زیرساختهای عمرانی زیادی در یک روستا را در بر می گیرد به همین علت هم به اعتبار زیادی نیاز دارد و زمان بر است، اما تحولی عظیم در سیمای یک روستا ایجاد می کند.

رئیس اداره بنیاد مسکن سیریک با اشاره به فعالیت های شبانه روزی برای به روز رساندن اجرای طرح هادی در روستاهای  سیریک اظهار داشت: کمبود اعتبارات برای این طرح ما را از کار و فعالیت باز نگذاشته هر چند که هنوز فاصله بسیاری تا شرایط مطلوب وجود دارد، اما بدنبال این هستیم که روستاهای مشمول طرح هادی را در آنها اجرایی کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه برای اجرای همه طرح های هادی در روستاها با کمبود اعتبار و زمان مواجه ایم گفت: یکی از فعالیت های مبارکی که در بنیاد مسکن صورت گرفته صدور سند مالکیت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر بوده که به علت نبود اداره ثبت و اسناد در سیریک، در این زمینه بنیاد مسکن خدمات می دهد.

دهیار روستای بند گرمان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: چند سال است که در لیست منتظران اجرای طرح هادی در روستایمان هستیم تا جایی که با همکاری مردم روستا معابر و کوچه ها با هزینه ای بالغ بر ۵۰ میلیون ریال آماده و بهسازی شده است.

حسن قاسم زاده با اشاره به مشارکت روستاییان در اجرا کردن طرح هادی در روستا عنوان کرد: مشارکت بعنوان یکی از مهمترین ارکان در پیشبرد این طرح در روستا است که در روستای بندگرمان تمام روستاییان آمادگی خود را برای کمک به اجرای این طرح اعلام کرده اند.

قاسم زاده با تاکید بر اینکه روستاها در زمینه گردشگری و تولیدی می توانند در پیشبرد اهداف اقتصادی و اجتماعی کشور پویا باشند عنوان داشت: اجرای طرح هادی روستایی در بالا بردن کیفیت زندگی روستائیان مثمر ثمر واقع خواهد شد و از طرفی منجر به هویت و شناسنامه دار شدن روستاها می شود.

کد خبر 3669474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha