به گزارش خبرنگار مهر، شهلا نوری ظهر شنبه در مراسم افتتاح مرکز جامع تکامل کودکان در همدان با اشاره به اینکه خانواده کودکان آموزش های لازم را در مرکز جامع تکامل دریافت می کنند، ادامه داد: توانبخشی کار تیمی می طلبد و جزیره ای عمل کردن در این حیطه مناسب نیست.
مديرگروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه کسانی که در حوزه توانبخشی کار تیمی انجام داده اند، نتایج مثبتی مشاهده کرده اند از حضور روانشناسان در مرکز جامع تکامل کودکان خبر داد و افزود: ۱۹ پرسشنامه در این مرکز برای سنین مختلف در نظر گرفته شده است که این پرسشنامه ها به تشخیص اختلالات تکاملی کمک می کند.
نوری با بیان اینکه سال های اولیه سال های طلایی برای رشد تکامل مغز است، گفت: زیر بنای تکامل مغز انسان در پنج سال اول عمر انسان رخ می دهد و اگر محرک به میزان کافی نباشد، توانایی ها کمتر بروز می کند کمااینکه ۶۰ درصد تکامل مغز انسان تا سن دو سالگی اتفاق می افتد.
مديرگروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه پیش از دبستان باید برای کودکان هزینه کرد اما خانواده ها از این موضوع بی اطلاع هستند و بیشتر بعد از دبستان برای کودکان خود هزینه کنند، گفت: تکامل در حیطه هایی از جمله گفتاری، شناخت اجتماعی و رفتاری رخ می دهد.
وی با بیان اینکه ارتقا تکامل با افزایش محرک های محیطی انجام می شود و مرکز جامع تکامل کودکان فقط برای کودکان عقب مانده و دارای مشکل نیست، گفت: اگر آموزش ها در سنین پایین تر آغاز شود موفقیت های بیشتری در بزرگسالی رخ می دهد.
مديرگروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه کودک باید با محرک های مختلف آشنا شود تا توامندی کسب کند، گفت: باید به نیازهای کودکان توجه کرد.
نوری افزود: بیشترین رشد هوشی در کودکان قبل از سن هشت سالگی است و اولین سالهای زندگی در رشد و تکامل نقش بسیار مهمی دارد و کودکانی که در این دوران مورد بی توجهی قرار گیرند در معرض ناتوانی یا تأخیر در تکامل قرار خواهند گرفت بنابراین سالها و ماههای اولیه زندگی مهم ترین سالهای سرمایه گذاری برای توسعه انسانی است.
مديرگروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: غربالگری تکامل کودکان و شناسایی کودکان نیازمند می تواند منجر به کاهش نابرابری ها و دسترسی به عدالت در سلامت شود.
نظر شما