به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا میریوسفی، رئیس گروه مطالعات خاورمیانه دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه در گفتگو با برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو اظهار کرد: دود تداوم وضعیت شکننده کنونی در سوریه به چشم کشورهای منطقه میرود و به ضرر تمام کشورهای این حوزه جغرافیایی خواهد بود.
میریوسفی در مورد حمله ارتش ترکیه به بخشهایی از حلب در سوریه گفت: آنچه که ترکها در این زمینه مطرح کرده اند بحث حملات توپخانهای در شمال حلب بوده است و آنها ادعا کردهاند که در این حملات نیروهای داعش مورد هدفشان بوده است در حالی که در آن منطقه بیشتر جبهه النصره و گروههای وابسته به آن فعال هستند.
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه در چند سال گذشته به ویژه در پنج سال اخیر متاسفانه ترکیه سیاست سازندهای در برابر حوادث منطقه از جمله بحران سوریه نداشته و حتی میتوان گفت سیاستهای متناقضی را دنبال کرده است، در بخش دیگری از صحبتهای خود افزود: ترکیه به مانند برخی دیگر از کشورهای منطقه متشکل از قومیت های مختلف است و تجزیه سوریه و عراق قطعا به نفع ترکیه نیست و باعث افزایش تنش در این کشور خواهد شد.
میریوسفی به عضویت و حق رای داشتن سوریه در سازمان ملل اشاره کرد و گفت: وارد شدن ترکیه به خاک سوریه بدون هماهنگی و درخواست دولت سوریه یقیناً غیرقانونی است و اثرات مناسبی به همراه ندارد.
وی با تاکید بر اینکه تحولات سوریه پیچیده و چند لایه است، افزود: با قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل متحد این امید وجود داشت که حل بحران سوریه در یک روند مناسبی قرار بگیرد و حتی فعالیتها به این سمت و سو در حال پیشروی بود ولی برخی از دولتهای مخالف سوریه در این زمینه همکاری نکردهاند و سیاست خرابکارانهای را در پیش گرفته اند .
میریوسفی به ائتلاف چهارگانه ایران، سوریه، عراق و روسیه در جهت مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه اشاره کرد و در بخشی دیگر از صحبتهای خود گفت: بحران سوریه که پیش از این، از آن به عنوان یک بحران منطقهای یاد میشد، تبدیل به یک بحران جهانی شده و تعداد زیادی از بازیگران در این عرصه معتقدند که راهکار حل این بحران سیاسی است.
وی بااشاره به اینکه برخی از کشورها سرمایهگذاری سنگینی در راستای ادامه بحران در سوریه کردهاند، در مورد انتشار شایعاتی مبنی بر اینکه دولت روسیه قانون اساسی جدیدی برای سوریه نوشته است، تاکید کرد: اینها همه شایعاتی است که از سوی مخالفان حل بحران سوریه مطرح میشود و آن را باید در ادامه اقدامات تخریبی قبلی دانست.
نظر شما