به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام حسن روحانی در جمع مردم استان آذربایجانغربی و در ورزشگاه تختی ارومیه با اشاره به انتخابات اخیر خبرگان و مجلس شورای اسلامی گفت: مردم در انتخابات اخیر گفتند که خواهان بهبود معیشت، همصدایی و وحدت مسئولان برای توسعه، رونق اقتصادی و تقویت فرهنگ هویت اسلامی و ملی خود هستند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود حضور باشکوه مردم در انتخابات را بیانگر اعتماد مردم به مجریان کشور در انتخابات دانست و گفت: اگر اعتماد به مجریان نباشد و اگر رقابت سالم نباشد، بیتردید انتخابات شکوهمند هم نخواهد بود.
وی افزود: مردم ما به طور متوسط ۶۲ درصد در سراسر کشور و ۶۶ درصد در استان آذربایجانغربی پای صندوقهای رأی آمدند و این بدان معناست که کشور ما اگرچه یکصدایی را نمیپسندد، اما در عین حال حاکمیت واحد ملی سراسر کشور ما را فرا گرفته است.
رئیسجمهور با اشاره به نه مردم به افراطیگری گفت: نه مردم به این بود که در این سرزمین ما خواهان رشد و ترقی هستیم و نه شعارهای بیمحابایی که بتواند رابطه مردم را با جهانیان با شکاف مواجه کند.
روحانی تاکید کرد: این هنر نیست که به گونهای عمل کنیم که دشمنان و رقبایمان را علیه خودمان متحد کنیم و حتی شرایطی را فراهم کنیم که کشورهایی که به طور سنتی سالها با ما سابقه دوستی داشتند، در شورای امنیت سازمان ملل در کنار خصم ما آمریکا دست به تحریم ملت بزرگ ایران بزنند.
رئیسجمهور تاکید کرد: مردم همچنین در انتخابات اخیر با رأی خود به خشونت و افراطگرایی، «نه» و به وحدت برای توسعه فرهنگ، اقتصاد و بهبود معیشت «آری» گفتند.
وی با بیان اینکه دنیای سیاست، دنیای عرصه امتیاز دادن نیست، گفت: سیاست دنیای امتیاز گرفتن برای اشتغال، کار و حرکت مردم به سمت تعالی میباشد، چرا کاری کنیم که مردم ما از حقوق مسلم خودشان محروم بمانند.
رئیسجمهور ادامه داد: زمانی که نفت ۱۴۷ دلار فروخته میشد، سالی بیش از ۸۰ میلیارد دلار صرف کالای وارداتی در کشور شد، برای مردم اشتغال درست نشد و راه رونق اقتصادی فراهم نشد. مردم ما در این مقطع به فکر آن هستند که راه و مسیر برای صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه و جهان گشوده شود.
رئیسجمهور آذربایجانغربی را دروازه ایران به اروپا نام برد و گفت: همواره شاهد افتخارآفرینی مرزنشینان برای امنیت ایران عزیز بودهایم. چرا در چنین استانی با این همه عظمت و شکوه که با سه کشور بزرگ عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان هممرز است، جوانان تحصیلکرده ما نگران کار و اشتغال هستند. در دوران وفور درآمدهای نفتی به جای اشتغال، به واردات روی آوردند.
روحانی گفت: ما امروز دارای شرایطی هستیم که شما میبینید شرکتها و کشورهای مختلف به طور مداوم در رفت و آمد با کشور عزیز ایران هستند و ما در همان ماههای اولیه برداشته شدن تحریم شاهد اولین قدمهای سرمایهگذاری در کشورمان بودیم.
وی افزود: ما برای آنکه قدمهای لازم را برای حرکت اقتصادی در کشور برداریم، گرچه نیازمند به زمان هستیم اما در عین حال در همین قدمهای اولیه میبینید که کشورهای دیگری که سهم ما را از نفت و میعانات گازی گرفته بودند، امروز قدم به قدم در حال حرکت به سمت شرایط قبل از تحریم هستیم.
وی ادامه داد: دولت یازدهم اجازه نخواهد داد فرقی بین کرد و ترک و فارس گذاشته شود، همه ما شاخههای یک درخت تنومند به نام ایران اسلامی هستیم. تمام اقوام ایرانی، برادر و برابرند، همه شاخههای تنومند ایران هستند.
روحانی با بیان اینکه دولت یازدهم دروازههایی را که دشمنان با تحریم بسته بودند برای فعالیت اقتصادی و صادراتی گشود، گفت: آنها که نفت ما را تحریم کرده بودند، گام به گام برای همکاری جلو آمدند.
رئیسجمهور با بیان اینکه امسال شاهد رشد اقتصادی مناسب خواهیم بود، گفت: اگر به فکر اشتغال جوانان ما به عنوان مهمترین هدف دولت و ملت هستیم، باید همه دست به دست هم دهیم برای آنکه اهداف مردم و اهداف ملی را به ثمر بنشانیم.
روحانی تاکید کرد: امروز روز پرداختن به مسائل حاشیهای نیست، مردم نمیخواهند که این جناح و آن جناح به مسائل دوم و سوم بپردازد، گفت: مسئله اول کشور ما رونق اقتصادی و اشتغال جوانان است و اگر میخواهیم جوانان در مسیر اشتغال و کشور در مسیر رونق و تحول قرار گیرد، اول باید تنشزدایی داخلی داشته باشیم.
وی گفت: برای مسائلی نه چندان مهم روبروی هم نیایستیم، کنار هم باشیم و دست به دست هم دهیم و منسجم باشیم.
رئیسجمهور افزود: مردم انتظار تنشزدایی داخلی و انسجام برای ساختن ایران را دارند.
روحانی تاکید کرد: در میان ناامنیها و خشونتهای منطقهای، ایران سرزمین برادری و اقوام همه مذاهب است.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی باید پایانه روابط اقتصادی با همسایگان و مرزهایش نماد رونق اقتصادی باشد، گفت: امسال ۱۵ هزار هکتار اراضی استان به سیستم آبیاری مدرن تجهیز خواهد شد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به وعده دولت در مورد احیای دریاچه ارومیه، گفت: اولین مصوبه دولت، احیای دریاچه ارومیه بود که به آن عمل کردیم و سطح آب دریاچه ارومیه بالاتر از سال ۹۲ رسیده و شرایط آن به سمت تثبیت است.
روحانی تاکید کرد: برای نسل آینده بنویسید که دریاچه ارومیه به دست مردم آذربایجان احیا شد.
وی امنیت ایران و استان آذربایجان را در سایه اتحاد و توسعه دانست و گفت: امنیت و ثبات ایران زیر پرچم اسلام، ولایتفقیه و زحمات نیروهای مسلح حاصل شده است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: مبادا کسی به فکر تفرقهافکنی و شکاف باشد، همه ما برای ایران اسلامی فداکاری خواهیم کرد.
رئیسجمهور ادامه داد: دولت یازدهم اجازه نمیدهد در یک کشور اسلامی که همه ما ایرانی هستیم، فرقی بین کرد و ترک گذاشته شود. همه ما شاخههای یک درخت تنومند به نام ایران اسلامی هستیم.
روحانی با بیان اینکه ما در یک نقطه عطف تاریخی قرار گرفتهایم، گفت: ما توانستیم توطئههایی که در سال گذشته صهیونیسم و استکبار علیه ما طراحی کرده بود و به خاطر بیتدبیری، کشور ما را در چاله و چاه تحریم انداخته بودند، ما از این پیچ تاریخی به حول و قوه الهی عبور کردیم.
وی افزود: امروز شما شاهدید و میبینید در این کشور به بهترین صورت امنیت و ثبات برقرار است. در شرایطی که همه اطراف ما را ناامنی، اختلافات، افراطیگری و قومیگرایی قرار گرفته است. اینجا ایران سرزمین برادری میان همه اقوام است.
رئیسجمهور آذربایجانغربی را سمبل همزیستی مسالمتآمیز بین مسلمانان و غیرمسلمانان و شیعه و سنی نام برد و گفت: استان بزرگ آذربایجان با ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه ما به عنوان پایانه اصلی صادرات کشور به کشورهای منطقه باید باشد.
روحانی تصریح کرد: دولت یازدهم متعهد است که روز به روز روابط مرزی و مرزهای آذربایجان غربی را رونق اقتصادی به پا کند.
نظر شما