به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند عصر دوشنبه در کارگروه گردشگری لرستان که با حضور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور برگزار شد، بر لزوم رفع چالش های پیش روی حوزه گردشگری تاکید کرد و اظهار داشت: وزن زیرساخت های ذهنی حوزه گردشگری بیشتر از زیرساخت های سخت افزاری بوده و باید چالش های موجود در این زمینه مورد بررسی قرار گیرند.
وی یکی از چالش های کشور را تخصصی ندانستن صنعت گردشگری دانست و گفت: در برخی کشورها درآمد صنعت گردشگری به اندازه صنعت نفت ایران است لذا متولیان گردشگری باید با رویکرد تخصصی به صنعت گردشگری نگاه کنند.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه مشکلات موجود در زیرساخت های ذهنی گردشگری باعث شده هر فردی به خود اجازه دهد در این زمینه اظهار نظر کند، بیان داشت: تا زمانیکه در صنعت گردشگری تغییر نگاه صورت نگیرد و هرکسی اظهار نظر غیر تخصصی در این رابطه داشته باشد نمی توانیم به اهداف صنعت گردشگری در کشور دست یابیم.
بازوند یکی از سرمایه های لرستان را وجود جاذبه های گردشگری متنوع دانست و عنوان کرد: این جاذبه ها با وجود گذشت ۳۷ سال از انقلاب هنوز نتوانسته اند به عنوان یک ظرفیت اقتصادی بر سر سفره های مردم نقش داشته باشند لذا مردم هنگامیکه می بینند این صنعت در زندگی آن ها نقش ندارند مقاومت هایی برای تغییر آن ها انجام می دهند.
وی ایجاد جاذبه های دست ساز را منوط به تامین زیرساخت های گردشگری دانست و گفت: جاذبه های دست ساز امروز می توانند در اقتصاد گردشگری نقش ایفا کنند بطوریکه در شرق آسیا این جاذبه های دست ساز در گردشگری نقش خود را ایفا کرده اند.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه علی رغم وجود پنج هزار اثر تاریخی در لرستان هنوز موفق نشده ایم آن ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم، تصریح کرد: تنها یکی از جاذبه های تاریخی استان بنام «حمام گپ» به بخش خصوصی واگذار شد که این امر باعث ایجاد حواشی فراوان برای ما شد.
بازوند افزود: سربازخانه نزدیک قلعه فلک الافلاک خرم آباد برای تبدیل به هتل نیز آماده واگذاری به بخش خصوصی است و سرمایه گذاری از دبی آماده سرمایه گذاری است ولی افرادی با نوشتن نامه به وزیر اعلام می کنند که استاندار لرستان خود شریک سرمایه گذار است و برخی دیگر مخالف تبدیل آن به هتل هستند و می گویند یک بنای تاریخی نمی تواند به هتل تبدیل شود درصورتیکه این نظرات غیر تخصصی است.
وی کاروان سرای چشمک را یکی از جاذبه های خوب در لرستان دانست و ادامه داد: این جاذبه در یک گوشه افتاده و در حال تخریب است یکسال است که درخواست در مزایده قرار دادن آن را داده ایم و سرمایه گذاری برای آن پیدا کرده ایم ولی زورمان نمی رسد بتوانیم این منطقه را به جاذبه ای گردشگری تبدیل کنیم.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه دو هزار و ۳۰۰ اثر تاریخی در لرستان وجود داشته که در حال تخریب هستند، بیان داشت: نه چوب کلفتی برای احیاء آن ها داریم و نه اجازه داده می شود بخش خصوصی آن ها را احیا کند لذا از سازمان صنایع دستی و گردشگری کشور تقاضا می شود در بحث صندوق احیاء بناهای تاریخی لرستان بصورت ویژه دیده شود.
بازوند همچنین خواستار واگذاری اعتبار برای پل های تاریخی استان شد و گفت: با توجه به اینکه لرستان به عنوان استان پایلوت اقتصاد مقاومتی انتخاب شده شهرداری های استان را مکلف کرده ایم طرح هایی با رویکرد گردشگری بصورت یکساله تعریف کنند.
وی آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک را از مطالبات جدی مردم لرستان دانست و بیان داشت: این امر نیازمند تخصیص اعتبار از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی است و سپاه و ارتش نسبت به این موضوع رضایت دارند ولی باید حق و حقوق آن ها پرداخت شود.
استاندار لرستان افزود: اگر آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک انجام نشود نظرهای غیرکارشناسی روی آن انجام می شود لذا با توجه به اینکه مجلس ششم یک مصوبه خاص برای آزادسازی آن تعریف کرده درخواست می شود این امر زودتر انجام شود و اگر امسال این امر محقق شود می توانیم آرزوی دیرینه مردم خرم آباد را برآورده کنیم.
نظر شما