به گزارش خبرنگار مهر، حسن رکنی پیش از ظهر امروز چهارشنبه در گردهمایی معاونین بهبود تولیدات دامی منطقه دو کشور که به میزبانی کرمانشاه برگزار شد، به بیان اهمیت مصرف لبنیات توسط اعضای جامعه پرداخت و گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور ۱۱۰ کیلوگرم است که با میانگین جهانی مطابقت دارد.
وی افزود: علی رغم این موضوع بایستی برای افزایش سرانه مصرف لبنیات برنامه ریزی شود و این سرانه به حدود ۱۵۰ کیلوگرم در سال برسد.
رکنی در ادامه خاطر نشان کرد: تولید شیر در کشور طی سال های اخیر به طور نسبی افزایش یافته و دامداران برای عرضه محصول خود با مشکلاتی مواجه هستند که باید رفع شود.
معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در این راستا حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به عنوان مشوق های صادراتی برای افزایش صادرات لبنیات در نظر گرفته شده است.
رکنی ابراز امیدواری کرد با صدور ابلاغیه تخصیص مشوق های صادراتی در آینده نزدیک و اختصاص رقم مذکور میزان صادرات لبنیات به خارج از کشور افزایش یابد.
وی از ایجاد کارگروه های ویژه پس از صدور ابلاغیه خبر داد و گفت: باید برنامه ریزی ما در راستای گرایش سبد غذایی خانوارها به سمت مصرف بیشتر لبنیات باشد.
رکنی تصریح کرد: مصرف بیشتر مواد لبنیاتی در داخل کشور، کاهش هزینه های سلامت و درمان به میزانی قابل توجه را در پی خواهد داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود بی ثباتی بازارهای صادراتی لبنی را به عنوان یکی از مشکلات پیش رو نام برد و اظهار داشت: متاسفانه هر روز شاهد بروز مشکلات جدیدی در این حوزه هستیم.
رکنی افزود: خبری مبنی بر وضع تعرفه های سنگین بر سه محصول لبنی پنیر، کره و خامه از سوی عراق منتشر شده که در صورت انجام این موضوع با مشکلات جدی تر و جدیدتری در این حوزه مواجه خواهیم شد.
وی عدم توانایی کارخانجات و واحدهای لبنی برای جذب شیر تولیدی در کشور را از دیگر مشکلات عنوان کرد و افزود: در این راستا دولت از ماه جاری برای خرید شیر مازاد تولیدی وارد عمل شده و تصمیم بر این است که شیر مازاد به صورت خشک ذخیره شود.
رکنی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شیر تولیدی مازاد بر نیاز کشور بوده که باید زمینه برای صادرات تولید مازاد فراهم شود.
نظر شما