سهراب خسروي، تدوينگر فيلم "به نام پدر"، درباره همكاري خود با ابراهيم حاتمي كيا به خبرنگار مهر گفت: "آشنايي من با آقاي حاتمي كيا به زمان ساخت فيلم "موج مرده" برمي گردد كه در آن مجري تدوين بودم. در "به رنگ ارغوان" تدوينگر بودم و "به نام پدر" سومين همكاري من با حاتمي كيا محسوب مي شود. هنگام كار با حاتمي كيا بايد دقت و وسواس ويژه اي داشت، اما همكاري با وي در عين دشوار بودن تجربه بسيار لذتبخشي برايم بود."
اين تدوينگر در ادامه افزود: "بعد اتمام فيلمبرداري "به نام پدر"، فيلمنامه و راش ها در اختيارم قرار گرفت تا تدوين فيلم را آغاز كنم. البته بايد در اينجا به "به رنگ ارغوان" اشاره كنم كه قبل از شروع فيلمبرداري در جريان روند كار و توليد فيلم بودم و تدوين آن جزو اولين كارهايم محسوب مي شد. خيلي دوست داشتم اول اين فيلم به نمايش درآيد تا در واقع نمودار كيفيت كارم مرحله به مرحله نشان داده شود."
وي ادامه داد: "كلاً قبل از شروع تدوين سكانس هاي موجود با حاتمي كيا صحبت مي كردم تا به فرم تدوين مورد نظر كه قرار است انجام شود برسيم. اصولاً ويژگي حاتمي كيا اين است كه به همكاران خود در حيطه كارشان آزادي عمل مي دهد و در ادامه نظر خودش را ارائه مي كند. هيچ چيز در كارهاي ايشان از پيش تعيين شده نيست. از اعتماد حاتمي كيا براي سپردن تدوين "به نام پدر" به من سپاسگزارم."
خسروي در مورد ضرباهنگ تدوين "به نام پدر" هم گفت: "هميشه اعتقاد دارم يك تدوينگر ابتدا بايد به كل توجه داشته باشد و در مرحله بعد به جزء بينديشد. بعد از تدوين سكانس هاي فيلم و راف كات اوليه، حدود چهار بار فاين كات انجام دادم. يكي از ويژگي هاي "به نام پدر" در عين پرصحنه و ديالوگ بودن، همخواني ضرباهنگ تدوين با كل فيلم است."
اين تدوينگر افزود: "فيلم "به نام پدر" به لحاظ تدوين اثر پرقطعي است، ولي تعداد برداشت هايي كه آقاي حاتمي كيا گرفته حتي در مقايسه با فيلم هاي حرفه اي برداشت هاي كمي بوده و در مجموع حدوداً 150 حلقه نگاتيو در فيلم مورد استفاده قرار گرفت."
وي در پايان گفت: "در مقطعي بخش هايي از سكانس هاي "به نام پدر" را در ابتداي تدوين به علت طولاني بودن زمان كلي فيلم حذف كردم. اما وقتي فيلم تدوين شده را ديدم متوجه شدم اين حذف در جزئيات مناسب به نظر مي رسد، اما در كليت حذف آنها باعث شده به داستان فيلم لطمه وارد شود و مجدداً آنها را به فيلم اضافه كردم."
نظر شما