۱۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۰۲

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی:

یک هزار و ۲۴۵ پرونده قاچاق کالا در خراسان جنوبی تشکیل شد

یک هزار و ۲۴۵ پرونده قاچاق کالا در خراسان جنوبی تشکیل شد

بیرجند- دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی از تشکیل یک هزار و ۲۴۵ پرونده قاچاق کالا طی سال گذشته در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا حسنی مقدم صبح یکشنبه در اولین همایش استانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی اظهار کرد: علی رغم گستردگی قاچاق کالا و ارز در کشور اگر تنها به فرمایشات مقام معظم رهبری در جهت استفاده از کالای داخلی و مبارزه با قاچاق کالا توجه داشته باشیم بسیاری از مشکلات در این زمینه برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه محور اقتصاد مقاومتی در کاهش آسیب های اقتصادی موجود در جامعه است، افزود: هر عاملی که بر اقتصاد کشور لطمه وارد کند در مقابل اقتصاد مقاومتی قرار دارد.

وی بیان داشت: تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند فرهنگ سازی، اصلاح الگوی مصرف، گسترش روابط دیپلماتیک، رشد شرکت های دانش بنیان و مقابله با فسادها و نارسایی های درونی اقتصادی از جمله اقتصاد پنهان و بی نظمی اقتصادی است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین ابعاد قاچاق کالا و ارز مغایرت آن با مبانی ارزش ها و اعتقادی کشور است، گفت: یکی از علل قاچاق سود آوری زیاد آن برای قاچاقچيان است.

وی با بیان اینکه علی رغم سودآوری قاچاق اما امروزه بسیاری از محصولات به صورت سازمان دهی شده و جهت دار وارد کشور می شود، بیان کرد: هدف دشمن از ورود برخی کالاها به کشور تهاجم با ارزش ها و معیارهای اخلاقی است.

وی ادامه داد: قاچاق کالا پیش از اینکه یک معضل داخلی قلمداد شود یکی از توطئه های دشمن در راستای جنگ نرم است.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی با اشاره به اینکه قاچاق به لحاظ فرهنگی تاثیر مخربی بر الگوی مصرف جامعه دارد، تصریح کرد: پدیده قاچاق الگوی مصرف داخلی و ذائقه جامعه را تغییر داده است.

تغییر الگوی مصرف جامعه هدف دشمن

وی با بیان اینکه تغییر الگوی مصرف در کشورهای در حال توسعه از اهداف اساسی دشمن است، افزود: علی رغم اقدامات بسیار ارزنده در سطح کشور اما مهم ترین مبارزه با پدیده قاچاق افزایش بحث های فرهنگی و فرهنگ سازی در جامعه است.

حسنی مقدم با اشاره به اینکه اگر قبح استفاده از کالای خارجی در دستور کار قرار گیرد در مبارزه با قاچاق تاثیر بسزایی خواهد داشت، اظهار داشت: مسئولان کشوری باید در تولیدات داخلی و کیفیت آن توجه ویژه تری داشته باشند.

وی بابیان اینکه هر ساله ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در کشور به دلیل قاچاق کالا و ارز از دست می رود، گفت: امروزه تبلیغات کالاهای خارجی به معضل بسیار بزرگی در جامعه تبديل شده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه تبلیغات در کشور بسیار تاثیرگذار بوده است، بیان داشت: رسانه های فراملی بستر مناسبی برای تبلیغات خارجی ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه البسه دست دوم خارجی قاچاق محسوب می شود، افزود: در بررسی های صورت گرفته بسیاری از امراض و بیماری هایی که از البسه دست دوم حادث می شود به هيچ عنوان قابل درمان نیست.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی با بیان اینکه طی سال های گذشته دشمنان از تمامی ابراز برای مبارزه با تفکر اسلامی استفاده کرده اند، گفت: یکی از این ابزار مقابله اقتصادی نیز است.

کاهش ۲۰درصد قاچاق کالا در خراسان جنوبی

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ قاچاق در سطح استان ۲۰ درصد کاهش داشته است، گفت: در گشت های ماهانه سال گذشته سه هزار و ۳۵۰ مورد بازرسی صورت گرفت که منجر به ایجاد ۷۲ پرونده در زمینه قاچاق شده است.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی پرونده های ایجاد شده ۷۸ میلیون ریال بوده است، گفت: ۱۴ طرح سراسری و منطقه ای در سطح استان طی سال گذشته برگزار شده است.

حسنی مقدم عنوان کرد: طی سال گذشته یک هزار و ۲۴۵ پرونده قاچاق در تعزیرات حکومتی استان به ارزش ریالی ۲۹۲ میلیارد و ۵۴۷ میلیون ریال تشکیل شده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۴ هزار و ۴۳۶ کامیون در سال گذشته کنترل شده است، افزود: قاچاق فرآورده های نفتی و چای کاهش چشم گیری داشته است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۴ هزار و ۲۴ متر پارچه قاچاق در استان کشف شده است، بیان کرد: کشفیات برنج در استان هزار و ۲۵۳ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته سه هزار و ۸۴۱ کیف و کفش خارجی در سطح استان کشف شده است، افزود: سال گذشته ۴ هزار و ۷۷۵مورد تجهیزات ماهواره ای، یک میلیون ۱۷۶ هزار نخ سیگار، ۶۷ هزار مورد پوشاک، ۱۳۹ هزار و ۹۳۳ مورد کالای آرایشی و بهداشتی، سه هزار و ۴۹۵ مورد لوازم خانگی و ۱۹ هزار و ۶۷۲ قلم دارو در سطح استان کشف شده است.

وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی در مسیر ترانزیتی قرار دارد، گفت: ۹۰ درصد از دستگیرشدگان پدیده قاچاق از استان سیستان و بلوچستان هستند.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی ادامه داد: سال گذشته هزار و ۷۴۹ نفر در این زمینه دستگیر شده اند.

حسنی مقدم افزود: ۹۰ درصد کالاهای تعاونی مرزنشینان از طریق قاچاق خارج می شوند.

مردم فریب پیامک های تبلیغاتی را نخورند

عرب زاده، رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: بروکراسی اداری از مهم ترین مشکلات در حوزه پیشگیری مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

وی با بیان اینکه ضعف در مبارزه فرهنگی و فرآیند واردات و صادرات از دلایل ایجاد پدیده قاچاق است، افزود: تا کنون مردم به صورت کامل آگاه سازی نشده اند که تلاش مسئولان در این زمینه را می طلبد.

وی با اشاره به اینکه نابسامانی وضع اقتصادی کشورهای همجوار یکی دیگر از دلایلی است که منجر به ارتکاب جرم و قاچاق می شود، گفت: بیکاری خصوصا در مناطق مرزی پیامدهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی زیادی را برای جامعه در پی دارد.

رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه قاچاق اثرات مخربی را در بحث هلی فرهنگی دارد، بیان داشت:متاسفانه به دلیل مسایل اقتصادی در دورترین روستاها قاچاق کالا رواج بسیار پیدا کرده است.

وی ضمن اشاره به کلاهبرداری های صورت گرفته در سال گذشته اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان مردم فریب پیامکهای تبلیغاتی مناسبتی را نخورند.

عرب زاده افزود: مردم استان نسبت به پیامک هایی که تحت هر عنوان برای آن ها ارسال می شود بی توجه باشند و به هیچ عنوان شماره کارت و رمز دوم کارت اعتباری خود را در اختیار آن ها قرارندهند.

کد خبر 3676756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha