به گزارش خبرنگار مهر، حمزه ولوی ظهر یکشنبه در آغاز هفته حفاظت از محیط زیست به خبرنگاران، گفت: در شیراز متاسفانه زیرساختهای لازم برای كاهش تردد خودروهای خصوصی وجود ندارد.
وی با بیان اینكه از مهرماه سال ۹۳ گازوئیل عرضه شده در شیراز براساس استاندارد یورو ۴ بوده است، گفت: قرار بود از مهرماه ۹۴ عرضه بنزین یورو ۴ درشیراز انجام شود كه در مقطعی اجرا نشد اما بعد از پیگیریها، با همكاری دستگاههای ذیربط زمینه برای عرضه یك میلیون و ۵۰۰ هزارلیتر بنزین یورو ۴ فراهم شده است.
ولوی با بیان اینكه سهم صنعت در آلودگی هوای شیراز بسیار اندك است، ۱۰ تا ۲۰ درصد از كل آلودگیهای هوای شیراز منشاء خانگی و تجاری دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با تاکید بر اینکه در شیراز تنها یك هفته تا ۱۰ روز شاهد بروز پدیده ریزگردها با منشاء خارجی بودهایم كه در این ارتباط كار زیادی از دست ما ساخته نیست و البته ریزگردها كانون داخلی هم در استان دارد، عنوان کرد: این كانونها ریزگردهایی با قطر بیش از ۲و۵ میلیمتر تولید میكنند كه به سرعت فرو نشست كرده و به دلیل حجم و وزن بالا به ارتفاع بالا منتقل نمیشوند.
وی ادامه داد: زباله بهعنوان یكی از اصلیترین چالشهای زیستمحیطی است، از این رو از اجرایی شدن برنامه راهاندازی ۲ سایت جامع دفع پسماندهای صنعتی در فارس نیازی است که اجرایی می شود.
ولوی با بیان اینکه چالش زباله امروز در تمام شهرستانهای فارس وجود دارد اما در نقاط و بخشهایی مشهود و تاثیرگذارتر است، افزود: نیرو و توان بیشتری در بحث مدیریت پسماند متمركز میشود. همچنین امسال سایت دفع پسماند ویژه صنعتی قادرآباد و خنج در استان فارس مجوز راهاندازی داده شده است كه امیدواریم تا پایان سال شاهد فعال شدن هر ۲ سایت باشیم.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان فارس یادآور شد كه در این استان سالانه ۲۸ هزارتن ضایعات صنعتی تولید میشود كه ساماندهی كار جمعآوری و دفع بهداشتی آنها، یك ضرورت محسوب میشود.
ولوی یكی از معضلات جدی محیط زیست را پسماندهای بینراهی خصوصا در مناطق گردشگری استان فارس برشمرد و گفت: اگرچه حفاظت محیط زیست در ارتباط با جمعآوری و دفع زبالهها مسئولیتی ندارد اما با توجه به تصویب و ابلاغ طرح جامع مدیریت پسماند در استانداری فارس، نظارت بهتری در این بخش اعمال خواهد شد.
وی با بیان اینكه كمبود آب، دومین چالش جدی محیطزیست در استان فارس بهشمار میرود، گفت: اولویت اصلی در بحث تامین آب، اول شرب، دوم محیط زیست و پس از آن صنعت و كشاورزی بوده است اما با توجه به مشكل بیكاری و اشتغال، هنوز هم حتی در حوزههای بحرانی، بخشهای صنعت و كشاورزی اولویتدار است.
وی تصریح کرد: در حوزههای بحرانی نظیر داراب، خرمبید، كازرون و زریندشت و ... اختصاص منابع آب به بخشهای كشاورزی و صنعت، اولویت دارد، گفت: علیرغم آنكه به واسطه بحران آب باید چاههای غیرمجاز و حتی مجاز آب مسدود و برداشت از منابع زیرزمینی ممنوع شود اما بهجهت مشكلات ناشی از بیكاری، مجبورمان میكند كه برداشت ادامه داشته باشد.
ولوی در ادامه به چالش های پیش روی محیط زیست استان فارس اشاره کرد و گفت: آتشسوزی عرصههای طبیعی را یكی دیگر از بحرانهای استان فارس برشمرد و با بیان اینكه گاهی آتشسوزیها تعمدی است، لزوم آگاهی بخشی به مردم در خصوص حفظ محیط زیست طبیعی را عاملی بازدارنده برشمرد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان فارس البته همكاری تمام دستگاهها خصوصا دستگاه قضایی را در كاهش میزان آتشسوزیها و مقابله با اخلالگران زیستمحیطی، بسیار موثر دانست و از مسئولان دادگستری استان فارس قدردانی كرد. آلودگی هوا دیگر چالش زیستمحیطی موجود است و علیرغم آنكه در بحث آلودگی هوا، كلانشهر شیراز وضعیت مناسبتری نسبت به سایر كلانشهرهای كشور دارد، باید در این موضوع بهشكل جدی و برنامهریزی شده ورود كرد.
ولوی ادامه روند احداث كارخانه جدید سیمان در محور خرامه را یادآور و متذكر شد: این كارخانه اكنون ۱۵ درصد پیشرفت فیزیكی دارد و امیدواریم تا پایان سال ۹۷ به بهرهبرداری رسیده و به شكل كامل كارخانه سیمان شیراز منتقل شود.
مدیر كل حفاظت محیط زیست فارس با تصریح اینكه كارخانه پشمشیشه شیراز باید تا شهریورماه امسال تعطیل شود، گفت: كارخانه روغننباتی شیراز با توجه به اقدامات انجام شده در سالهای گذشته، بهعنوان یك صنعت آلاینده محسوب نمیشود اما یك صنعت مزاحم شهری است.
ولوی با تاكید براینكه برنامه انتقال كارخانه روغننباتی شیراز علیرغم تصویب، بهكندی پیش میرود، افزود: هیچ پارامتری دال بر آلوده بودن كارخانه روغننباتی شیراز وجود ندارد اما این صنعت همچنان یك صنعت مزاحم شهری است و براساس ماده ۲۵ قانون شهرداریها باید از شیراز خارج شود. اداره كل حفاظت محیطزیست هم در این موضوع با شهرداری همكاری خواهد داشت.
نظر شما