۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۳۷

مدیر جهاد کشاورزی کرمانشاه در گفتگو با مهر:

چاه های غیرمجاز در کرمانشاه بزودی تعیین تکلیف می شوند

چاه های غیرمجاز در کرمانشاه بزودی تعیین تکلیف می شوند

کرمانشاه- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه گفت: برای انسداد چاه های غیرمجاز ملزومات برنامه‌ریزی و اعتباراتی نیاز است، اما تکلیف چاه‌های غیرمجاز شهرستان در آینده نزدیک روشن می‌شود.

نوربخش حاتمی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص برنامه‌های لازم برای جلوگیری از مصرفه بی‌رویه آب در بخش کشاورزی اظهار داشت: در گذشته  نزدیک سطح زیرکشت ذرت دانه ای در شهرستان کرمانشاه بیش از ۲۰ هزار هکتار بود که برای این میزان بیش از ۱۵ هزار مترمکعب در هکتار  آب مصرف می‌شد اما سال گذشته سطح زیرکشت ذرت به ۶ هزار هکتار رسید.

وی تجهیز اراضی کشاورزی به سیستم‌های آبیاری نوین را از راهکارهای موثر برای مقابله با بحران کم آبی در حوزه کشاورزی دانست و افزود: در سطح ۱۵۰۰ هکتار از اراضی گوجه فرنگی در کرمانشاه سیستم آبیاری مدرن اجرا شده که مصرف آب را به یک سوم می‌رساند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه همکاری عموم مردم و بخش خصوصی و دولتی برای مقابله با بحران آب در بخش کشاورزی را ضروری دانست و بیان کرد: جلوگیری از هدررفت آب در حوزه کشاورزی با انجام الگوی صحیح کشت میسر می‌شود.

حاتمی پیرامون بهره‌برداری از چاه‌های آب غیرمجاز نیز گفت: مسئولیت انسداد چاه‌های غیرمجاز بر عهده مدیریت آب شهرستان و آب منطقه‌ای است اما خوشبختانه برنامه‌ها و اهتمام خوبی در حال اجرا است به طوریکه در مدت کوتاهی بیش از یک هزار حلقه چاه غیر مجاز در سطح شهرستان کرمانشاه شناسایی و بیش از ۳۰۰حلقه آن مسدود شده است.

وی با بیان اینکه انسداد چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه با جدیت در حال اجرا است، اظهار کرد: ملزومات و برنامه‌ریزی و اعتباراتی برای این مهم نیاز است اما تکلیف چاه‌های غیرمجاز در آینده نزدیک روشن می‌شود.

حاتمی درخصوص ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی کرمانشاه نیز توضیح داد: قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و حفظ باغات در سال ۷۴ مشخص و در سال ۸۵ اصلاح شد و بر همین اساس محدودیت‌هایی اجرا شده اما عده‌ای عمداً یا سهواً اقدام به تخریب باغات و مزارع کردند که مشکلاتی را برای خود و مزارع ایجاد کردند.

وی از وجود بیش از ۱۲۰۰ پرونده با موضوع تخلفات تغییر کاربری و ساخت و ساز غیرمجاز در مزارع و باغات کرمانشاه خبر داد و گفت: سال گذشته بیش از ۱۵۰ مورد حکم قطعی تخریب در حوزه ساخت و سازهای انجام شده داشتیم و امسال این روند با جدیت اعمال می‌شود.

برداشت آب در حریم قنات‌ها تخلف محسوب می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه تاکید کرد: همه بهره‌برداران هرگونه تغییر کاربری در اراضی کشاورزی و باغات را به جهاد کشاورزی اطلاع دهند و هماهنگی‌های لازم را به عمل آورند در غیر اینصورت با مشکلاتی مواجه خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به استعداد خاص شهرستان قصرشیرین در تولید برخی محصولات کشاورزی گفت: طی ۵ سال گذشته توانستیم در استان انحصار تولید بذر ذرت را بشکنیم و برای اولین با در استان بذور خوبی متناسب با شرایط منطقه و‌ کیفیت بالا تولید شد.

حاتمی پیرامون طرح سامانه گرمسیری نیز توضیح داد: برنامه‌های خوبی در سامانه گرمسیری داریم و  کنترل، هدایت و ‌بهره برداری از آب‌های سطحی و‌ مرزی را در دست اجرا داریم و‌ اعتبارات خوبی هزینه می‌شود.

وی از اجرای برنامه افزایش راندمان آب در سطح ۶۰ هزار هکتار از سامانه گرمسیری توسط سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد و بیان کرد: برای افزایش راندمان آب در آنجا برنامه ها و طرح‌هایی با بهره‌وری بالا داریم.

حاتمی برداشت غیرمجاز از چاه‌های آب مجاز را از مشکلات اساسی در بحث آب‌های زیرزمینی استان عنوان و تصریح کرد: تعدادی از چاه‌های مجازی که ۲ لیتر در ثانیه برای ۲ هکتار زمین مجوز برداشت دارند تا ۲۰ هکتار را زیر کشت محصولات آب‌بر برده‌اند.

وی با اشاره به انجام پیگیری‌های لازم برای تجهیز تمام چاه‌های مجاز به کنتورهای هوشمند گفت: در حریم قنات‌ها تحت هیچ شرایطی مجوز برداشت آب به هیچکس داده نمی‌شود مگر در موارد استثنایی که قنات خشک شده باشد همه مالکان درخواست ثبتی برای حفر حفر چاه داشته باشند.

حاتمی سامانه ۱۳۱ را پل ارتباطی با بهره‌برداران و عموم مردم جهت گزارش تخلفات برای تخریب و امور اراضی عنوان کرد و افزود: اگر در حریم قنات‌ها چاه غیرمجاز حفر شود در اولویت پلمب قرار دارد.

کد خبر 3677374

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha