به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ضرابی بعد از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران آذربایجان غربی با بیان اینکه دانش سلولهای بنیادی به عنوان یک حرکت نوین و انقلاب جدید در عرصه خدمات پزشکی محسوب میشود افزود: همچنین امکان پیوند خون بندناف با نمونه های ژنتیکی حداکثر در مدت یک ماه در مراکز پیوندی کشور فراهم آورده شده است.
وی با بیان اینکه بحث دانش سلولهای بنیادی اوایل دهه ۸۰ در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی به دنبال تحقیقات انجام شده مطرح شد و بعد از تایید رهبر انقلاب مورد استفاده قرار گرفت اظهارداشت: تا کنون افزون بر ۷۰ هزار مورد از سلولهای بنیادی خون بند ناف نوزادان کشور ذخیره سازی شده است.
ضرابی افزود: سلولهای بنیادی از سه منبع مغز استخوان، قلب و خون بند ناف قابل استحصال است و این محصول در درمان حداقل ۷۰ نوع بیماری کاربرد اثربخش و موفقیت آمیز دارد.
مدیرعامل بانک خون بندناف ایران گفت: تا کنون پنج هزار نمونه خون بند ناف در مرکز ذخیره سازی عمومی و ۶۵ هزار مورد نیز در مراکز ذخیره سازی خصوصی کشور جمع آوری شده است.
ضرابی گفت: بانک خون بندناف ایران در ۲۵ استان کشور نمایندگی دارد و در مجموع ۴۰۰ پزشک با این مجموعه در سطح ایران همکاری میکنند.
افزود: تاکنون هیچ گونه چالش مذهبی یا اعتقادی برای انجام ذخیره سازی خون بندناف یا سلولهای بنیادی دیگر نداشتیم چراکه همگان بر تأثیر فراوان سلولهای بنیادی در درمان سریع بیماریها پی بردهاند با این حال نیاز به فرهنگ سازی ذخیره سازی خون بندناف در کشور وجود دارد.
وی گفت: اساساً خانوادههایی که به زودی صاحب اولاد میشوند باید پیش از زایمان با مراجعه به مراکز ذخیرسازی خون بندناف اقدام به تشکیل پرونده کرده و آزمایشات لازم را انجام نمایند تا در زمان زایمان کار ذخیره سازی خون بندناف فرزندشان که زمانی بین ۳ تا ۵ دقیقه را شامل میشود به انجام برسد.
ضرابی اظهار داشت: خون بندناف تا ۲۰ سال قابل ذخیره سازی و استفاده است و استفاده از این خون در درمان بیماریها تا ۸۰ درصد توأم با موفقیت بوده و بیماریهایی که منشأ خونی دارند به راحتی از طریق این دانش پزشکی قابل درمان هستند بنابراین خانوادهها میبایست در ذخیره سازی خون بندناف فرزندشان خود پیشقدم بوده و با آینده نگری اقدام به این کار نمایند و در این میان اغلب بیمهها نیز حمایتهای لازم را به عمل میآورند.
مدیرعامل بانک خون بندناف ایران با اشاره به مزایای درمانی بسیار زیاد سلولهای بنیادی خون بندناف، متذکر شد: فرهنگسازی و اطلاعرسانی گسترده در راستای ارتقای آگاهی مردم از مزایای درمانی این سلولها باید مورد توجه قرار گیرد و از این ظرفیت به صورت بهینه استفاده شود.
نظر شما